Mi a Plutus?

A Plutus egy 2015-ben alapított, az Egyesült Királyságban bejegyzett cég. Célja, egyre bővölő pénzügyi szolgáltatásokon felül egy híd építése a kripto és fiat pénzek világa között, ahol egyszerűen, egyetlen érintéssel tudunk bárhol fizetni. Már működő Visa kártyával rendelkeznek, amit a regisztráció után bárki igényelhet a hivatalos oldalon.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on telegram
Share on twitter

Egy fizetési megoldás a Pluton.

A Plutus egy 2015-ben alapított, az Egyesült Királyságban bejegyzett cég. Célja, egyre bővölő pénzügyi szolgáltatásokon felül egy híd építése a kripto és fiat pénzek világa között, ahol egyszerűen, egyetlen érintéssel tudunk bárhol fizetni. Már működő Visa kártyával rendelkeznek, amit a regisztráció után bárki igényelhet a hivatalos oldalon. A Pluton egy ERC20-as token. Az Ethereum blokklánc a proof-of-work consensus protokollt használja a tranzakciók érvényesítéséhez.  A Plutus saját tokenje a PLUTON, amit számlánkon tartva fizetésre használhatunk, illetve a fizetések után járó visszatérítést is ebben a tokenben kapjuk meg.
Befektetőknek illetve a hosszú távon gondolkodóknak a tokenek stakelesére is van lehetőség. A pénzügyek kezelésében a cég weboldala, illetve telefonra letölthető DeFi applikáció van segítségünkre. A tartott tokenek után úgynevezett perkeket érhetünk el. Minélt több tokent tartunk, annál nagyobb vásárlási és pénzvisszafizetési kedvezményekre vagyunk jogosultak. Ahogy a csapat a szolgáltatásokat folyamatosan fejleszti a partnercégek és kedvezmények listája is folyamatosan bővül.

Röviden a jelenlegi csapatról:


Az alapító Danial Daychopan, aki a kriptovaluták egyik korai befektetője. 2013 óta a kriptovilág és a kripto ökorendszerek aktív fejleszője, akinek a Plutus már nem az első projektje. A mostani csapat célja egy új generációs fizetési rendszer létrehozása decentralizált alkalmazások segítségével. Az ezidáig rejtett potenciál kihasználása a blokklánc technológia és a gyors, érintésmentes fizetések között. A csapat többi tagját ezen linken lehet megnézni: https://plutus.it/team A fejlesztőkön felül maga a project is elérhető a főbb közösségi média platformokon:
https://www.facebook.com/Plutusit/
https://twitter.com/Plutus
https://www.linkedin.com/company/plutus-it/

Kik a vetélytársak a piacon ?

Hasonló Visa kartyája van a Binance illetve a Crypto.com-nak is.
Mindegyik cégnél különböző jutalmakat kapunk kártyás fizetések után, illetve különböző előnyöket kínálnak a saját tokenek tartásáért cserébe.
Jelen pillanatban a Plutusnál a vásárlások után járó visszatérítés összege alapból 3% és szintenként nő, egészen 5%-ig (habár ez igen nehezen elérhető). Ez elmarad ugyan a vetélytársak által kínált maximális cashback mértékétől, ellenben olyan helyeken is kaphatunk extra (akár 3%-on felüli) kedvezményeket, amiket más kártyákkal nem érhetnénk el. Ilyen például az Amazon, Nike, airbnb, logitech vagy lenovo bizonyos szolgáltatásai.

Hol kereskedhető?

 

KuCoin, Bitfinex, Bitmart, Uniswap
A kereskedőhelyek listája folyamatosan bővülhet.

Kryptoda tipp: A legfontosabb hírekért és bejelentésekért mindig érdemes követni az adott project csak és kizárólag hivatalos csatornáit.

Trend analizis ( jövőbeli terveik)

Mindenkori legmagasabb árát 2018-ban érte el (32$)
Tekintve hogy a project jelenleg is aktív és folyamatosan dolgoznak a fejlesztők, jó eséllyel a következő hónapokban / években új rekord árat láthatunk majd.
A jelenlegi 24 órás forgalom (221.000$) alacsonynak mondható ugyan, de a 7,5 millió dolláros piaci kapitalizáció mellett ez reális.

A Plutus nem csupán egy Visa kártyát kínáló cég, hanem igyekszik ennél több lenni. Javított biztonsági intézkedésekkel és kényelmesebb fizetési módokkal szeretne professzionális és felhasználóbarát lenni egyszerre. Habár a teljes piaci kapitalizációját tekintve a project még nagyon kicsi, ez a jövőbeni növekedési terveket elnézve hamar megváltozhat. Tekintve az ökorendszeren már véghezvitt fejlesztéseket és a roadmap ígéreteit, hosszú távon igen könnyen a “nagyok” versenytársa lehet.

Fontos frissítés | A DEX szünetel az Egyesült Királyság ügyfelei számára!

Az FCA nemrégiben új szabályozási irányelveket adott az Egyesült Királyságban működő összes kripto alapú tözsdei szolgáltatásokra. A Plutus az FCA mellett azon fog munkálkodni, hogy a bevált gyakorlatokkal összhangban lévő protokollokat a keretrendszerüknek megfelelően hajtsák végre.
2021. augusztus 2-tól a szolgáltatásaink decentralizált váltók (DEX) összetevője leállási időszakot fog tapasztalni, amíg ezen változásokon átesünk.
Fontos megjegyzés: A DEX szolgáltatás leállása csak az Egyesült Királyság ügyfeleire vonatkozik.

További hírek

nft gamefi griffin art

NFT és GameFi: A két legnagyobb dolog a kriptoban

NFT és GameFi: A két legnagyobb dolog a kriptoban A kriptovaluták világában a GameFi és az NFT-k tovább borzolják a kedélyeket. Kétségtelen, hogy a nem felcserélhető érmék (NFT) hosszú utat jártak be

Cardano tárterület, a fejlesztők dApp-jaiknak

Cardano dApp áruház, a fejlesztőknek Plutus dAppStore (Alkalmazás Áruház) érkezik Cardano-ra. Mivel a Cardano blokklánc mostantól támogatja az okos szerződéseket, a fejlesztők hamarosan feltölthetik decentralizált alkalmazásaikat (DApp) és elérhetővé tehetik azokat mások számára

nft tabla kornyezeti katasztrofa

NFTk menthetik meg a környezetet

NFT-k menthetik meg a környezetet Az utóbbi évtizedben egyre nagyobb figyelem terelődött a fenntarthatóság fontosságára, mind helyi mind globális szinten. A technológiai fejlődés tette lehetővé hogy többet tegyünk kevesebből, ami még tovább

Matic Unbound együttműködés keresztlánc stabil érme​

Matic Unbound együttműködés keresztlánc stabil érme​ A Unbound Finance és a Polygon elindítja az első keresztlánc-stabilcoin-t az AMM-ek (automated market maker) likviditásának növelése érdekében. Az Unbound felhasználók így a már meglévő likviditási

Ha szeretnél értesítést kapni a legújabb kryptoda tartalmakról, akkor iratkozz fel!