Binance csendben ejti a „több milliós” Forbes rágalmazási pert

Olvasási idő: 4 perc

A Binance Holdings visszavonta a Forbes elleni rágalmazási pert egy olyan cikk közzététele miatt, amely azt állította, hogy a tőzsde szándékosan igyekezett elkerülni az amerikai szabályozókat.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on telegram
Share on twitter

A hivatalos bírósági dokumentumok szerint a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje, a Binance elutasította a rágalmazási pert a Forbes magazin és két újságírója ellen.

A Binance Holdings novemberben Michael Del Castillo és Jason Brett újságírókkal együtt, pert indított a Forbes ellen egy cikk után, amely szerint a Binance szándékosan igyekezett elkerülni az Egyesült Államok pénzügyi szabályozóinak figyelmét.

A rágalmazás visszavonását február 4-én nyújtották be New Jersey államának kerületi bíróságán, ezzel befejezve a Forbes ellen folyamatban lévő bírósági eljárást. A beadvány nem tartalmaz magyarázatot a per visszavonására, csupán azt állítja, hogy a Binance:

„Ezúton értesítjük az önkéntes (sic) visszavonásról, a Forbes Media LLC-t, Michael del Castillot és Jason Brett alperesek fent felsorolt keresetének sérelme nélkül.”

A Forbes mélyreható nyomozásának, mely a Binance egyik volt alkalmazottjának állítólag kiszivárgott dokumentumokon alapult, amely állítólag részletezte a cég stratégiáját, hogy felforgassa az amerikai szabályozók erőfeszítéseit, miközben továbbra is kiszolgálja az Egyesült Államokban élő ügyfeleket.

A dokumentum azt állította, hogy felfedte a Binance azon szándékát, hogy “különösebb siker nélküli elvárásokkal” lépjen kapcsolatba a különböző szabályozó szervekkel. A dokumentumban részletezett egyéb feltételezett stratégiák magukban foglalták az önszabályozó szervezetekhez való előzetes csatlakozást, és állítólag virtuális magánhálózatok (VPN) használatát a szabályozási ellenőrzés elkerüléséhez.

A „Tai Chi dokumentum” néven emlegetett Binance Holdings eredetileg azt állította, hogy a Forbes cikke dollármilliós anyagi károkat okozott, és megjegyezte: „A történet számos hamis, félrevezető és rágalmazó állítást tartalmaz a Binance-ről.”

A Binance szóvivője elmondta a Cointelegraph-nak, hogy a visszavonás „előítéletek nélkül történt”, vagyis a cég álláspontja a cikkben szereplő követelésekkel kapcsolatban változatlan. Azt állították:

 „A Binance továbbra is szilárdan úgy véli, hogy a Forbes 2020. október 29-i cikke hamis és félrevezető. Amint azt a Társaság a Forbes elleni panaszában megállapította, a Binance elkötelezett az összes alkalmazandó törvény és rendelet betartása mellett, és a Forbes ezzel ellentétes állításai tévesek. Azonban annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassa felhasználóinak, különösen a soha nem látott növekedés idején, a Társaság jelenleg nem folytatja a pert.”

ha támogatni szeretnéd a munkánkat:

ajánló linkekkel megteheted

Binance: https://www.binance.com/en/register?ref=L6H5S0LJ
10% örök kedvezmény a díjjakból.

Coinbase: https://www.coinbase.com/join/kardos_qb
$100 érték történő vásárlás esetén 10%-ot BTC ben kapsz vissza.

Crypto.COM 10USD Cro-ban regisztrálásért referál kód: ukj4nu9ch9
https://crypto.com/exch/ukj4nu9ch9

További hírek

uniswap genie

Tágul a Uniswap Univerzum

Tágul a Uniswap Univerzuma Az Ethereumon futó népszerű DeFi kereskedési felület mögött álló vállalat NFT piactér kialakítását tervezi. Az Uniswap Labs kedden közölte, hogy megvásárolta a Genie NFT-piaci aggregátort annak érdekében, hogy

3D NFT-k! amik többet érnek, mint gondolnád!

3D NFT-k! amik többet érnek, mint gondolnád! Ez a bejegyzés, kicsit más, mint az eddigiek. Egy pár napja a Kryptodás Norbi készített velem egy rövid interjút az edukációs AR NFTk-ről, hogy a

A nagy összeomlás okai

A nagy összeomlás okai A Bitcoin-t és a teljes kriptopiacot az elmúlt hónapokban erősen sújtotta a post-covid hatása és az elmúlt két hónapban kialakult háborús helyzet is. Emellett a várva várt medvepiacot

A helium tényleg gyengélkedik?

A Helium tényleg gyengélkedik? A Helium árfolyama április eleje óta mély zuhanásba kezdett. A piac mint tudjuk nem a legkedvezőbb a kriptovalutáknak most. Ez alól a Helium sem kivétel. Az teljes kibányászott

Ha szeretnél értesítést kapni a legújabb kryptoda tartalmakról, akkor iratkozz fel!