A 10 leghíresebb Bitcoin tulajdonos celeb

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Bitcoin korai éveiben a világ első kripto valutájának nagyon kevés „menő tényezője” volt, a közvéleményben pedig egy trükkös új technológiáról alkotott képként jelent meg, amelyet főként számítógépes kockafejek és gonosz web bűnözők támogattak. Nagyon kevesen tudtak a létezéséről, és a legtöbben egyszerűen elvetették, mint egy triviális internetes fizetőeszközt vagy olyan digitális hóbortot, mint a 3D-s tévék, amelyeken könnyen túllendülhetünk.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on telegram
Share on twitter

Túl a Csúcson

A bitcoin a közelmúltban történelmi csúcsot ért el 69 000 dollár feletti árfolyammal, így a korai befektetők tízezrei lettek milliomosok, míg azok, akik lemaradtak a hajóról most szerették volna kivenni a részüket. A tömeges elfogadás közeledtével a Bitcoin menő lett 2021-ben – manapság nem csak technológiai megszállottakat látunk, hanem különféle hírességeket szerte a világon, akik a kripto mellé álltak.

Tudod, mely hírességek birtokolnak Bitcoint? Mi igen! Meglepett valamelyik a listánkon?

2021-ben a nemzetközi hírességek a legjelentősebb Bitcoin-befektetők közé tartoznak. Az alábbiakban felsoroljuk a leginkább támogató 10 hírességet, akiknek Bitcoinjuk van. Vedd figyelembe, hogy egyes hírességek szívesebben támogatják nyilvánosan a BTC-vel kapcsolatos vállalkozásukat, ahelyett, hogy bejelentenék, mennyi Bitcoin van a tárcájukban.

1. Elon Musk

A kriptovalutákkal kapcsolatos kezdeti nyilvános szkepticizmusa ellenére Elon Musk valószínűleg a Bitcoin-közösség legbefolyásosabb egyénisége annak ellenére, hogy a Twitteren folyamatosan poénkodik a kriptoval, köszönhetően “rocksztár-tudós” megítélésének és több mint 46 millió követőjének. 2021 januárjában elszabadult a pokol, miután Twitter-életrajzához hozzáadta a „#Bitcoin” címkét, aminek következtében a BTC ára 25%-kal megugrott. Musk, aki rövid időre a világ leggazdagabb emberévé vált 2021 januárjában, korábban még 2019-ben „zseniálisnak” nevezte a Bitcoin tervét, és nemsokkal később nyilvánosságra hozta, hogy támogatja a digitális valutát. Ezután cége, a Tesla is bejelentette, hogy 1,5 milliárd dollár értékű BTC-t vásárol, ami a Tesla bruttó készpénzpozíciójának 7,7%-át, a nettó készpénzpozíciónak pedig nagyjából 15%-át teszi ki. A nyilvánosság tudomása szerint személyesen mindössze 0,25 BTC-vel rendelkezik, amelyet évekkel ezelőtt egy barátja ajándékozott neki. Musknak nagy nyilvánosságot kapott “szerelmi” viszonya van a Doge mém érmével, ezt tweetelve természetesen a kriptovaluta ára meg is ugrott 2021 elején.

2. Jack Dorsey

Jack Dorsey, a Twitter és a Square vezérigazgatója hírhedt bitcoin-befektető. A BTC iránti szeretete 2017-ig nyúlik vissza, amikor elkezdte az érmék királyát támogatni. Amikor a kriptopiac 2018-ban összeomlott, Dorsey nyugtalan volt, és a Bitcoint a jövő világ valutájának nevezte, annak ellenére, hogy a digitális valuta évekig mélyponton volt. 2019 márciusában Dorsey még azt mondta, hogy hetente több ezer dollárt költ Bitcoin vásárlására! Személyes BTC-állományán kívül Dorsey fizetési társasága, a Square 4709 Bitcoint vásárolt 2020 októberében, kétségtelenül az ő irányításával. Dorsey saját Bitcoin csomópontot is üzemeltet, ami azt jelenti, hogy képes bányászni és ellenőrizni a tranzakciókat a Bitcoin blokkláncon.

