Biswap a szabadság decentralizált váltója

A Biswap egy DEX, vagyis decentralizált váltó, ami a Binance Smart Chain blokkláncát használja. Nyilván mindenkinek ismerős a PancakeSwap neve, jelenleg ugyanis ez a legnagyobb forgalommal és piaci kapitalizációval bíró DEX a BSC blokkláncon. Viszont akkor minek kell egy madaras PancakeSwap még ráadásnak? PancakeSwap, Biswap, ApeSwap és a többiek. Mi a különbség köztük és miért jobb az egyik, mint a másik?

Egy versenyképes megoldás

Funkciójukat tekintve mindegyik DEX ugyanazt tudja, ugyanúgy lehet rajtuk váltani és likviditást adni. A különbséget az extra szolgáltatások esetleg az alacsonyabb díjak jelentik. A Biswap esetében ezeket fogjuk most sorra venni.

Kezdjük a sort a váltás költségével. Ennek a legalacsonyabb értéke -mivel ez beállítástól is függ- 0,1%. Érdekesség képpen, a PancakeSwapnál ez már 0,25% A decentralizált váltóknak vannak saját stake pooljai és van lehetőség különböző farmokba is becsatlakozni. Ezek kínálata nagyon vegyes lehet csakúgy, mint az egyes váltók által fizetett hozam mértéke is.

Dolgoztasd meg tőkéd!

A Fix staking . Aki fent van centralizált tőzsdéken is (CEX), annak ismerős lehet ez az előre meghatározott időre, fix kamattal lekötött befektetési forma. Ez most már DEX-én is elérhető. A stakingnél pedig szót kell ejteni egy okosan kitalált lehetőségről, a Holder Pool-rol. Nagyon röviden ez úgy néz ki, hogy aki hosszú időre Auto Compound-ra leköt egy meghatározott mennyiségű BSW tokent, az különleges stakelési lehetőségekhez fér hozzá, illetve ez a feltétele annak is, hogy bizonyos IDO vagy NFT kibocsájtásokban részt lehessen venni. Ezzel a megoldással pedig csak a BSW felhasználók lesznek jogosultak az előnyöket élvezni, kiküszöbölve azt a bosszantó jelenséget, amikor egy például egy IDO indításnál robotok vásárolnak fel, majd adnak el mindent a felhasználók elől. 

  • IDO offering. Időről időre részt lehet venni tokenkibocsájtásokban, ahol az oldal saját tokenjét tartva vagy lekötve (BSW token) vásárolhatunk az adott induló project tokenjeiből.

    Az IDO-koról ebben a cikkünkben irtunk részeletesebben.

A szorgalmas kisrobot

Ez pedig az NFT launchpad. Ahol időről időre különböző NFT-ket vásárolhatunk BSW tokenekért cserébe. Ezek tartozhatnak magához a Biswaphoz, vagy pedig valamelyik partneroldalhoz is. Lehetnek egyszerű gyűjthető NFT-k, vagy konkrét felhasználási lehetőséggel is bírhatnak. Ehhez a funkcióhóz köthető a Biswap platform eddigi legsikeresebb kezdeményezése; a stakelhető NFT-k kibocsájtása.  Ezeket az úgynevezett Robi NFT-ket, az oldalon stakelve különböző kripto jutalmakat kapnak a tulajdonosok. Ehhez kapcsolódóan pedig egy saját NFT piactér is elérhető, ahol a meglévő NFT-ket adni-venni lehet.

  • Lottó funkció. Ha valaki úgy dönt, hogy próbábara akarja tenni a szerencséjét azt BSW tokenek ellenében ezt is megteheti.

Célok, tervek, törekvések

A főbb funkciók felsorolása után pedig nézzünk rá a Roadmap-re, hogy az oldal milyen célokat tűzött ki maga elé a közeljövőben. A Binance illetve Gate.io listázással egy hatalmas lépést tettek afelé, hogy a legnagyobb tőzsdéken is fent legyen a tokenjük. Új partneri kapcsolatok és NFT játékok vannak a láthatáron, illetve a Binance Smart Chain után új blokkláncokon is indításra készülhetünk, valamint váltásnál a CEX-ekről jól ismert limit order is bevezetésre kerülhet a jövőben. A feni felsorolásból két dolog tűnik ki. Egyrészt a centralizált váltók egyre több funkcióját találhatjuk már meg különböző DEX-eken, másrészt a Biswap hirtelen jött sikere egy nagyon is tudatos projectépítés eredménye. A következő időszakok új és feltörekvő decentralizált váltóinak már sokkal magasabb elvárásoknak kell megfelelniük és sokkal több szolgáltatást kell nyújtaniuk. Olyanokat, amikben jelen pillanatban a Biswap kiemelkedő.

 

Ha a fenti leírás alapján úgy döntenél, hogy a Biswap project megfelelő a portfóliód porlasztásához, kérlek támogasd a cikk íróját azzal, hogy az alábbi ajánlói linkkel vagy a fenti gombon keresztül csatlakozol az oldalhoz.

Ezzel segítesz abban is, hogy mindig új cikkek kerüljenek fel a Kryptoda oldalára. https://biswap.org?ref=0db10889eaffacc81df8

 

Tanulj Velünk

További hírek

uniswap genie

Tágul a Uniswap Univerzum

Tágul a Uniswap Univerzuma Az Ethereumon futó népszerű DeFi kereskedési felület mögött álló vállalat NFT piactér kialakítását tervezi. Az Uniswap Labs kedden közölte, hogy megvásárolta a Genie NFT-piaci aggregátort annak érdekében, hogy

3D NFT-k! amik többet érnek, mint gondolnád!

3D NFT-k! amik többet érnek, mint gondolnád! Ez a bejegyzés, kicsit más, mint az eddigiek. Egy pár napja a Kryptodás Norbi készített velem egy rövid interjút az edukációs AR NFTk-ről, hogy a

A nagy összeomlás okai

A nagy összeomlás okai A Bitcoin-t és a teljes kriptopiacot az elmúlt hónapokban erősen sújtotta a post-covid hatása és az elmúlt két hónapban kialakult háborús helyzet is. Emellett a várva várt medvepiacot

A helium tényleg gyengélkedik?

A Helium tényleg gyengélkedik? A Helium árfolyama április eleje óta mély zuhanásba kezdett. A piac mint tudjuk nem a legkedvezőbb a kriptovalutáknak most. Ez alól a Helium sem kivétel. Az teljes kibányászott

Ha szeretnél értesítést kapni a legújabb kryptoda tartalmakról, akkor iratkozz fel!