EIP 1559 miatt hisztiznek a boldogtalan bányászok

Hisztiznek a bányászok

Olvasási idő: 6 perc

Az új Ethereum díj modell miatt sok bányász elégedetlenkedik.
Egy felmérés szerint az Ethereum bányászok elutasítják az Ethereum vezető fejlesztői által támogatott műszaki javaslatot.
Az Ethereum Improvement (EIP) 1559 közösségi felmérésében részt vevő kilenc bányaprojektből nyolc negatívan állt a javaslathoz, és a kilencből hét azt mondta, hogy megtagadják az EIP végrehajtását, ha azt egy jövőbeli frissítéssel (hard fork) beépítenék.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on telegram
Share on twitter

Mi változik?

 

Az EIP 1559 felcseréli az Ethereum jelenlegi árazásán alapuló tranzakciós piacát (GAS ár – www.ethgasstation.info/) egy meghatározott díjra, a BASEFEE-re, egy kissebb borravalóval a bányászok közreműködéséért. Az EIP nagyon felkapott lett mivel egy alap tranzakció díjja is több $10 lehet.

A felmérés 25 Ethereum kriptoprojektet kérdezett ki, amelyekből a legtöbb a névtelenség mellett döntött – mondta Tim Beiko, a ConsenSys termékmenedzsere és a felmérés megvalósítója a Medium bejegyzésében. Beiko szerint a felmérésből hiányzott a kriptopénzváltók vagy kriptopénztárcák részvétele.

Összességében a pozitív és a negatív válaszok egyaránt a szavazatok 42% -át gyűjtötték be, a fennmaradó rész semleges vagy tartózkodó maradt.

Vitalik Buterin először 2018-ban javasolta többek az EIP 1559-öt mely várhatóan kiszámíthatóbbá teszi a blokklánc díjpiacát és enyhíti a torlódásokat.

Amit az EIP 1559 nem ígér az az alacsonyabb tranzakciós díjak. A bányászok továbbra is profitot kapnának az új modell alapján, de a jelenlegi beállításhoz képest korlátozottak lennének, mivel a BASEFEE-t a hálózaton égetnék (burn). Ez deflációs mechanizmust adna hozzá az Ethereum hálózat natív pénzneméhez, az éterhez (ETH).

Boldogtalan Ethereum bányászok

 

Mégis, az Ethereum bányászoknak van a legtöbb vesztenivalója az új szabvánnyá váló javaslat miatt, mivel a tranzakciós díjak kisebb tartományra korlátozódnának.

“Soha nem volt jövedelmezőbb bányásznak lenni, a jövedelmezőség minden idők legmagasabb szintjét érte el 2020-ban” – írja a BitInfoCharts.

“Ez egy nagyon félrevezető EIP volt, és a támogatók többsége néhány Twitter-vélemény vezér (Influenszerek), akik úgy gondolják, hogy ez az egekbe viszi az Eth árát.”- mondta Butta a BitFly technikai írója privát üzenetben a CoinDesknek. Az Etherscan szerint a BitFly’s Ethermine a második legnagyobb Ethereum bányászati medence (mining pool).

Ezzel szemben a legnagyobb Ethereum bányászati medence, a Sparkpool támogatja a változást a CoinDesk számára júniusban tett nyilatkozatok szerint. 

Berlini frissítés után

 

Eddig az Ethereum fejlesztői csak halasztgatnak az EIP-pel. Nem jönnek ki a frissítéssel, amíg a beütemezett Berlini hard fork – melyet júniusban már elhalasztottak – végbe nem megy.

Sőt, a felmérés és az EIP 1559 fejlesztői felhívása csütörtök reggel külön aggályokat vetett fel magával az EIP-pel kapcsolatban. Míg a bányászok aggódnak a díjak miatt, a decentralizált alkalmazások (dapps) aggódnak az EIP végrehajtása, annak hatékonysága és a fejlesztői eszközök fejlesztése miatt.

Néhány Ethereum kliens, mint például a Nethermind és a Besu, megkezdte az EIP végrehajtását a teszt hálózatokon. De más ügyfelek, köztük a Geth és az OpenEthereum, várják a végleges specifikációt, mielőtt kiadják az EIP-t a teszt hálózaton.

Támogass minket a ajánló linkekkel, vagy Patreonon: https://www.patreon.com/kryptoda
 
Ajánlott kriptó váltók:

Binance: https://www.binance.com/en/register?ref=L6H5S0LJ
10% örök kedvezmény a díjjakból.

Coinbase: https://www.coinbase.com/join/kardos_qb
$100 érték történő vásárlás esetén 10%-ot BTC ben kapsz vissza.

Crypto.COM: 10USD Cro-ban regisztrálásért referál kód: ukj4nu9ch9
https://crypto.com/exch/ukj4nu9ch9

Celsius: $30 BTC-ben, ha $200 értékben vásárolsz kriptot és 60 napig nem veszed ki
https://celsiusnetwork.app.link/1116260f35

MXC váltó: https://www.mxc.ai/auth/signup?inviteCode=15w1k

Maiar Tárca: https://get.maiar.com/referral/bqx6i53op9

 

További hírek

A Pénz jövője 20 jóslat 1.rész

A pénz jövője: 20 jóslat – 1 rész Megöli a bitcoin az amerikai dollárt? A pénz tokenizált lesz? Hogyan használjuk fel a készpénzt? Mivel nincs kristálygömbünk, megkerestük a kriptotér legokosabb elméit, hogy

A Crypto történelmet írt 2021-ben

A Kripto történelmet írt 2021-ben: Öt eset amikor a kormányok felkarolták a digitális eszközöket Míg 2021-ben bizonyosan előfordult néhány szabályozási kudarc, egyes kormányok előremutató példát mutattak a kripto szabályozási gyakorlatról.Mivel a digitális

A 10 leghíresebb Bitcoin tulajdonos celeb

A 10 leghíresebb Bitcoin tulajdonos celeb Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Bitcoin korai éveiben a világ első kripto valutájának nagyon kevés „menő tényezője” volt, a közvéleményben pedig egy trükkös új technológiáról alkotott képként

Tanulj Velünk

Ha szeretnél értesítést kapni a legújabb kryptoda tartalmakról, akkor iratkozz fel!