A pénz jövője: 20 jóslat 2. rész

Folytatjuk a jövő fejtegetését melyben olyan nagy, a kritpto világában ismert emberek mondják el véleményüket mint Sam Bankman-Fried, Beryl Li, Dovey Wan, Haseeb Qureshi, Hasu, Balaji Srinivasan, Jeff Dormann, Brett Scott, Laura Shin és mások. Ha még nem olvastad ajánljuk az első részt is ahol az első 10 vizióról olvashatsz: A pénz jövője 20 jóslat 1. rész

11. Minden jelképessé válik

A „mindennek tokenizálása” gyorsan megváltoztatja a pénzről és a gazdagságról alkotott véleményünket, ami a digitális mikrogazdaságok létrehozását ösztönzi. Az NFT-k az első gyilkos alkalmazás. A pénz jövőjéért folyik a csata, az én pénzem pedig a Web 3.0 újításaira fordítódik és nem csak keveseknek, hanem sokaknak teremt lehetőséget.

– Sandra Ro, a Globális Blockchain Üzleti Tanács vezérigazgatója

Támogass Minket! 

12. A programozható pénz működésbe hozza a bolygó erőforrásait

A pénz csak a világ javainak – energiánk és jövőképünk – reprezentációja. A pénz jövője annak a jövője, hogy miként használjuk fel bolygónk hatalmas erőforrásait. Pénzt helyezni a blokkláncra, programozhatóvá tenni, és lehetővé tenni, hogy más szolgáltatásokkal és eszközökkel működjön együtt, a kulcsa annak, hogy választási lehetőséget és hatalmat adjunk a pénzünk használatához.

Legyen szó napelemes farmokba való befektetésről, vagy oktatási költségekről, még mindig nagyon sok nagyszerű projekt van, amelyeket befektetés hiányában nem hajtanak végre. A programozható blokklánc alapú pénzzel bevethetjük saját vagyonunkat, és mindenki hasznára fordíthatjuk.

– Paul Brody, az Ernst & Young globális blokklánc-vezetője

13. A cégek tokeneket majmolnak

Úgy gondolom, hogy a következő 5-10 évben a világon minden vállalatnak lesz egy saját érméje a tőkeszerkezetében. Ezek a tokenek hibrid értékpapírok lesznek – részben hűség-/tagjutalmazó programok, részben pedig kvázi-részvények, mivel a tokennek a vállalat ökoszisztémáján belül lesz hasznossága (jutalom – reward), és pénzügyi értékkel is bír majd, ahogy a vállalat bevételeit növeli (áthárító osztalék).

Minden fogyasztói vállalkozás számára előnyös lesz, ha ügyfeleit egy tokennel vonhatja be – a Starbuckstól, a Netflixtől és a Disney-től egészen a kis helyi cégekig, mint például a fodrász, az edzőterem vagy a sarki közértes.

– Jeff Dorman, az Arca befektetési igazgatója

14. A Nagy Technológiai cégek mindenek felett

2031 van, és több mint 6 milliárd ember használ BTA-t napi tranzakciói során, egy digitális valutát, amelyet hat nagy technológiai cégből álló csoport bocsátott ki, „hat testvér”.

A BTA-k nem támogatottak, és az akkori három legerősebb központi bank által 2024-ben kifejlesztett hálózaton keringenek világszerte. A BTA-k tömeges bevezetésével az egy évtizeddel korábban létező csaknem 200 szuverén valuta közül csak 21 maradt fenn. És ez a néhány nemzeti valuta még mindig nem azért létezik, mert túl nagyok voltak ahhoz, hogy lecseréljék, hanem mert túl kicsik.

– Marcelo Prates, a CoinDesk rovatvezetője, jegybanki jogász

kapcsolódó cikkünk: A Pénz jövője - 1. rész

1. A stabil érmék felváltják a „dollárosítást” A régi időkben azok az országok, amelyek valutái összeomlottak, dollárosítottak – dolláros bankjegyeket importáltak, és elkezdték pénzként használni. Tíz év múlva ez már csak emlék lesz. Az országok dollárosítják az engedély nélküli stabil érméket és a központi bankok végül az egész világon rettegni fognak a kripto-dollárosítástól, amely fedezete lesz az elszabadult inflációnak.

15. Több csereügylet tokenekkel

  1. Megszaporodnak az új gazdaságok, amelyek saját cserekereskedelemmel rendelkeznek (például a játékon belüli tokenek, mint az SLP/ETH). Közvetlenül elfogadják őket csereeszközként.
  2. Blokklánc-kompatibilis, könnyen használható alkalmazások, amelyek megkönnyítik a tőke védelmét és a tokenizált pénzformákra való kereskedést.
  3. Az átváltási eszköz más pénznemek kosárához kötődik (lehet ETH, BTC, USD, EUR stb.), és az adott időpont körül elcsúszik az egységes USD valutától.

– Beryl Li, a Yield Guild Games társalapítója.

Dovey Wan ezek után két további jóslatot ad nekünk: egy disztópikust és egy optimistát.

(Az olvasó eldöntheti, melyik melyik.)

16. A programozható fiat elkobzáshoz vezet

A programozható fiat monetáris politika és a CBDC önkényes lefoglalást és visszavonhatatlan elkobzást hajt végre néhány kódsoron belül.

– Dovey Wan, a Primitive Crypto alapítója

A következő jóslata:

17. A kriptográfia a vagyon újraelosztását ösztönzi

A mordori központi bankrendszer nem vagyont teremt, csak a vagyon érzékelését. Ebben az évtizedben párhuzamosan zajlik a fiat vagyon „nagy koncentrációja” és a „nagy újraelosztás” a fiatról a kriptovagyonra.

