Crypto.com vagy Binance - platformok összehasonlítása

Azoknak, akik csak most lépnek be a kripto tőzsdék izgalmas világába, kiemelten fontos, hogy a lehető legmegfelelőbb platformot válasszák ki befektetéseik kezelésére. Elsőnek vegyük a mindenki számára legfontosabb szempontokat: biztonság, díjak, támogatott kriptovaluták száma, felhasználói visszajelzések. Ezek azok a dolgok, amik alapján egy átlagos felhasználó eldönti, melyik platformba teszi kriptovalutáit és egyben bizalmát is.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on telegram
Share on twitter

A Crypto.com-ot 2016-ban alapították, alapvetően befektetési és kriptovaluta stakelési céllal. Indulása óta nagy utat járt be az oldal gazdasági rendszere. Tőzsdéje, forgalom alapján ma már a Top 10-ben van, coinját a CRO-t pedig immáron a saját blokkláncon lehet olcsón és gyorsan küldeni. Pénzügyi szolgáltatásaik is egyre szélesebb körűek, a betéti (stakelési) lehetőségeken túl hitel felvételére és akár fiat deviza tárolására is van lehetőségünk és Visa kártyát is lehet igényelni.

Az oldal jelenleg több mint 100 kriptovaluta-párt támogat, amiből legalább 50 az Egyesült Államokban is elérhető.

Napjainkban az okostelefonok aranykorukat élik. Ma már nincs olyan nagy cég, vagy akár kripto tőzsde, aminek ne lenne saját telefonos alkalmazása.

Nézzük meg közelebbről a Crypto.com mobilos alkalmazását. Ez lényegében egy jól összerakott DeFi app, ami a következő lehetőségeket nyújtja a felhasználóknak:  

  • különböző kriptopénztárcák létrehozása
  • kriptovaluták vétele és eladása
  • egységek küldése más Crypto.com felhasználók számára
  • Visa kártya, amiről közvetlenül lehet a kriptovalutáinkat elkölteni
  • bizonyos egységekre stakelési lehetőség

Ami a felhasználói tapasztalatokat illeti, a Crypto.com oldalon még nem jelentettek csalást vagy felhasználókat ért hacker támadást. Az oldal regisztrált tagjai prémium szolgáltatásokhoz juthatnak és mindezt úgy, hogy az személyes adataik teljes biztonságban és anonimitásban maradnak.

A Crypto.com elérte a Cryptocurrency Security Standard (CCSS) 3-as szintjét, ami önmagában egy nagy felhasználói biztonságot jelent.

Itt megjegyzésként hozzáteszem, hogy teljes biztonság nincs, de ahogy azt a Crypto.com esetében is látjuk, törekedni lehet rá.

Ami a kereskedés díjait illeti, számításba veszik az elmúlt 30 nap kereskedési volumenét. Minél nagyobb értékben adott vagy vett valaki, a díjak annál alacsonyabbak lesznek. Egy átlagos felhasználó esetében ez 0,4% de adott esetben akár 0,15% is lehet.

A Binancet 2017-ben alapították és jelenleg a világ legnagyobb kriptováltó platformja. Szemléltetés képpen: a napi kereskedés forgalma 40 millárd dollár, míg a második legnagyobb kriptotőzsde esetében ez a szám csupán 4 millárd dollár.

Habár a Binance a legnagyobb kereskedelmi platform, ez nem csupán egy tőzsde, hanem sokkal több annál. A megszokott szolgáltatásokon felül, mint kriptovaluták vásárlása, illetve eladása, a Binance rengeteg egyéb lehetőséget is kínál, mint például: staking, margin kereskedés, határidős (futures), illetve opciós (options) kereskedés, megtakarítási számla, DeFi megtakarítások, segítség újonnan induló ICO és IDO projecteknek és még ennél is több.

Csakúgy mint a Crypto.com esetében a Binancenek is van saját, ingyenesen igényelhető és világszerte használható Visa kártyája.

