Mi az a White Paper?

Olvasási idő: 3 perc

A White Paper egy dokumentum, ami tartalmazza az adott kezdeményezés célkitűzéseit. A project jövőjével kapcsolatos legfontosabb kérdésekre ebből a dokumentumból kapunk válaszokat.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on telegram
Share on twitter

Minden crypto kezdeményezésnek, ICO-nak (Initial Coin Offering) kell egy White Paper, amennyiben szeretnének sikeresek lenni a jövőben.  Ezek a White Paper dokumentumok tárgyilagosan, tényekkel, gyakran ábrákkal és diagrammokkal magyarázzák el a pontos célkitűzéseket és azok megvalósításának részletes menetét, illetve, hogy kik is a fejlesztők.
A White Paper célja egy általános tájékoztatás, végső soron pedig a vásárlói bizalom elnyerése és az adott crypto termék népszerűsítése és eladása minél szélesebb körben.

A White Paper egy dokumentum, ami tartalmazza az adott project lényegét és célkitűzéseit:

-Elmondja, hogy miről szól maga a project akár egészen részletekbe menően

-Milyen problémát és hogyan próbál a kezdeményezés megoldani. Magyarul milyen szellemi vagy adott esetleg kézzel fogható fedezet áll a crypto mögött.

-Roadmap, ami bemutatja a project jövőbeli főbb állomásait, beleértve a
kilépést az ICO státuszból, tőzsdei bevezetéseket és akár az árfolyammal kapcsolatos előrejelzéseket

-A crypto termékkel kapcsolatos információk: mennyi kerül összesen kibocsájtásra, mikor, mennyi lesz esetlegesen elégetve és hol lehet majd ezeket tárolni.

-A befektetőktől befolyó pénzek felhasználása

-A project mögött álló csapat és emberek bemutatása


Mivel a Kryptoda.com csapata kiemelten fontosnak tartja a scamek és különböző csalások elleni fellépést, illetve a megfontolt pénzügyi befektetéseket, ezért szeretnénk pár iránymutatót adni, mielőtt bárki kinyitná a pénztárcáját egy ígéretesnek tűnő projectnek.

Kryptoda tippek ICO-khoz:
-ha egy project oldalán nem találunk White Paper-t, az legyen mindig nagyon gyanús.
-figyelmesen olvassuk el a White Paper-t és egészen nyugodtan keressünk rá a csapat tagjaira, vagy akár magára az ICO-ra interneten (egy igazán jó kezdeményezésnek hamar híre megy)
-ha végül letettük a voksunkat egy csapat mellett, tartsuk észbe, hogy még egy jól kigondolt és ígéretes project is zárulhat kudarccal és ICO-k esetében pedig kiemelten nagy a kockázat. 

Végezetül pedig vessünk egy pillantást egy kifejezetten kockázatos befektetés White Paper-ére.
Egy olyan projectbe, ahol az alapító Jézus és a csapat második embere egy szamár, én például nem raknék túl sok pénzt. 

Vásárolj biztonságos platformokon:

Binance: A legbiztonságos kriptopénz vásárlási lehetőség, Innovatív funkciók, fejlett kereskedési platform és 10% örök kedvezmény a díjjakból, a linkre kattintva érhető el. 

Coinbase: Egyszerű letisztult felület, kényelmes kiutalás. Kriptóval jutalmazott angol nyelvű képzés. $100 érték történő vásárlás esetén 10%-ot BTC ben kapsz vissza.

Revolut tárca:  itt inkább csak tartani tudod a kriptód. Fiatot és részvényeket is vásárolhatsz. Kozvetlen  fizetésre is alkalmas bárhol a világon mivel 23 pénznemet támogat.

További hírek

nft gamefi griffin art

NFT és GameFi: A két legnagyobb dolog a kriptoban

NFT és GameFi: A két legnagyobb dolog a kriptoban A kriptovaluták világában a GameFi és az NFT-k tovább borzolják a kedélyeket. Kétségtelen, hogy a nem felcserélhető érmék (NFT) hosszú utat jártak be

Cardano tárterület, a fejlesztők dApp-jaiknak

Cardano dApp áruház, a fejlesztőknek Plutus dAppStore (Alkalmazás Áruház) érkezik Cardano-ra. Mivel a Cardano blokklánc mostantól támogatja az okos szerződéseket, a fejlesztők hamarosan feltölthetik decentralizált alkalmazásaikat (DApp) és elérhetővé tehetik azokat mások számára

nft tabla kornyezeti katasztrofa

NFTk menthetik meg a környezetet

NFT-k menthetik meg a környezetet Az utóbbi évtizedben egyre nagyobb figyelem terelődött a fenntarthatóság fontosságára, mind helyi mind globális szinten. A technológiai fejlődés tette lehetővé hogy többet tegyünk kevesebből, ami még tovább

Matic Unbound együttműködés keresztlánc stabil érme​

Matic Unbound együttműködés keresztlánc stabil érme​ A Unbound Finance és a Polygon elindítja az első keresztlánc-stabilcoin-t az AMM-ek (automated market maker) likviditásának növelése érdekében. Az Unbound felhasználók így a már meglévő likviditási

Ha szeretnél értesítést kapni a legújabb kryptoda tartalmakról, akkor iratkozz fel!