– Dovey Wan

18. A pénz már nem tükrözi az emberi értéket

Manapság gyakran mondják, hogy a pénznek három elsődleges funkciója van: értéktároló, csereeszköz és elszámolási egység. De a pénz ennél is több, a pénzt gyakran úgy tekintik, mint annak tükrét, hogy mennyit érsz ennek a világnak, és mennyit ér neked ez a kávé. A pénz érték, de ahogy körülnézek, azt látom, hogy a pénz és az érték fogalma egyre kevésbé fonódik össze.

– Taylor Monahan, a MyCrypto alapítója és vezérigazgatója

19. A központosított szolgáltatásokat decentralizált pályák kötik össze

Hadd fessek egy képet, ami lehet hogy bejön, de lehet, hogy nem. Van egy csomó központosított szolgáltatás és sziget, amelyeket decentralizált blokklánc pályák kötnek össze… Azt hiszem, sok szolgáltatást továbbra is el kell különíteni és központosítani kell, mert ez a leghatékonyabb számítási szempontból, de a hálózat egésze nagymértékben decentralizálható.

Bármilyen szolgáltatás között könnyedén mozog a szabványosított blokklánc-pályákon, ami rendkívül értékes lenne. Vajon létezik olyan egyszerű, szabványos módszer ami 30 másodperc alatt áthelyezi a pénzügyi eszközünket egyik platformról a másikra – ez jelenleg nem létezik a kripto rendszeren kívül, és ez óriási akadály.

 

A kifizetések hatékonyak és azonnaliak lehetnek a blokklánc pályáin. Ez igaz a pénzre, és igaz az eszközökre is – az eszközök tokenizálódnak… A fizetőalkalmazások és a bolti objektumok támogatják ezt, és ez valószínűleg nagyrészt mobileszközökön történik. Úgy gondolom, hogy ez sok szempontból hatékonyabb, és könnyebben méretezhető és bővíthető, mint a mai rendszer. Nagyon izgatott lennék, ha látnék valami ilyesmit.

– Sam Bankman-Fried, vezérigazgató, FTX

20. A pénz egyre furcsább lesz

A pénz jövőjével kapcsolatos jóslatom az, hogy sokkal furcsább lesz. Ez szorosabban kötődik identitásunkhoz és egyéniségünkhöz, vagy lehetővé teszi azok jobb kifejezését. Ez tükrözi kapcsolatainkat a fizikai és a digitális világban egyaránt.

Felgyorsítja a globalizációt azáltal, hogy a határokon átívelően összehozza a hasonló értékekkel rendelkező embereket – és összekapcsolja őket pénzügyi ösztönzőkkel és egy olyan identitással, amely felerősödik és elmélyül az érintett pénzügyi értékekkel. Mindez felrázza a kormányok, a különböző joghatóságok és a különböző helyi pénznemek hagyományos világát.

– Laura Shin, a „The Unchained” podcast műsorvezetője.

cikk folytatása: A Pénz jövője - 1. rész

A stabil érmék felváltják a „dollárosítást” A régi időkben azok az országok, amelyek valutái összeomlottak, dollárosítottak – dolláros bankjegyeket importáltak, és elkezdték pénzként használni. Tíz év múlva ez már csak emlék lesz. Az országok dollárosítják az engedély nélküli stabil érméket és a központi bankok végül az egész világon rettegni fognak a kripto-dollárosítástól, amely fedezete lesz az elszabadult inflációnak.

Támogass minket az ajánló linkek használatával!

 
 
Ajánlói Linkek: https://linktr.ee/kryptoda
 
 
Ajánlott kriptó váltók:

Binance: https://www.binance.com/en/register?ref=L6H5S0LJ
10% örök kedvezmény a díjjakból.

Coinbase: https://www.coinbase.com/join/kardos_qb
$100 érték történő vásárlás esetén 10%-ot BTC ben kapsz vissza.

Crypto.COM: 10USD Cro-ban regisztrálásért referál kód: ukj4nu9ch9
https://crypto.com/exch/ukj4nu9ch9

Celsius: $30 BTC-ben, ha $200 értékben vásárolsz kriptot és 60 napig nem veszed ki
https://celsiusnetwork.app.link/1116260f35

MXC váltó: https://www.mxc.ai/auth/signup?inviteCode=15w1k

Maiar Tárca: https://get.maiar.com/referral/bqx6i53op9

 

További hírek

uniswap genie

Tágul a Uniswap Univerzum

Tágul a Uniswap Univerzuma Az Ethereumon futó népszerű DeFi kereskedési felület mögött álló vállalat NFT piactér kialakítását tervezi. Az Uniswap Labs kedden közölte, hogy megvásárolta a Genie NFT-piaci aggregátort annak érdekében, hogy

3D NFT-k! amik többet érnek, mint gondolnád!

3D NFT-k! amik többet érnek, mint gondolnád! Ez a bejegyzés, kicsit más, mint az eddigiek. Egy pár napja a Kryptodás Norbi készített velem egy rövid interjút az edukációs AR NFTk-ről, hogy a

A nagy összeomlás okai

A nagy összeomlás okai A Bitcoin-t és a teljes kriptopiacot az elmúlt hónapokban erősen sújtotta a post-covid hatása és az elmúlt két hónapban kialakult háborús helyzet is. Emellett a várva várt medvepiacot

A helium tényleg gyengélkedik?

A Helium tényleg gyengélkedik? A Helium árfolyama április eleje óta mély zuhanásba kezdett. A piac mint tudjuk nem a legkedvezőbb a kriptovalutáknak most. Ez alól a Helium sem kivétel. Az teljes kibányászott

Tanulj Velünk

Ha szeretnél értesítést kapni a legújabb kryptoda tartalmakról, akkor iratkozz fel!