berlin_hardfork

Ethereum fejlesztők megerősítették a Berlin hard fork dátumát

Olvasási idő: 3 perc

A régóta várt Berlin frissítés magában foglalja a gázdíj-felhasználás optimalizálását. Az Ethereum egy okos szerződéses platform és a régóta várt Berlin frissítése április közepén landol, míg az első tesztnet-frissítés ezen a héten esedékes – derül ki a projekt protokolltámogatási vezetője, Tim Beiko blogbejegyzéséből.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on telegram
Share on twitter

A berlini frissítést a tervek szerint a főhálózat (main net) 12 244 000 blokkján kell aktiválni, amely várhatóan április 14-re esik – mivel azonban a tényleges blokkidő-termelés változhat, így a pontos időzítés is.

Készülj fel! Hamarosan érkezik a Berlin hálózat frissítése.

Az alábbi bejegyzésben még többet megtudhatsz arról, hogy mit tartalmaz a frissítés. http://t.co/oDKvMz33lt – Ethereum (@ethereum) 2021. március 8

Mi történik a berlini frissítéssel?

A közelgő frissítés (hard fork) célja, hogy segítse az Ethereum hálózatot azáltal, hogy optimalizálja a gázdíjak felhasználását és enyhíti az esetleges szolgáltatás megtagadási (DoS) támadásokat. Mielőtt aktiválnák a fő hálózaton, a berlini frissítés először a teszt hálózatokon kezdi meg működését – Ropsten március 10-én, majd Goerli és Rinkeby március 17-én, illetve március 24-én (teszt hálózatok nevei).

A bejelentésnek megfelelően: “Az Ethereum csomópont-üzemeltetőknek (node operátor) frissíteniük kell csomópontjaikat (node) az frissítés (hard fork) előtt azokon a hálózatokon, amelyekben részt kívánnak venni. A blokkidő változékonysága miatt ajánlott frissíteni már néhány nappal a várható dátum előtt.”

A régóta várt buli

Az eredetileg 2020 nyarára tervezett Berlin egy frissítés a jelenlegi Ethereum 1.0 work-of-proof blokklánchoz. Különböző okokból többször elhalasztották, ideértve a központosítási aggályokat is a Geth klienstől való „kritikus függőség” miatt. Az idő előrehaladtával a frissítés többször változtatott a javasolt EIP-ken, miközben fejlesztése egybeesett az Ethereum 2.0 jeladó lánc (beacon chain) 2020 decemberi elindításával is.

A Berlin frissítés az Isztambul és a Muir-gleccser frissítéseit (forkok nevei) követte, amelyeket 2019 decemberében, illetve 2020 januárjában vezettek be. Az Ethereum 2.0 frissítés során a hálózat áttér egy kevésbé energiaigényes betétbiztosítási (proof of stake PoS) működésre (konszenzus mechanizmusra), a jelenlegi blokklánc további frissítéseket kap a későbbiek folyamán. A következő ilyen frissítést Londonnak hívják, és azt 2021 júliusára tervezték. Ez magában foglalja az EIP-1559 frissítést, amelynek célja az Ethereum tranzakciós díjak működésének átalakítása.

forrás:
https://decrypt.co/60753/ethereum-devs-confirm-berlin-hard-fork-date

Támogass minket a ajánló linkekkel, vagy Patreonon: https://www.patreon.com/kryptoda
 
Ajánlott kriptó váltók:

Binance: https://www.binance.com/en/register?ref=L6H5S0LJ
10% örök kedvezmény a díjjakból.

Coinbase: https://www.coinbase.com/join/kardos_qb
$100 érték történő vásárlás esetén 10%-ot BTC ben kapsz vissza.

Crypto.COM: 10USD Cro-ban regisztrálásért referál kód: ukj4nu9ch9
https://crypto.com/exch/ukj4nu9ch9

Celsius: $30 BTC-ben, ha $200 értékben vásárolsz kriptot és 60 napig nem veszed ki
https://celsiusnetwork.app.link/1116260f35

MXC váltó: https://www.mxc.ai/auth/signup?inviteCode=15w1k

Maiar Tárca: https://get.maiar.com/referral/bqx6i53op9

 

További hírek

A Pénz jövője 20 jóslat 1.rész

A pénz jövője: 20 jóslat – 1 rész Megöli a bitcoin az amerikai dollárt? A pénz tokenizált lesz? Hogyan használjuk fel a készpénzt? Mivel nincs kristálygömbünk, megkerestük a kriptotér legokosabb elméit, hogy

A Crypto történelmet írt 2021-ben

A Kripto történelmet írt 2021-ben: Öt eset amikor a kormányok felkarolták a digitális eszközöket Míg 2021-ben bizonyosan előfordult néhány szabályozási kudarc, egyes kormányok előremutató példát mutattak a kripto szabályozási gyakorlatról.Mivel a digitális

A 10 leghíresebb Bitcoin tulajdonos celeb

A 10 leghíresebb Bitcoin tulajdonos celeb Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Bitcoin korai éveiben a világ első kripto valutájának nagyon kevés „menő tényezője” volt, a közvéleményben pedig egy trükkös új technológiáról alkotott képként

Tanulj Velünk

Ha szeretnél értesítést kapni a legújabb kryptoda tartalmakról, akkor iratkozz fel!