Az Elrond blokklánc logója

Mi az Elrond (EGLD)?

Az Elrond egy blokklánc protokoll, amely szilánkosítással igyekszik rendkívül gyors tranzakciós sebességet elérni. A projekt az új internet alapú gazdaság ökoszisztémájaként jellemzi magát, amely magában foglalja a fintechet, a decentralizált finanszírozást (DeFi) és a tárgyak internetét (IoT). Intelligens szerződések végrehajtási platformja másodpercenként 15 000 tranzakcióra, 6 másodperces késleltetésre és 0,1 centes (0,001 USD) tranzakciós költségre képes.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on telegram
Share on twitter

Mitől egyedi az Elrond?

Az Elrond az új internetgazdaság, a decentralizált alkalmazások és a vállalati használat blokklánc-platformjának minősíti magát. Legfőbb értékesítési pontja a nagy skálázhatóság, hozzátéve, hogy ez az első blokklánc hálózat, amelyben az állapot, a hálózat és a tranzakciók feldarabolása mind megvalósításra került. Közgazdasági közleménye szerint arra törekszik, hogy kiépítse ökoszisztémáját és megalapozza az EGLD-t mint értékmegőrző eszközt. E cél elérése érdekében a hálózat 2169 ellenőrző csomóponton fut, mely négy részből áll: három végrehajtási szilánkból, melyek egyenként 5400 tranzakció/másodpercre TPS képesek, és egy koordinációs “Metachain” szilánkból. Az Elrond adaptív állapotát feldaraboló architektúra teljesen megsemmisíti az állapotot, a tranzakciókat és a hálózatot. Méretezhető további szilánkok hozzáadásával, ha az átviteli igény nem teljesül. Nyilvános teszten, 263 000 TPS-t ért el a hálózat, melyben 29 országból, 1500 csomópont 50 darabba csoportosítva vett részt.
Az elfogadás növelése érdekében a projekt a platformra épülő fejlesztőket is támogatja, lehetővé téve számukra, hogy az intelligens szerződés díjak 30%-át honoráriumként megkapják. Ezen túl az Elrond blokklánca könnyen programozható a már ismert és elterjedt programnyelvek segítségével, mint például a JavaScript. További infó letöltés a GitHubon https://github.com/ElrondNetwork

A vállalat az első év során fenntartja az EGLD-kriptópénz készletét, hogy részesülhessen a hálózatban, az ellenőrző csomópontok pedig 36%-os éves hozamot (APY) kapnak.

Az Elrond összehasonlítása más projektekkel

Shard: Szilánk az Elrond hálózat kisebb részletei, amelyeket méretezésre használnak: mindegyik szilánk felelős az állapot egy részéért (számlák, intelligens szerződések, blokklánc) és a tranzakciók feldolgozásáért, így minden szilánk csak a töredékét tudja feldolgozni az egésznek, párhuzamosan más szilánkokkal. Úgy képzeld el mint egy több processzoros számítógép, ahol minden processzor más feladatot lát el. Az Eth2 is ezt szeretné megvalósítani kb 2 éven belül.

Alkalmazkodó állapotú szilánkosítási technológia

Az adaptív állapotú szilánkosítás a darabolái technológia alkalmazásának egyedülálló módja, és bár régóta adatbázis-optimalizálási technika, a blokklánc-alkalmazásokban csak a közelmúltban mutatták be.

Szilánkos faszerkezet és szilánkok redundanciája a időszakok között.

Az Elrond alkalmazkodó állapot-darabolást (adaptive state sharding) használ számos kulcsfontosságú cél eléréséhez:

  • A hálózat képes lesz fenntartani a méretezhetőséget anélkül, hogy befolyásolná a hálózat elérhetőségét. Ez azt jelenti, hogy függetlenül attól, hogy hány szilánk van a hálózatban, nem befolyásolhatja az állapotfrissítéseket vagy a hálózati üzemidőt.
  • A tranzakciók céljának meghatározása a szilánkos megoldásnak köszönhetően könnyen kiszámítható és meghatározható, azonnali nyomon követhetőséghez és küldéshez vezet.
  • A hálózat alkalmazkodóképessége azt jelenti, hogy a szilánkok mindig kiegyensúlyozottak maradnak.
  • Az Elrond által alkalmazott állapot darabolási megoldás azt jelenti, hogy a kereslet változásokat a hálózat biztonságára gyakorolt ​​hatás nélkül kezeli

Az Elrond hálózat a blokklánc idővonalát időszakokra (epoch) és fordulókra osztja. Míg lehetséges korszakok módosítása a rendszer architektúrájának módosításával, a korszakok többnyire állandók.

