Helium: Bobcat Miner 300 Bemutató

 Ahogy ígértük még májusban, hogy készitünk egy gyors bemutatót miután lesz értékelhető adatunk. Körülbelül egy hete, hogy megérkezett  nekem is a Bobcat miner 300-as készülék ide Angliába. Akik nem látták a májusi videónkat azoknak gyorsan elmondom miről is van szó.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on telegram
Share on twitter

Mi olyan nagyszerű a Helium (HNT) hálózatban ?

A Helium egy, a felhasználók által fizikai hotspotokon keresztül létrehozott, vezeték nélküli hálózat kiépítésén dolgozik, ami okos készülékek és szenzorok számára lett optimalizálva. A Helium egy energiabarát megoldás, amely UHF rádiófrekvenciás technológiát használ,  ami a blokklánccal párosítva egy decentralizált hálózatot hoz létre IoT okos eszközöknek.

A Helium egyedi értékesítési pontja a rendszer egy teljesen új megközelítésén alapszik. Ahelyett, hogy a telekom szolgáltatókra hagyatkozva, kiszolgáltatva magunkat a centralizált üzleti modellnek hogy tőlük függjön minden adatkommunikációnk, a Helium mindent szétoszt az önkéntes hálózat fenntartók között és így éri el a hálózati lefedettséget. Jelenleg túl körülményes és drága a kapcsolódás, mivel a telefon szolgáltatók adatcsomagját kell használni a kommunikációhoz, ami nagyon energia- és költségigényes. Amire szükségünk van, az egy új energiabarát hálózat, amellyel átírhatjuk a szabályokat. Ez maga a Helium hálózata. 

(Bővebb infót a technológiai háttérről a májusi blogunkba találhattok.)


Első lépések


Most nézzük meg miért pont a Bobcat miner 300-at rendeltem. Egyik tényező, hogy áprilisban sajnos az angliai Nebra készülék nem volt készleten ezért szétnéztem hogy a kínaiaknál mi a helyzet. Szerencsére nekik a gyártó kapacitásuk többszöröse tehát a rendelésem le tudtam adni Április 21.-én. Nekem azért tetszett meg mert az antenna nincs beleintegrálva készülékbe. Másrészt a hardver specifikáció és az antenna is elég erősnek minősült a többi gyártóhoz képest. Tehát ahogy említettem megrendeltem bátran (bár akkor meg USDT kellett fizetni ami nem jelentett problémát persze). Kiválasztottam a megfelelő EU frekvenciát a 868 MhZ-et és megnyomtam a BUY gombot. Tudom jól, hogy sokan vártok a saját hotspotjaitokra ezért máris ajánlom hogy a Google Play store -ból már most töltsétek le az Appot mivel hotspot regisztrálásához és használatához mindenképp szükség lesz. Az Appot érdemes mindig a legfrissebb verzión tartani, az esetleges bugok elkerülése végett. Jelenleg ez a 3.4.5 a legfrissebb amit az appon belül a fogaskerék menüpontra kattintva az oldal legalján találhattok. A Helium App egyben a te kripto tárcád is, melyhez a szokásos 12 szavas kulcsot magunk generáljuk, ezt érdemes papír formátumban több helyen is tárolni, amennyiben elveszik, Hotspotunk használhatatlanná válik.

Az első üzembe helyezés

Most nézzük meg az első lépéseket a kicsomagolás után. A készüléket csatlakoztattam az áramforráshoz, Az antennát pedig a hotspothoz majd megfordítva a készüléket aktiváltam a bluetooth kapcsolatot.

A fontosabb lépések a következők: 

  • A Bluetooth kapcsolathoz nyomd meg a kis furaton keresztül a gombot amíg kékre nem vált a LED fény a készüléken. Majd lépj be az előre regisztrált Helium appodba es válaszd ki a készüléked típusát. 
  • Helyezd a készüléket közel az ablakhoz. Ha emeletes házban laksz mindenképpen az emeletre vidd fel. Ne feledd hogy a környékeden 300 meteren belül ha már van Hotspot akkor kevesebb profitra számíthatsz. Sajnos az én esetemben pont ez van, mivel Londonban több mint 3 ezer készülék van már. Itt tudod megtekinteni a lefedettséget.https://app.helium.vision/
  • Fontos hogy a készüléket ne blokkolja közvetlenül a másik epület fala mivel a frekvencia ezen keresztül legyengül vagy teljesen elnyelődik. 
  • Fogadjuk el a diagnosztikai és felhasználási feltételeket és máris kereshetjük a készülékek. Ne feledd a párosítás csak akkor sikerül  ha a led fény kéken világít. 
  • Miután megtaláltuk a készüléket kapcsolodjunk a Wifihez, majd utolsó lépésként állítsuk be a helyes lokációnkat a térképen. 
  • Most következik az Node szinkronizáció és a szoftver frissítés ami akár órákat is igénybe vehet. Hagyjuk egy éjszakát a készüléket magára és ami másnapra biztos aktív lesz.
 

Diagnosztikai térképek:

Érdemes kipróbálni a HotspotRF szoftvert amíg vársz a készülékedre. Ez egy kiváló szimulációs térkép szoftver amivel egy gyors ingyenes regisztráció után megmérheted hogy milyen távolságból fog jelet fogadni és továbbítani a készüléked.

Helium.place:

További hasznos térképek / szoftverek:

Status.helium:

Hotspot Utility App:

console.helium.com

https://hotspotty.net

Készülék gyártók listája : Status tracker : HIP19

További hírek

nft gamefi griffin art

NFT és GameFi: A két legnagyobb dolog a kriptoban

NFT és GameFi: A két legnagyobb dolog a kriptoban A kriptovaluták világában a GameFi és az NFT-k tovább borzolják a kedélyeket. Kétségtelen, hogy a nem felcserélhető érmék (NFT) hosszú utat jártak be

Cardano tárterület, a fejlesztők dApp-jaiknak

Cardano dApp áruház, a fejlesztőknek Plutus dAppStore (Alkalmazás Áruház) érkezik Cardano-ra. Mivel a Cardano blokklánc mostantól támogatja az okos szerződéseket, a fejlesztők hamarosan feltölthetik decentralizált alkalmazásaikat (DApp) és elérhetővé tehetik azokat mások számára

nft tabla kornyezeti katasztrofa

NFTk menthetik meg a környezetet

NFT-k menthetik meg a környezetet Az utóbbi évtizedben egyre nagyobb figyelem terelődött a fenntarthatóság fontosságára, mind helyi mind globális szinten. A technológiai fejlődés tette lehetővé hogy többet tegyünk kevesebből, ami még tovább

Matic Unbound együttműködés keresztlánc stabil érme​

Matic Unbound együttműködés keresztlánc stabil érme​ A Unbound Finance és a Polygon elindítja az első keresztlánc-stabilcoin-t az AMM-ek (automated market maker) likviditásának növelése érdekében. Az Unbound felhasználók így a már meglévő likviditási

Ha szeretnél értesítést kapni a legújabb kryptoda tartalmakról, akkor iratkozz fel!