Most akkor lesz medve piac vagy nem?

Fogadjátok szeretettel idei utolsó tudástár blogunk.  Ebben a részben nézzük meg milyen is egy lehetséges medve piac. Sokan kérdezik, hogy mit várhatunk 2022-ben? Lehetséges a medve piac jövőre? Többen úgy gondolják, hogy nem is lesz, de ettől függetlenül jó ha felkészülünk rá testileg és lelkileg is. A pénzügyi piacok bizonyos trendek szerint mozognak. Nagyon fontos, hogy megértsük ezeket a trendeket, hogy később megfelelő döntéseket hozhassunk befektetéseinket illetően.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on telegram
Share on twitter

Mi az a  piaci trend?

(A Bitcoin árzuhanása a 2013-as csúcs óta )
(A Bitcoin áresése a 2017-es bikapiac után )

A piaci trend nem más, mint az az általános irány, amerre a piac éppen mozog. Egy medvepiacon az árak többnyire csökkennek, ezért az új befektetők számára egy ilyen időszak sok szempontból igazi kihívás lehet. A legtöbb kripto-kereskedő, illetve technikai elemző egyetért abban, hogy a Bitcoin létrejötte óta egy makró bika trendben van. Ennek ellenére láthattunk már néhány visszatérő medve piacot, illetve volt köztük, ami igen hosszú volt és több mint 80%-os árkorrekcióval járt a Bitcoinnál illetve esetenként akár 90%-os korrekcióval egyes altcoinoknál.

 

A kereskedők között van egy mondás: “Stairs up, elevators down” Ez kb annyit tesz, hogy a piacon a növekedés sokszor lassú, de folyamatos, míg egy esetleges zuhanás nagyon hirtelen és durva lehet. Miért van ez? Amikor az ár elkezd esni, sok kereskedő rohan, hogy kiszálljon az adott pozícióból, hogy ezzel megelőzze a nagyobb veszteségeket. Ezek az eladások elindíthatnak egy dominó effektust, ami még nagyobb árzuhanáshoz vezet, ami pedig pánikeladáshoz vezethet olyan kereskedőknél is, akik eddig tartották a pozíciójukat és így tovább. Ha pedig az adott piacon nagyon nagy a tőkeáttétes pozíciók aránya, akkor ez a hatás még sokkal erősebb is lehet.

Hogy kereskedjek medvepiacon?

Általánosságba véve a medvepiac befektetés szempontjából nagyon rizikós és a tapasztalatlan befektetők számára elképesztő veszélyeket rejthet, mégis vannak módok a kockázatok csökkentésére.
A legegyszerűbb kereskedési stratégia egy csökkenő piacnál az, ha valaki a befektetett tőkéjével stabilcoinokban marad. Nagyon nehéz megjósolni, hogy hol lesz egy korrekció alja, ezért érdemes megvárni a piaci trend fordulását és ezzel együtt a teljes piac emelkedését és csak ezután vásárolni.

Kryptoda tipp: Ha egy medvepiac alatt is azt szeretnénk, hogy a pénzünk gyarapodjon, érdemes stabil coinjainkat is munkára fogni. Ezen felül vannak még különböző kereskedési stratégiák, amik egy medve piacon is kiválóan tudnak működni, ilyenek például a short pozíciók felvétele, napi kereskedés, swing-trade, de ezekbe csak tapasztalt, illetve sok szabadidővel rendelkező traderek vágjanak bele. A többségnek a jól bevált stakinget ajánljuk.

Egy-egy medvepiac piaci környezettől függően akár évekig is eltarthat, van viszont egy hosszú távú stratégia, amit a legsikeresebb kereskedők is gyakran használnak. Ez pedig a DCA vagyis a „dollar cost averaging” Ez az a stratégia, amit én is személy szerint ajánlok mindenkinek, ugyanis ez jár a legkevesebb kockázattal. A dollar cost averaging lényege, hogy azonos időközönként, azonos pénzért vásárolok egy adott kriptovalutából attól függetlenül, hogy az árfolyam éppen kedvező vagy sem. Ezzel elkerülöm az extrém árfolyammozgásokból fakadó esetleges nagyobb veszteségeket. Amikor valaki egy medvepiacon próbálja meg a legjobb vételeket megtalálni, finoman szólva sincs könnyű dolga. Viszont van egy jó hírünk azoknak, akik hosszú távon gondolkodnak kripto-befektésekben. Ha megnézzük a kripto-világ zászlóshajójának számító Bitcoin ár-grafikonját, akkor azt látjuk, hogy a kriptopénz megjelenése óta gyakorlatilag nem volt olyan időszak, amikor ne érte volna meg Bitcoint vásárolni. Még az is, aki a legújabb 2021-es csúcson vásárolt, meggyőződésünk szerint előbb vagy utóbb pluszba fog kerülni. Ebből a logikából kiindulva nyugodtan mondhatjuk, hogy a sikeres befektés alapja nem a különböző kereskedési stratégiák használata, hanem a türelem vagyis a HODL!!!

A hosszú távú befektetők dominálnak

Ref: https://cointelegraph.com/news/just-1-3-million-bitcoin-left-circulating-on-crypto-exchanges

Pánikra semmi ok mivel a statisztikák azt mutatják, hogy a Bitcoin több mint 90%-a van jelenleg hideg pénztárcákban és csak kevés a váltokon ami azt jelenti, hogy sokan a hosszabb távú befektetés mellett döntöttek és nem tervezik az eladást. Ez természetesen vonatkozik az Altcoin piacra is. Véleményünk, hogy a 2022-es évben újabb felívelés várható a piacon, főleg a DEFI és a Game-fi szektorban. A Bitcoin lassan leválik az altcoin piacról és egyre több helyen lesz legalizált a kriptovaluták használata. A jővő tehát fényes, a technológiai fejlődés pedig megállíthatatlan.

Tanulj Velünk

További hírek

A helium tényleg gyengélkedik?

A Helium tényleg gyengélkedik? A Helium árfolyama április eleje óta mély zuhanásba kezdett. A piac mint tudjuk nem a legkedvezőbb a kriptovalutáknak most. Ez alól a Helium sem kivétel. Az teljes kibányászott

A pénz jövője 20 jóslat – 2 rész

A pénz jövője: 20 jóslat 2. rész Folytatjuk a jövő fejtegetését melyben olyan nagy, a kritpto világában ismert emberek mondják el véleményüket mint Sam Bankman-Fried, Beryl Li, Dovey Wan, Haseeb Qureshi, Hasu,

A Pénz jövője 20 jóslat 1.rész

A pénz jövője: 20 jóslat – 1 rész Megöli a bitcoin az amerikai dollárt? A pénz tokenizált lesz? Hogyan használjuk fel a készpénzt? Mivel nincs kristálygömbünk, megkerestük a kriptotér legokosabb elméit, hogy

A Crypto történelmet írt 2021-ben

A Kripto történelmet írt 2021-ben: Öt eset amikor a kormányok felkarolták a digitális eszközöket Míg 2021-ben bizonyosan előfordult néhány szabályozási kudarc, egyes kormányok előremutató példát mutattak a kripto szabályozási gyakorlatról.Mivel a digitális

Ha szeretnél értesítést kapni a legújabb kryptoda tartalmakról, akkor iratkozz fel!