Egy korszak végén a szilánkok metszését és újraszervezését a hálózaton keresztül végzik. A fordulóknak szintén fix az időtartamuk. Amikor minden új forduló megkezdődik, véletlenszerűen kiválasztunk egy új együttműködő (konszenzusos) csoportot egy blokk végrehajtására.

Elrond alapítók

a teljes csapathoz kattints a képre

Az Elrondot 2017 végén Beniamin és Lucian Mincu testvérek alapították Lucian Todea mellett, a blokklánc méretezhetőségének megoldására, mivel azt gondolták, hogy ez a blokklánc technológia elterjedésének legsürgetőbb problémája. Az Elrond előtt Beniamin és Lucian Mincu közösen alapították a MetaChain Capital digitális eszköz befektetési alapot, Beniamin Mincu vezérigazgatóként és Lucian Mincu technológiai vezérigazgatóként. Ketten alapították az ICO Market Data-t is, amely a kezdeti érme kínálat körüli információk összesítője. Beniamin Mincu 2014 és 2015 között a NEM (XEM) blokklánc platformjának termékeiért, marketingjéért és közösségéért is felelős volt, amellett, hogy korai befektető volt olyan projektekben, mint a Zilliqa (ZIL), Tezos (XTZ), a Brave (BAT) és a Binance (BNB). Lucian Mincu további tapasztalattal rendelkezik informatikai mérnökként és biztonsági szakemberként, az Uhrenwerk 24, a Cetto és a Liebl Systems munkatársaival dolgozott együtt. Todea többszörös technológiai vállalkozó, aki korábban megalapította és irányította a Soft32, a szoftver- minősítő és letöltő webhelyet, valamint a mobilPay mobilfizetési alkalmazás partnere is. Angyal befektető, befektetett a TyometDNA biometrikus technológiai cégbe és a SmartBill könyvelési platformba.

Az Elrond az új internetgazdaság, a decentralizált alkalmazások és a vállalati használat blokklánc-platformjának minősíti magát. Legfőbb értékesítési pontja a nagy skálázhatóság, hozzátéve, hogy ez az első blokklánc hálózat, amelyben az állapot, a hálózat és a tranzakciók feldarabolása mind megvalósításra került. Közgazdasági közleménye szerint arra törekszik, hogy kiépítse ökoszisztémáját és megalapozza az EGLD-t mint értékmegőrző eszközt.

E cél elérése érdekében a hálózat 2169 ellenőrző csomóponton fut, mely négy részből áll: három végrehajtási szilánkból, melyek egyenként 5400 tranzakció/másodpercre TPS képesek, és egy koordinációs “Metachain” szilánkból. Az Elrond adaptív állapotát feldaraboló architektúra teljesen megsemmisíti az állapotot, a tranzakciókat és a hálózatot. Méretezhető további szilánkok hozzáadásával, ha az átviteli igény nem teljesül. Nyilvános teszten, 263 000 TPS-t ért el a hálózat, melyben 29 országból, 1500 csomópont 50 darabba csoportosítva vett részt.

Az elfogadás növelése érdekében a projekt a platformra épülő fejlesztőket is támogatja, lehetővé téve számukra, hogy az intelligens szerződés díjak 30%-át honoráriumként megkapják. Ezen túl az Elrond blokklánca könnyen programozható a már ismert és elterjedt programnyelvek segítségével, mint például a JavaScript. További infó letöltés a GitHubon https://github.com/ElrondNetwork

A vállalat az első év során fenntartja az EGLD-kriptópénz készletét, hogy részesülhessen a hálózatban, az ellenőrző csomópontok pedig 36%-os éves hozamot (APY) kapnak.

Mit tehetsz az Elronddal?

Míg a dapp fejlesztőket célozzák az egyszerű programozhatósággal, az Elrond arra is törekszik, hogy felhasználóbarátabb blokklánc felület legyen, amit először a Maiar fizetési alkalmazásán keresztül próbálhatunk ki. https://get.maiar.com/referral/bqx6i53op9

“Mi volt a Bitcoin a Cypherpunkoknak, az Ethereum pedig a fejlesztőknek, az Elrond az egyszerű internetfelhasználóké lesz” – írta Beniamin Mincu vezérigazgató egy 2021. januári blogbejegyzésben.

“Mivel csak 50-100 millió ember van jelen a blokklánc térben, az Elrond megnyitja kapuit, hogy új piacot teremtsen.”

Elrond Partnerek

Mennyi Elrond (EGLD) érme van?

