A csodálatos blokklánc

Olvasási idő: 4 perc

A jövő globális gazdasága olyan elosztott tulajdon és a bizalom felé mozdul el, ahol bárki hozzáférhet a blokk alapú szolgáltatásokhoz egy szimpla internetkapcsolattal. Így talán nem lesz szükségünk többé bankokra és közjegyzőkre akik hitelesítik az utalásainkat. A lentiekben olvashatsz egy rövid bemutatót (konyhanyelven)  hogy miért is  csodálatos a blokklánc.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on telegram
Share on twitter

 

A modern technológia lehetővé tette hogy az emberek közvetlenül kommunikáljanak. Mára a hang és videóhívások, e-mailek és képek gyorsan eljutnak A-ból B-be, teszik ezt teljes bizalom mellett függetlenül attól, hogy milyen távol is vannak egymástól a felek. A  pénz esetében arról van szó, hogy az embereknek meg kell bízniuk egy harmadik félben, hogy teljesíteni tudják a pénzügyi tranzakcióikat. A blokklánc technológia erősen megkérdőjelezheti a meglévő társadalmi és banki rendszert. 

A matematika és a kriptográfia segítségével a blokklánc egy nyitott decentralizált adatbázist biztosít minden olyan tranzakciónak ami értéket képvisel, legyen az pénz, árú, ingatlan vagy éppen szavazatok melyek hitelességét egy egész közösség biztosítja. 

A jövő globális gazdasága olyan elosztott tulajdon és a bizalom felé mozdul el, ahol bárki hozzáférhet a blokk alapú szolgáltatásokhoz egy szimpla internetkapcsolattal. Így talán nem lesz szükségünk többé bankokra és közjegyzőkre akik hitelesítik az utalásainkat.

A blokklánc technológia felhasználása végtelen. Egyesek arra számítanak, hogy kevesebb mint 10 év múlva már az adók beszedésére is felhasználhatják. Továbbá megkönnyítheti a külföldön dolgozók pénz küldését az anyaországba, ahol a pénzügyi intézményekhez való hozzáférés korlátozott.

A pénzügyi csalások jelentősen csökkenni fognak, mivel minden tranzakciót feljegyeznek majd egy nyilvános és elkülönített főkönyvbe, amely publikus lesz mindenki számára. Gondolj rá úgy mint egy szerződésre legyen az életbiztosítás vagy végrendelet ami saját magát lépteti érvénybe miután a feltételek teljesülnek. A jövőben forradalmi lehet a szabadalmak és jogdíjak tekintetében is.

A blokklánc maga a globális és decentralizált bizalom forrása lesz. De nem mindenki hajlandó ezt elfogadni mivel a hatóságok nagy hányada, a banki ügyintézéstől a közjegyzőkig, szembesülni fognak árbevétel kieséssel mivel már nem lesz rájuk szükség.

A hatóságok egyre nehezebben tudják majd érvényesíteni a hagyományos pénzügyi szabályokat mivel a bitcoin hálózat által kínált új lehetőségek segítségével a klasszikus banki átutalások elkerülhetőek lesznek. Jelenleg elképzelhetetlen új hálózatok fognak majd kialakulni, ahol olcsóbban és biztonságosabb módon tudják kielégíteni a társadalom igényeit.

De vajon a kormányok és a pénzügyi intézmények mikor fogadják-el a blokkláncot és vajon mi történik ha elutasítják azt ?  

 

Ha tetszett ez a bemutató de nem értetted meg akkor nézd meg videónkat is. 

Tanulj Velünk

További hírek

nft gamefi griffin art

NFT és GameFi: A két legnagyobb dolog a kriptoban

NFT és GameFi: A két legnagyobb dolog a kriptoban A kriptovaluták világában a GameFi és az NFT-k tovább borzolják a kedélyeket. Kétségtelen, hogy a nem felcserélhető érmék (NFT) hosszú utat jártak be

Cardano tárterület, a fejlesztők dApp-jaiknak

Cardano dApp áruház, a fejlesztőknek Plutus dAppStore (Alkalmazás Áruház) érkezik Cardano-ra. Mivel a Cardano blokklánc mostantól támogatja az okos szerződéseket, a fejlesztők hamarosan feltölthetik decentralizált alkalmazásaikat (DApp) és elérhetővé tehetik azokat mások számára

nft tabla kornyezeti katasztrofa

NFTk menthetik meg a környezetet

NFT-k menthetik meg a környezetet Az utóbbi évtizedben egyre nagyobb figyelem terelődött a fenntarthatóság fontosságára, mind helyi mind globális szinten. A technológiai fejlődés tette lehetővé hogy többet tegyünk kevesebből, ami még tovább

Matic Unbound együttműködés keresztlánc stabil érme​

Matic Unbound együttműködés keresztlánc stabil érme​ A Unbound Finance és a Polygon elindítja az első keresztlánc-stabilcoin-t az AMM-ek (automated market maker) likviditásának növelése érdekében. Az Unbound felhasználók így a már meglévő likviditási

Ha szeretnél értesítést kapni a legújabb kryptoda tartalmakról, akkor iratkozz fel!