A Binance sikere nem véletlen. Abban a pillanatban, amikor elindította saját blokkláncát, a Binance Chaint, nyugodtan mondhatjuk, hogy egy komplett ökorendszerré nőtte ki magát. A cél, egy igen nagy sebességű blokklánc létrehozása volt, ahol nagy mennyiségű tranzakciót lehet egyidőben végrehajtani.

2020 szeptemberében az oldal programozhatóságot adott az újonnan létrejött blokklánchoz és ezzel létrejött a Binance Smart Chain (BSC). Ezen a láncon a felhasználók létrehozhatnak decentralizált applikációkat vagy akár okosszerződéseket is. A magas tranzakciós sebesség és alacsonyabb díjak miatt sok project számára vonzó a Binance Smart Chain használata.

Ami a tőzsde biztonságát illeti: sajnos 2019-ben az oldalt feltörték és 7000 Bitcoint loptak el. A befektetett egységeiket a felhasználók mind visszakapták. A Binancenak van egy szükséghelyzeti tartaléka, amit abban az esetben használnak fel, ha valaki ellopná a felhasználók kriptovalutáit.

A tőzsdének van egy saját coinja, a Binance Coin (BNB) Ha egy falhasználó BNB coint tart, különböző előnyökre tehet szert, például a kereskedési díj, ami alapból 0,1% is csökkenthető 25%-al. Így egy adott mennyiségű BNB coint tartva a kereskedési díj akár 0,075%-ra is csökkenthető.

Ebben a pillanatban nincs még egy olyan kereskedő platform, ami vetekedhetne a Binancel abban a tekintetben, amit egyetlen kriptotőzsde tud nyújtani az ügyfeleknek.  Ez pedig a Crypto.com-ra is igaz. Ha csak a kereskedési díjak tekintetében összehasonlítjuk a két tőzsdét, akkor azt kell mondanunk, hogy a Bincance olcsóbb. A másik oldalról a Crypto.com erőssége, amivel az ügyfeleit bevonzza, azok a sokrétű staking lehetőségek, illetve a cashback a Crypto.com Visa kártya használatakor.

Összefoglalva az eddig elhangzottakat, azt lehet mondani, hogy a Binance jobb választás azok számára, akik kriptovalutákat akarnak adni-venni. Az alacsony kereskedési díjak és a coinok nagy választéka megfelelő környezetet teremt az akár napi szintű kereskedéshez is.

Azoknak a felhasználóknak viszont, akik csak megvenni, tartani esetleg fizetni akarnak a kriptopénzeikkel, a Crypto

Támogass minket az ajánló linkek használatával!

 
 
Ajánlott kriptó váltók:
 

Binance: https://www.binance.com/en/register?ref=L6H5S0LJ
10% örök kedvezmény a díjjakból.

Tanulj Velünk

További hírek

A Pénz jövője 20 jóslat 1.rész

A pénz jövője: 20 jóslat – 1 rész Megöli a bitcoin az amerikai dollárt? A pénz tokenizált lesz? Hogyan használjuk fel a készpénzt? Mivel nincs kristálygömbünk, megkerestük a kriptotér legokosabb elméit, hogy

A Crypto történelmet írt 2021-ben

A Kripto történelmet írt 2021-ben: Öt eset amikor a kormányok felkarolták a digitális eszközöket Míg 2021-ben bizonyosan előfordult néhány szabályozási kudarc, egyes kormányok előremutató példát mutattak a kripto szabályozási gyakorlatról.Mivel a digitális

A 10 leghíresebb Bitcoin tulajdonos celeb

A 10 leghíresebb Bitcoin tulajdonos celeb Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Bitcoin korai éveiben a világ első kripto valutájának nagyon kevés „menő tényezője” volt, a közvéleményben pedig egy trükkös új technológiáról alkotott képként

Ha szeretnél értesítést kapni a legújabb kryptoda tartalmakról, akkor iratkozz fel!