Az Elrond gazdasági modell korlátozott mennyiségű kínálattal rendelkezik, amely 20 000 000 EGLD-ot jelent, új érmék égetésével a hálózati validátorokat díjjazák. A maximális kínálat soha nem haladhatja meg a 31 415 926 EGLD-t, de ez a szám csökken, mivel több tranzakció kerül feldolgozásra.Az Elrond natív tokent először magánértékesítés útján tették megvásárolhatóvá, amelyben az eredeti készlet 19%-át értékesítették, 7,5% -át azonnal a token létrehozásakor tették elérhetővé, és további 15,41% -ot három havonta adtak ki. Az Elrond egy első tőzsdei ajánlatot is tartott (IEO) a Binance Launchpadján, amelyen 25%-ot tettek elérhetővé és értékesítettek. A fennmaradó 56%-ból 7%-ot az ökoszisztéma jutalmainak tartottak fenn, 50%-ukat azonnal felszabadították, 50%-át pedig hat hónap után; 8,5% a marketinghez, a támogatásokhoz és a gyorsítótár a DApp fejlesztők számára, 81,17% azonnalli kibocsátásra, 9,41% pedig félévente; 2% közösségi alap esetében, 33,3% -át azonnal felszabadítják, 33,3% -át hat hónap után és 33,3% -át 12 hónap után; 2,5% a tanácsadók számára, egy év után szabadul fel; 19% az Elrond alapítói és alaptagjai esetében, 10% -ot hat hónap után, 10% -ot 12 hónap után, 15% -ot 18, 24, 30 és 36 után, 20% -ot 42 hónap után; és 17% a vállalat számára az ökoszisztéma támogatásáért, 33,3%-uk csak az első évben azonnal elengedett tétként használható fel, 66,6% pedig három egyenlő részletben, három év alatt, egy év után kezdődik. Elrond zsetonjait először a Binance Chainen bocsátották ki ERD néven, összesen 20 milliárdos készlettel. 500 milliót elégettek 2019 novemberében, így lett elérhető az Ethereum blokkláncon ERC-20 tokenként. A vállalat 2020 szeptemberében indított egy érme csere eseményt az érme tulajdonosok számára, hogy az ERC-20 és BEP-2 érméket főhálózati EGLD kriptoérmére cseréljék. A folyamat során a teljes kínálatot 20 milliárdról 20 millióra csökkentették azaz 1000 ERD = 1 EGLD arányban

Mennyire biztonságos az Elrond hálózat?

Az Elrond az úgynevezett biztonságos letétbiztos (sPoS) konszenzus algoritmust használja, amelyben a csomópontoknak az EGLD tokeneket be kell rakniuk, hogy részt vehessenek az érvényesítési folyamatban, és minden hitelesítőhöz a múltbeli tevékenység alapján minősítési pontszámot rendelnek, ami azt is befolyásolja, hogy ki lettek-e választva. Ha az érvényesítő minősítése túl alacsony lesz, akkor nem választják ki, és bírságot kell fizetnie (slash). A hitelesítőket el lehet távolítani a hálózatról, és csökkenteni lehet a letétüket (stake), ha folyamatosan a hálózat integritásával ellentétes módon cselekszenek.
A letét biztosítók másik része a Delegálók, akik az általában kisebb mennyiségű EGLD érméiket a hálózaton lekötik. A delegálókat nem fenyegeti a bírság és a Maiar tárcában egy kattintással elintézhető. (részletek a cikk végén)

A validátorokat véletlenszerűen választják ki oly módon, amelyet semmilyen módon nem lehet az előző validációs kör alapján sem megjósolni, sem módosítani. Ezenkívül a validátorokat rendszeresen összekeverik a szilánkok között, hogy megakadályozzák az összejátszást. A csomópontok módosított Boneh-Lynn-Shacham vagy BLS többszörös aláírásokkal kommunikálnak az erős kriptográfiai védelem érdekében.

Átjárhatóság

A hatékony decentralizáció mellett az Elrond a láncok közötti átjárást (interoperabilitás) is biztosítja. A csapat teljes decentralizációt akar megvalósítani abban a reményben, hogy minimalizálja annak lehetőségét, hogy a rosszakarók akár egyetlen hibapontot is kihasználjanak.
A csapat azt is reméli, hogy megszünteti a váltásokat, mint a blokkláncok közötti átjárhatóság fő hibapontját. Az Elrond hálózat azt tervezi, hogy lehetővé teszi a teljes kommunikációt a különféle külső szolgáltatások között, kezdve az Elrond Virtuális Számítógép (EVM) bevezetésével.

elrond virtuális számítógép

Ez a virtuális gép támogatni fogja a Solidity-ben írt okosszerződéseket, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy biztonságos tranzakciókat hozzanak létre az Elrond, az Ethereum és más ERC-20 tokenek közötti csere használata nélkül. Az Elrond virtuális gép egy adapter mechanizmust is tartalmaz, amely lehetővé teszi az adapterekkel rendelkező más láncokkal való kommunikációt, hogy együtt működjenek az Elronddal.

Hol lehet megvásárolni az Elrond-ot (EGLD)?