3. Mike Tyson

A híres egykori bokszoló és közösségi médiasztár, Mike Tyson korábban látta meg a Bitcoinban rejlő lehetőségeket, mint a legtöbb híresség és 2015-ben debütált a kriptovaluta mellett, és kijelentette, hogy „hálás” hogy a forradalom részese. Ugyanebben az évben együttműködött Bitcoin ATM-gyártókkal, aminek következtében a BTC ATM-eken az ő arctetoválása látható. Ezenkívül az „Iron Mike” együttműködött a Bitcoin Directtel, amely mobil BTC pénztárcát indított el.

4. Maisie Williams

A Trónok harca sztárja, Maisie Williams 2020 novemberében szállt fel a Bitcoin vonatra. Twitter-fiókján keresztül tanácsot kért követőitől, hogy „tartson-e hosszútávon a Bitcoinnal” – ez a tweet több mint 900 ezer embert vonzott, melynek több mint a fele megpróbálta lebeszélni kedvenc színésznőjét. Szerencsére úgy tűnt, már elhatározta magát, és azt mondta: "Köszönöm a tanácsot, azért vettem néhányat." Okos lány, mivel az ár több mint négyszeresére nőtt azóta!

5. Mark Cuban

A milliárdos Shark Tank befektetési műsor sztár és a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban, akinek nettó vagyonát 4,2 milliárd dollárra becsülik, úgy tűnik, hogy se vele - se nélküle viszonyban áll a Bitcoinnal. Egy ponton azt tanácsolta az embereknek, hogy portfóliójuk legalább 10%-át helyezzék Bitcoinba, majd később elismerte, hogy szívesebben birtokol banánt, mint BTC-t. 2020 áprilisában nyilvánosságra hozta BTC-állományát, amelynek értéke csekély 130 dollár volt (jelenleg körülbelül 635 dollár). Később azonban tisztázta, hogy a Coinbase kezdete óta sok más kriptot is birtokolt. Anthony Pompliano podcastjában Cuban arra buzdította az embereket, hogy „költsék el Bitcoin-ukat vásárláskor”. Ugyanakkor azt is elismerte, hogy az egyetlen alkalom, amikor hatalmas összeget fektetne Bitcoinba, az amikor a virtuális valutát el lehet majd költeni anélkül, hogy fiat-ra kellene váltania. A tévésztár és mogul tulajdonosa a Dallas Mavericks kosárlabda csapatnak is, amely 2019 óta elfogadja a Bitcoint jegyekért a BTC BitPay fizetési folyamatán keresztül.

6. Snoop Dogg

A Bitcoin korai időszakában 2012-ben az amerikai rapper megelőzte a korát és zenéjét megvásárolhatóvá tette a BTC-vel. Mindegyik album ára 0,3 BTC volt, ami körülbelül 14 000 dollárnak felel meg a jelenlegi Bitcoin áron. Az azonban nem világos, hogy hány albumot adott el és azt sem tudni, hogy mennyi BTC-vel rendelkezik. Ennek ellenére továbbra is támogatja a kriptoteret és hasonló rajongást mutatott a Dogecoin iránt, mint Elon Musk.

7. Steven Seagal

Bár tényleges Bitcoin-állománya a cikk írásakor nem ismert, Seagal gyakori arc volt a kriptovaluta szektorban. Sajnos, ő is kapcsolatba került kétes hírű kriptovagyonnal. 2020-ban Seagalt vád alá helyezte az amerikai SEC, mert „törvénytelenül reklámozta” a BTC riválisát. A harcművészetek sztárja beleegyezett, hogy kifizeti a 314 000 dolláros bírságot.

8. Kanye West

A Joe Rogan podcastban Kanye West támogatását fejezte ki a legnépszerűbb kritpovaluta mellett, megjegyezve, hogy a Bitcoinerek „Amerika igazi felszabadítói”. West hozzátette, hogy a BTC olyan új pályát hoz létre, amely képes megteremteni „az emberiség következő határát”. Az azonban még nem világos, hogy az amerikai rapper mennyit birtokol Bitcoinban.

9. Floyd Mayweather Jr.

A híres profi bokszoló is a Bitcoin tulajdonosok közé tartozik. 2017-ben például Twitteren azt írta, hogy Beverly Hillsben költi el Bitcoin-vagyonát. Hozzá tette, hogy a rajongók Floyd „Crypto” Mayweathernek hívják. 2018-ban a SEC megbírságolta DJ Khaled mellett egy illegális kezdeti érme ajánlat (ICO) reklámozása miatt.

