Egy ígéretes altcoin: a Zilliqa rövid bemutatója.

Olvasási idő: 2 perc

A Zilliqa (ZIL) egy újgenerációs blockchain platform, aminek a legnagyobb innovációja, hogy több és gyorsabb tranzakciót képes egyszerre kezelni.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on telegram
Share on twitter

A Zilliqa-t 2017-ben hozta létre a Shanghaj Egyetem néhány kutatója. A project célja egy olyan platform létrehozása, ahol a másodpercekénti tranzakció szám, akar 2000-4000 fölé is emelkedhet. (megjegyzésként: a Bitcoin 4,6 míg az Ethereum is csupán 15 tranzakciót képes végrehajtani másodperceként)
Ez a gyorsaság egy új „sharding”-nak nevezett  technológia segítségével jöhet létre, amit a fejlesztők a skálázáshoz használnak. A nagyobb sebesség elérése érdekében azonban jelenleg igen nagy számú nod halózatot kell üzemeltetni. A folyamatos fejlesztések célja, hogy kevesebb nod mellett is képesek legyenek minél több tranzakciót lebonyolítani egyszerre.
A Zilliqa népszerűséget a sok potenciális felhasználási terület adja. Az új generációs felhasználók, fejlesztők és akár a pénzügyi szektorban dolgozóknak is felkeltheti az érdeklődését.
Ahogy a hagyományos platformok, mint például az Ethereum, egyre inkább kihasználtabbá és elavulttá válnak, szükség van új és modern megoldásokra, a Zilliqa pedig egy új alternatíva ehhez a krypto világban.

Technikai adatok:
tokenek száma: 21 milliárd
forgalomban levő kínálat: 11,6 milliárd
tőzsdék: több mint 40 tőzsdén elérhető, köztük a legnagyobbakon úgy mint: Binance, Crypto.com vagy BitfinexKryptoda vélemény: A Zilliqa-t sokan már az Ethereum új kihívójaként emlegetik. Indulása óta sikertörténet. A csapat elképzelései nagyon ígéretesek és ha a Zilliqa mögött álló fejlesztők tovább haladnak a megkezdett úton, hamarosan komolyabb sikereket fognak elérni.
Lehetőség van a Zilliqa stake-elésére, meghozzá akár a hivatalos oldalon keresztül is, így mind közép távú befektetésnek, mind passzív jövedelemforrásnak tekinthető.   

További hírek

uniswap genie

Tágul a Uniswap Univerzum

Tágul a Uniswap Univerzuma Az Ethereumon futó népszerű DeFi kereskedési felület mögött álló vállalat NFT piactér kialakítását tervezi. Az Uniswap Labs kedden közölte, hogy megvásárolta a Genie NFT-piaci aggregátort annak érdekében, hogy

3D NFT-k! amik többet érnek, mint gondolnád!

3D NFT-k! amik többet érnek, mint gondolnád! Ez a bejegyzés, kicsit más, mint az eddigiek. Egy pár napja a Kryptodás Norbi készített velem egy rövid interjút az edukációs AR NFTk-ről, hogy a

A nagy összeomlás okai

A nagy összeomlás okai A Bitcoin-t és a teljes kriptopiacot az elmúlt hónapokban erősen sújtotta a post-covid hatása és az elmúlt két hónapban kialakult háborús helyzet is. Emellett a várva várt medvepiacot

A helium tényleg gyengélkedik?

A Helium tényleg gyengélkedik? A Helium árfolyama április eleje óta mély zuhanásba kezdett. A piac mint tudjuk nem a legkedvezőbb a kriptovalutáknak most. Ez alól a Helium sem kivétel. Az teljes kibányászott

Ha szeretnél értesítést kapni a legújabb kryptoda tartalmakról, akkor iratkozz fel!