Az EGLD olyan kriptováltókon vásárolható meg, mint a Binance, az OKEx, a Bitfinex és a BitMax. Kereskedhető olyan fiat devizákkal, mint az amerikai dollár és az indonéz rúpia, a kriptovaluták, mint például a Bitcoin (BTC) és a Binance Coin (BNB), valamint a stabil pénzérmék, például a Tether (USDT) és a Binance USD (BUSD). Az azonnali és derivatív piacokon egyaránt lehet adni és venni.

A Maiar dApp, észre sem veszed hogy blokkláncot használsz

Az Elrond egyik fő célja egy dApp ökoszisztéma fejlesztése.

Benjamin Mincu, az Elrond alapítója és vezérigazgatója a Maiar kriptotárcát „a bank mentes kapunak” nevezte, megjegyezve, hogy „A világ lakosságának nagy része nem rendelkezik bankszámlával, nincs hozzáférése a meglévő pénzügyi infrastruktúrához, és így részvételi lehetőségeik a vagyonteremtésre rendkívül korlátozottak”
Maiar Tárca letöltése: https://get.maiar.com/referral/bqx6i53op9

Egld Elrond Stake promo cod kod
kattints a képre a Stakeléshez és a +$10-hoz

Stakelés a Maiar kriptotárcából

A lehetőség amire mindenki várt, végre ELINDULT!

A Maiarban való részvétel a legegyszerűbb módja annak, hogy több EGold-ot szerezz (ami jelenleg kb 15-17% évente), miközben elősegíted a hálózat biztonságát. Az alábbiakban bemutatjuk a kezdés lépéseit: https://get.maiar.com/referral/bqx6i53op9

• frissíts az alkalmazás legújabb verziójára vagy töltsd le innen
• válaszd a kék “Earn” gombot
• érintse meg a „Stake” elemet
válassz egy szolgáltatót (a díj  a stakelt összegből jön le, így a fee lehet 15-17%, a 0% nem éri meg a szolgáltatónak az gyanús)
• add meg a mennyiséget EGLD-ban

további angol nyelvű GYIK: https://help.maiar.com/en/collections/2859375-staking

Ajánlott kriptováltók

Binance: https://www.binance.com/en/register?ref=L6H5S0LJ
10% örök kedvezmény a díjjakból.

Coinbase: https://www.coinbase.com/join/kardos_qb
https://www.coinbase.com/join/kardos_qb
$100 érték történő vásárlás esetén 10%-ot BTC ben kapsz vissza.

Crypto.COM: 10USD Cro-ban regisztrálásért referál kód: ukj4nu9ch9
https://crypto.com/exch/ukj4nu9ch9

crypto‌.com/exch/ukj4nu9ch9

Celsius: $30 BTC-ben, ha $200 értékben vásárolsz kriptot és 60 napig nem veszed ki
https://celsiusnetwork.app.link/1116260f35

elrond chart 2021 mácius

Tejles és Tőzsde neve(ticker)

Elrond( EGLD)

Kik a vetélytársak a piacon ?

Binance, Ethereum, Polkadot, Cardano, minden nagy skálázhatóságú Blokklánc

Hol kereskedhető?

Minden nagyobb tőzsdén

Trend analizis

A legutolsó 400%-os emelkedés után jelenleg 145 dolláros áron gyűjt erőt (akkumulálódik). A történelmi csúcs (ATH) 214 dollár után 104-re esett vissza és jelenleg egy nagyobb ellenállás 120-150 dolláron áll az útjában.

További hírek

uniswap genie

Tágul a Uniswap Univerzum

Tágul a Uniswap Univerzuma Az Ethereumon futó népszerű DeFi kereskedési felület mögött álló vállalat NFT piactér kialakítását tervezi. Az Uniswap Labs kedden közölte, hogy megvásárolta a Genie NFT-piaci aggregátort annak érdekében, hogy

3D NFT-k! amik többet érnek, mint gondolnád!

3D NFT-k! amik többet érnek, mint gondolnád! Ez a bejegyzés, kicsit más, mint az eddigiek. Egy pár napja a Kryptodás Norbi készített velem egy rövid interjút az edukációs AR NFTk-ről, hogy a

A nagy összeomlás okai

A nagy összeomlás okai A Bitcoin-t és a teljes kriptopiacot az elmúlt hónapokban erősen sújtotta a post-covid hatása és az elmúlt két hónapban kialakult háborús helyzet is. Emellett a várva várt medvepiacot

A helium tényleg gyengélkedik?

A Helium tényleg gyengélkedik? A Helium árfolyama április eleje óta mély zuhanásba kezdett. A piac mint tudjuk nem a legkedvezőbb a kriptovalutáknak most. Ez alól a Helium sem kivétel. Az teljes kibányászott

Ha szeretnél értesítést kapni a legújabb kryptoda tartalmakról, akkor iratkozz fel!