10. Richard Branson

2014-ben Richard Branson, a több milliárd dolláros Virgin Group konglomerátum alapítója csatlakozott a BitPay, a Bitcoin fizetésfeldolgozó platform 30 millió dolláros finanszírozóinaki köréhez. Bár nem nyilatkozott álláspontjáról vagy a birtokában lévő BTC összegéről, egy időben felismerte „az igazi bitcoin fejlesztések lehetséges előnyeit”.

Említésre méltók még

A Bitcoin tulajdonosai közé tartozik Gwyneth Paltrow és Donald Glover. 2018-ban Gwyneth Paltrow támogatta az Abra-t, egy kriptovaluta pénztárcát és tőzsdét, és tanácsadó lett. Másrészről Donald Glover, az ismert színész/rapper pozitívan nyilatkozott a Bitcoinról 2013-ban és bölcsen megjegyezte, hogy „ha minden az interneten lesz elérhető, miért ne lenne Bitcoin”.

A visszavonult, egykori UFC-harcos, Ben Askren szintén szót emelt a kriptok, különösen a Litecoin mellett. A BarStool Sports alapítója és az „El Presidente” Dave Portnoy-ja nyilvánosan fektetett Bitcoinba a Winklevoss ikrek látogatását követően, de szeptemberben veszteségesen zárt, amikor az árfolyam egy héttel később beszakadt! Valószínűleg most azt kívánja, bárcsak tartotta (HODL) volna…

Összegzés

Mindezek a híres személyiségek és intézmények, akik a Bitcoinra fogadnak, úgy tűnik, hogy a forradalom mellett állnak teljes mellszélességgel. Nem világos, hogy a digitális fizetőeszközt mikor veszik át tömegesen, illetve hogy képes-e fenntartani ezt az árat, és hogy meddig, de azt biztosan láthatjuk, hogy a Bitcoinnak értéke van a bolygó legbefolyásosabb embereinek szemében.

Ezenkívül a Bitcoint birtokló tíz híresség fenti listája közel sem teljes. Számtalan más neves személy van szerte a világon, akik tweeteket osztanak meg és beszélnek a Bitcoinról és a kripto piacról alkotott véleményükről.

Támogass minket az ajánló linkek használatával!

 
 
Ajánlói Linkek: https://linktr.ee/kryptoda
 
 
Ajánlott kriptó váltók:

Binance: https://www.binance.com/en/register?ref=L6H5S0LJ
10% örök kedvezmény a díjjakból.

Coinbase: https://www.coinbase.com/join/kardos_qb
$100 érték történő vásárlás esetén 10%-ot BTC ben kapsz vissza.

Crypto.COM: 10USD Cro-ban regisztrálásért referál kód: ukj4nu9ch9
https://crypto.com/exch/ukj4nu9ch9

Celsius: $30 BTC-ben, ha $200 értékben vásárolsz kriptot és 60 napig nem veszed ki
https://celsiusnetwork.app.link/1116260f35

MXC váltó: https://www.mxc.ai/auth/signup?inviteCode=15w1k

Maiar Tárca: https://get.maiar.com/referral/bqx6i53op9

 

További hírek

uniswap genie

Tágul a Uniswap Univerzum

Tágul a Uniswap Univerzuma Az Ethereumon futó népszerű DeFi kereskedési felület mögött álló vállalat NFT piactér kialakítását tervezi. Az Uniswap Labs kedden közölte, hogy megvásárolta a Genie NFT-piaci aggregátort annak érdekében, hogy

3D NFT-k! amik többet érnek, mint gondolnád!

3D NFT-k! amik többet érnek, mint gondolnád! Ez a bejegyzés, kicsit más, mint az eddigiek. Egy pár napja a Kryptodás Norbi készített velem egy rövid interjút az edukációs AR NFTk-ről, hogy a

A nagy összeomlás okai

A nagy összeomlás okai A Bitcoin-t és a teljes kriptopiacot az elmúlt hónapokban erősen sújtotta a post-covid hatása és az elmúlt két hónapban kialakult háborús helyzet is. Emellett a várva várt medvepiacot

A helium tényleg gyengélkedik?

A Helium tényleg gyengélkedik? A Helium árfolyama április eleje óta mély zuhanásba kezdett. A piac mint tudjuk nem a legkedvezőbb a kriptovalutáknak most. Ez alól a Helium sem kivétel. Az teljes kibányászott

Ha szeretnél értesítést kapni a legújabb kryptoda tartalmakról, akkor iratkozz fel!