2024-es London Tech Week beszámoló és trendek.

A Kryptoda Tanoda idén is beszámol pár újdonságról, ami a tech világában történik. A tavalyi TechEx konferencia után most a London Tech Weekre látogattam el, hogy pár újdonságot hozzak nektek. Fontosnak tartom, hogy a kriptopénzek mellett a virtuális valóságot és a mesterséges intelligenciát is követnünk kell, ha képben szeretnénk lenni a következő generációs internet vagyis a Web 3.0 születésénél. Az expon főleg a MI és a térbeli számítástechnika, vagyis a immersive web első próbálkozásait láthattuk.

Egy hely, ahol a techmániás emberek egymásra találnak.

A London Tech Week egy évente megrendezésre kerülő londoni esemény, amely a technológiai iparág újdonságaira és innovációira fókuszál. A rendezvényen tech cégek, start-up vállalkozások, befektetők és innovátorok vesznek részt, akik a piaci trendeket alakítják. A London Tech Week kiváló lehetőség arra, hogy megismerjük a legújabb MI alapú szolgáltatásokat és kapcsolatba lépjünk a tech közösség szereplőivel. Nem kérdés, hogy ez az ötnapos rendezvény fontos szerepet tölt be a környező európai startupok életében is, mivel itt be tudnak mutatkozni a világnak. A számok azt mutatják, hogy a London Tech Week évről évre növekvő népszerűségnek örvend, és jelentős számú látogatót vonz. Nem véletlen, hogy a Magyar Innovációs ügynökség( www.niu.hu/) is kihozott néhány magyar startupot.
Az esemény több mint 55,000 látogatót fogad évente, akik a világ minden tájáról érkeznek, hogy részt vegyenek a különféle programokon és kiállításokon. Mint minden évben, idén is ellátogattam az eseményre, de most a NFTAG digitális divat startup (nftag.co.uk) és a UWL, a Nyugat-londoni Egyetem fejlesztőjeként vettem részt. Az egyik célom az volt, hogy hasonló érdeklődésű emberekkel találkozzak a Web 3 területén, különösen a virtuális valóság, blokklánc technológia és a generatív AI metszéspontjában. Jelenleg ezen három területet kutatom az egyetemen, és a startupjaim is ezekre épülnek. Úgy gondoltam, hogy a Kryptodán most is pár szóban beszámolok tapasztalatomról, mivel ez is a Web3 része.

Főleg csak MI-alapú alkalmazásokkal találkoztunk idén, de az XR is egyre népszerűbb.

Mint már említettem, az esemény Európa legjobb TECH találkozóhelye az innovátoroknak, iparági vezetőknek és startupoknak. Az energia és a szenvedély a technológia iránt mindenkitől sugárzott, ami leírhatatlanul inspiráló volt. Előre sejtettem, hogy az mesterséges intelligencia továbbra is nagy figyelmet kapott a rendezvényen, de a startupok rájöttek, hogy az MI nem ér semmit, ha nem valódi problémákat old meg. Emellett szükséges egy egyszerű marketingüzenet és egy letisztult felhasználói felület is. Igen, az User Experience nagyon fontos, de nem úgy, ahogy eddig gondoltuk! A térbeli számítástechnika korszakában a webet 3D térként kell elképzelnünk, amely új lehetőségeket nyit meg az AI-alapú webalkalmazásokkal való interakcióra. Idén is főleg az olyan MI alapú megoldásokkal jöttek a kiállítók, amelyek vizuális marketingben és adatok analitikájában segítenek a cégeknek. Emellett több olyan megoldás volt, amely próbál kilépni a 2D sík képernyőkről és a térben helyezi el a vizuális látványt. Ezeket hívjuk XR megoldásoknak, amelyek a virtuális valóságot és a kiterjesztett valóságot ötvözik. Pár kedvencemet itt találhatjátok.

