A Blokklánc hálózat vizualizálása

A blokklánc egyik alappillére az átláthatóság, ez lehetővé teszi számunkra, hogy a hálózatával kapcsolatos adatok egész sorához hozzáférjünk. A következőkben szeretnénk bemutatni pár igazán látványos vizualizációt. A Bitcoin az Ethereum és a Cardano blokklánc hálozata jelenleg a legnagyobb  így a legtöbb érdekes vizualizációkat ezekre fejlesztették. Nézzünk meg egy párat belőlük!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on telegram
Share on twitter

Symphony 2.0 interaktív blokklánc vizualizáció

Készülj a mozi élményre, mert itt lesz benne részed. A Symphony 2.0 célja megválaszolni azt a kérdést, hogy nézhet ki a blokklánc a térben megjelenítve. Ez a webes alkalmazás egy valós idejű, 3D-s, interaktív audió-vizuális blokklánc vizualizáció  A csapat reméli hogy széles közönséget inspirál ezzel a projekttel a blockchain technológiával kapcsolatban.

COIN360

Az egyik legismertebb a coin360.com ahol élő hőtérkép mutatja több száz kriptovaluta piaci kapitalizációját és árfolyamát. A blokkok színei a piaci mozgást jelzik: piros az árcsökkenésért, a zöld az áremelkedésért és szürke az árak stagnálását. A blokk mérete megfelel az egyes valuták piaci kapitalizációjának. A hőtérkép érdekes perspektívát ad a kriptovaluták által generált adatokról, és megmutatja, hogy mely valuták uralják a piacot. 

ETHViewer

Tekintettel arra, hogy a blokklánc technológia teljesen átlátható, az összes tranzakciót akár valós időben is megtekinthetjük. Az ethviewer.live ezeket a valós idejű adatokat rögziti  es jelenliti meg az legfrissebb 24 blokkot és a bennük létrehozott tranzakciókat. Az egyes blokkokat alkotó tranzakciók sárga körként jelennek meg a blokkon belül. A blokkok alatt gyülekező körök azok a tranzakciók, amelyek a blokkba való felvételre várnak. A tranzakciók mérete eltérő lehet amit a körök mérete szimbolizál.Ha bármelyik tranzakcióra rákattintunk, akkor a megfelelő etherscan.io oldalra iranyit át, ahol további információkat tekinthetünk meg az adott tranzakcióról. Az Ethviewer animációt jelenít meg, amikor a tranzakciók feltöltik a soron következő blokkot.

Bitcoin nódok hálózati világtérképe

A Bitcoin hálózatban nódnak magyarul csomópontnak nevezünk minden olyan programot vagy számítógépet, amely érvényesíti a tranzakciókat és blokkokat. A Bitnodes.io felderíti és megjeleníti ezeket a nódokat és a világtérképre kivetíti azt.  Ez a weboldal jól szemlélteti számunkra, hogy mennyire decentralizált jelenleg a bitcoin hálózata.

Bitcoin tranzakció vizualizáció

A Bitcoin interaqt  tranzakciókat jeleníti meg, de itt az egyes körök mérete az adott  tranzakció méretét jelzi. Az ethviewerhez hasonlóan, itt is ha  rakattintunk a tranzakcióra akkor a megfelelő blockchain.info oldal megnyitása után további információk tekinthetők meg. A körök színe a hash első hat karakteréből következik. Egyszerre legfeljebb 300 kör jelenik meg az oldalon.

Cardano 3D vizualizáció

Az adatools.io talán az egyik legkomplexebb és legszebb 3D node vizualizáció amely a Cardano hálózaton lévő csomópontok kommunikációját mutatja. A Vizualizáció célja hogy a Cardano közösséget informálja a hálózat állapotáról és a folyamatos fejlesztésekről. Az oldalon továbbá található hírek, tudastár, és árfolyamfigyelő is.

Tanulj Velünk

További hírek

nft gamefi griffin art

NFT és GameFi: A két legnagyobb dolog a kriptoban

NFT és GameFi: A két legnagyobb dolog a kriptoban A kriptovaluták világában a GameFi és az NFT-k tovább borzolják a kedélyeket. Kétségtelen, hogy a nem felcserélhető érmék (NFT) hosszú utat jártak be

Cardano tárterület, a fejlesztők dApp-jaiknak

Cardano dApp áruház, a fejlesztőknek Plutus dAppStore (Alkalmazás Áruház) érkezik Cardano-ra. Mivel a Cardano blokklánc mostantól támogatja az okos szerződéseket, a fejlesztők hamarosan feltölthetik decentralizált alkalmazásaikat (DApp) és elérhetővé tehetik azokat mások számára

nft tabla kornyezeti katasztrofa

NFTk menthetik meg a környezetet

NFT-k menthetik meg a környezetet Az utóbbi évtizedben egyre nagyobb figyelem terelődött a fenntarthatóság fontosságára, mind helyi mind globális szinten. A technológiai fejlődés tette lehetővé hogy többet tegyünk kevesebből, ami még tovább

Matic Unbound együttműködés keresztlánc stabil érme​

Matic Unbound együttműködés keresztlánc stabil érme​ A Unbound Finance és a Polygon elindítja az első keresztlánc-stabilcoin-t az AMM-ek (automated market maker) likviditásának növelése érdekében. Az Unbound felhasználók így a már meglévő likviditási

Ha szeretnél értesítést kapni a legújabb kryptoda tartalmakról, akkor iratkozz fel!