Egy ígéretes altcoin: a Zilliqa rövid bemutatója.

Olvasási idő: 2 perc

A Zilliqa (ZIL) egy újgenerációs blockchain platform, aminek a legnagyobb innovációja, hogy több és gyorsabb tranzakciót képes egyszerre kezelni.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on telegram
Share on twitter

A Zilliqa-t 2017-ben hozta létre a Shanghaj Egyetem néhány kutatója. A project célja egy olyan platform létrehozása, ahol a másodpercekénti tranzakció szám, akar 2000-4000 fölé is emelkedhet. (megjegyzésként: a Bitcoin 4,6 míg az Ethereum is csupán 15 tranzakciót képes végrehajtani másodperceként)
Ez a gyorsaság egy új „sharding”-nak nevezett  technológia segítségével jöhet létre, amit a fejlesztők a skálázáshoz használnak. A nagyobb sebesség elérése érdekében azonban jelenleg igen nagy számú nod halózatot kell üzemeltetni. A folyamatos fejlesztések célja, hogy kevesebb nod mellett is képesek legyenek minél több tranzakciót lebonyolítani egyszerre.
A Zilliqa népszerűséget a sok potenciális felhasználási terület adja. Az új generációs felhasználók, fejlesztők és akár a pénzügyi szektorban dolgozóknak is felkeltheti az érdeklődését.
Ahogy a hagyományos platformok, mint például az Ethereum, egyre inkább kihasználtabbá és elavulttá válnak, szükség van új és modern megoldásokra, a Zilliqa pedig egy új alternatíva ehhez a krypto világban.

Technikai adatok:
tokenek száma: 21 milliárd
forgalomban levő kínálat: 11,6 milliárd
tőzsdék: több mint 40 tőzsdén elérhető, köztük a legnagyobbakon úgy mint: Binance, Crypto.com vagy BitfinexKryptoda vélemény: A Zilliqa-t sokan már az Ethereum új kihívójaként emlegetik. Indulása óta sikertörténet. A csapat elképzelései nagyon ígéretesek és ha a Zilliqa mögött álló fejlesztők tovább haladnak a megkezdett úton, hamarosan komolyabb sikereket fognak elérni.
Lehetőség van a Zilliqa stake-elésére, meghozzá akár a hivatalos oldalon keresztül is, így mind közép távú befektetésnek, mind passzív jövedelemforrásnak tekinthető.   

Tanulj Velünk

További hírek

nft gamefi griffin art

NFT és GameFi: A két legnagyobb dolog a kriptoban

NFT és GameFi: A két legnagyobb dolog a kriptoban A kriptovaluták világában a GameFi és az NFT-k tovább borzolják a kedélyeket. Kétségtelen, hogy a nem felcserélhető érmék (NFT) hosszú utat jártak be

Cardano tárterület, a fejlesztők dApp-jaiknak

Cardano dApp áruház, a fejlesztőknek Plutus dAppStore (Alkalmazás Áruház) érkezik Cardano-ra. Mivel a Cardano blokklánc mostantól támogatja az okos szerződéseket, a fejlesztők hamarosan feltölthetik decentralizált alkalmazásaikat (DApp) és elérhetővé tehetik azokat mások számára

nft tabla kornyezeti katasztrofa

NFTk menthetik meg a környezetet

NFT-k menthetik meg a környezetet Az utóbbi évtizedben egyre nagyobb figyelem terelődött a fenntarthatóság fontosságára, mind helyi mind globális szinten. A technológiai fejlődés tette lehetővé hogy többet tegyünk kevesebből, ami még tovább

Matic Unbound együttműködés keresztlánc stabil érme​

Matic Unbound együttműködés keresztlánc stabil érme​ A Unbound Finance és a Polygon elindítja az első keresztlánc-stabilcoin-t az AMM-ek (automated market maker) likviditásának növelése érdekében. Az Unbound felhasználók így a már meglévő likviditási

Ha szeretnél értesítést kapni a legújabb kryptoda tartalmakról, akkor iratkozz fel!