🟢 • Közösségi média menedzsment MI kép és szöveg generátorral: https://stockimg.ai

🟢• VR alapú természeti filmek: https://atlanticproductions.co.uk/

🟢• Interaktív érintő kijelző asztalok, edukáció és éttermek számára fejlesztve: https://www.allsee-tech.com/

🟢• VR/AR közösség és oktató portál: https://www.thevrara.com/

🟢• Holografikus 3D kijelzők: https://miirage.digital/index.html

Alkoss és innoválj, hozz létre értéket!

Az ilyen eseményeken általában részt vesznek befektetők és inkubációs programok is, akik anyagi és kapcsolati támogatást nyújtanak a startupoknak. Mivel ez egy londoni rendezvény, természetesen az Innovate UK is képviseltette magát. Egy rövid beszélgetés során kiderült, hogy nemcsak angol startupokat támogatnak, ezért gondoltam, hogy megosztom az elérhetőségüket, hogy magyar cégek is bejuthassanak a programjukba. De kik is ők pontosan?

Az Innovate UK egy brit kormányzati ügynökség és innovációs finanszírozó szervezet, amely a gazdasági növekedés és az innováció ösztönzésére koncentrál. Céljuk a vállalkozások támogatása, különösen azoknak, amelyek új technológiákat, termékeket vagy szolgáltatásokat fejlesztenek. Innovációs finanszírozást biztosítanak kis- és középvállalkozások számára, hogy segítsék őket az új ötletek kifejlesztésében és piacra vitelében. Emellett számos programot és pályázati lehetőséget kínálnak, amelyek segítségével a vállalkozások hozzáférhetnek a szükséges finanszírozáshoz az innovációs projektejeik megvalósításához.

Összegzés

Idén sem csalódtam a rendezvényben, mivel több mint 20 új LinkedIn kapcsolatot sikerült szereznem. Vannak köztük startupperek, akadémikusok és fejlesztők is. Az az igazság, hogy szeretem látni, merre megya piac, így lehetőségem van olyan irányba képezni magam, amerre a trendek is mutatnak. Ahogy én látom, a VR technológia már elérte azt a szintet, hogy kilépjen a játékkonzolok világából. Az AI segítségével személyre szabott, 3D dimenziós teret hozhatunk létre, miközben egy AI asszisztens segíti munkánkat majd. A ChatGPT csak az első olyan megoldás, ami segítheti munkánkat a digitális térben. Ezt fogja kiegészíteni az NFT alapú, 3D dimenziós webes tér, ahol szintén mindenféle interakcióra lehetőségünk lesz, hasonlóan a fizikai világhoz, legyen az oktatás vagy szórakozás. Ezt akár metaverzumnak is nevezhetjük, vagy az igazi Web 3.0-nak. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben az innovatív termékfejlesztés ezeket a technológiákat fogja egyidejűleg használni.

További hírek

polygon id mukodes

A Polygon ID Azonosítási Megoldás

A Polygon ID Azonosítási Megoldás Június 22-én, szerdán a decentralizált Ethereum skálázóplatform, a Polygon bejelentette, hogy „elindítja a Polygon ID -t – egy privát és önszuverén identitásmegoldást, amely nulla tudásalapú (ZK) titkosítással

uniswap genie

Tágul a Uniswap Univerzum

Tágul a Uniswap Univerzuma Az Ethereumon futó népszerű DeFi kereskedési felület mögött álló vállalat NFT piactér kialakítását tervezi. Az Uniswap Labs kedden közölte, hogy megvásárolta a Genie NFT-piaci aggregátort annak érdekében, hogy

3D NFT-k! amik többet érnek, mint gondolnád!

3D NFT-k! amik többet érnek, mint gondolnád! Ez a bejegyzés, kicsit más, mint az eddigiek. Egy pár napja a Kryptodás Norbi készített velem egy rövid interjút az edukációs AR NFTk-ről, hogy a

A nagy összeomlás okai

A nagy összeomlás okai A Bitcoin-t és a teljes kriptopiacot az elmúlt hónapokban erősen sújtotta a post-covid hatása és az elmúlt két hónapban kialakult háborús helyzet is. Emellett a várva várt medvepiacot

Tanulj Velünk

Ha szeretnél értesítést kapni a legújabb kryptoda tartalmakról, akkor iratkozz fel!