A csodálatos blokklánc

Olvasási idő: 4 perc

A jövő globális gazdasága olyan elosztott tulajdon és a bizalom felé mozdul el, ahol bárki hozzáférhet a blokk alapú szolgáltatásokhoz egy szimpla internetkapcsolattal. Így talán nem lesz szükségünk többé bankokra és közjegyzőkre akik hitelesítik az utalásainkat. A lentiekben olvashatsz egy rövid bemutatót (konyhanyelven)  hogy miért is  csodálatos a blokklánc.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on telegram
Share on twitter

 

A modern technológia lehetővé tette hogy az emberek közvetlenül kommunikáljanak. Mára a hang és videóhívások, e-mailek és képek gyorsan eljutnak A-ból B-be, teszik ezt teljes bizalom mellett függetlenül attól, hogy milyen távol is vannak egymástól a felek. A  pénz esetében arról van szó, hogy az embereknek meg kell bízniuk egy harmadik félben, hogy teljesíteni tudják a pénzügyi tranzakcióikat. A blokklánc technológia erősen megkérdőjelezheti a meglévő társadalmi és banki rendszert. 

A matematika és a kriptográfia segítségével a blokklánc egy nyitott decentralizált adatbázist biztosít minden olyan tranzakciónak ami értéket képvisel, legyen az pénz, árú, ingatlan vagy éppen szavazatok melyek hitelességét egy egész közösség biztosítja. 

A jövő globális gazdasága olyan elosztott tulajdon és a bizalom felé mozdul el, ahol bárki hozzáférhet a blokk alapú szolgáltatásokhoz egy szimpla internetkapcsolattal. Így talán nem lesz szükségünk többé bankokra és közjegyzőkre akik hitelesítik az utalásainkat.

A blokklánc technológia felhasználása végtelen. Egyesek arra számítanak, hogy kevesebb mint 10 év múlva már az adók beszedésére is felhasználhatják. Továbbá megkönnyítheti a külföldön dolgozók pénz küldését az anyaországba, ahol a pénzügyi intézményekhez való hozzáférés korlátozott.

A pénzügyi csalások jelentősen csökkenni fognak, mivel minden tranzakciót feljegyeznek majd egy nyilvános és elkülönített főkönyvbe, amely publikus lesz mindenki számára. Gondolj rá úgy mint egy szerződésre legyen az életbiztosítás vagy végrendelet ami saját magát lépteti érvénybe miután a feltételek teljesülnek. A jövőben forradalmi lehet a szabadalmak és jogdíjak tekintetében is.

A blokklánc maga a globális és decentralizált bizalom forrása lesz. De nem mindenki hajlandó ezt elfogadni mivel a hatóságok nagy hányada, a banki ügyintézéstől a közjegyzőkig, szembesülni fognak árbevétel kieséssel mivel már nem lesz rájuk szükség.

A hatóságok egyre nehezebben tudják majd érvényesíteni a hagyományos pénzügyi szabályokat mivel a bitcoin hálózat által kínált új lehetőségek segítségével a klasszikus banki átutalások elkerülhetőek lesznek. Jelenleg elképzelhetetlen új hálózatok fognak majd kialakulni, ahol olcsóbban és biztonságosabb módon tudják kielégíteni a társadalom igényeit.

De vajon a kormányok és a pénzügyi intézmények mikor fogadják-el a blokkláncot és vajon mi történik ha elutasítják azt ?  

 

Ha tetszett ez a bemutató de nem értetted meg akkor nézd meg videónkat is. 

Tanulj Velünk

További hírek

Helium blokklánc leállás

Helium blokklánca sem tökéletes… Igen, a hír sajnos igaz. A Hélium blokklánca sem tökéletes és a tegnapi napon (November 15-én) leállt. Már az elmúlt 2 hétben is tapasztalhatunk kisebb lassulást, mivel az

shiba mosolyog fent bitcoin vízben süllyed lent

A Bitcoin 60 000 alá szakadt a Shiba +20% ment

A Bitcoin 60 000 dollár alá süllyedt: a Shiba Inu (SHIB) napi 20%-os növekedésben A kriptovaluta piaci kapitalizációja közel 200 milliárd dollárral esett egy nap alatt, ahogy a bitcoin 58 000 dollárra

moneygram stellar circle együttműködés

MoneyGram partnerség a Stellar (XML) és Circle-lel

MoneyGram partnerség a Stellar (XML) és Circle között Szerdán (október 6-án) a MoneyGram International, Inc. (NASDAQ: MGI), a világ egyik legnagyobb pénzutalási társasága bejelentette partnerségét a Stellar Development Foundation nevű non-profit szervezettel,

Ha szeretnél értesítést kapni a legújabb kryptoda tartalmakról, akkor iratkozz fel!