Harc a szabad cenzúrázatlan internetért.

A Mysterium Network egy engedély nélküli P2P alapú decentralizált VPN szolgáltatás. Céljuk, hogy segíték az interneten elérhető információk cenzúrázatlan szabad áramlását. A csomópont szoftverük már elérhető Windows-on, Linuxon, Mac -en de még  Raspberry Pi-on is. Jelenleg még teszt fázisban van a projektjük és a fejlesztésre fókuszál a csapatuk. 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on telegram
Share on twitter

Mi a Mysterium Network?

Mint tudjuk a VPN egy nagyon hasznos eszköz arra hogy lehetővé tegye számunkra, hogy megkerüljük az alkalmazások vagy webhelyek földrajzi korlátozásait, és közvetlenül nézzünk digitális tartalmat, még akkor is, ha a bolygó másik oldalán vagyunk. Ezenkívül rengeteg funkciót biztosítanak a magánélet és az anonimitás növelésére. Manapság nehéz biztonságos kapcsolatot használni az adott internet szolgáltatónk szerverein keresztül anélkül hogy adatot gyűjtenek rólunk és szokásainkról. Manapság ez nem tűnhet olyan nagy dolognak, mivel a VPN -vállalatok túlnyomó többsége kijelenti, hogy nem követ naplózási irányelveket, vagyis nem gyűjti és értékesíti az adataink. Ennek ellenére ez még mindig egy nagy szürke terület, mivel nincs további módja annak, hogy pontosan megtudjuk, hogy a vállalat valóban betartja -e ezt az irányelvet, vagy sem.

Kérdezhetnénk most, ha nem nézik adataink mozgását akkor honnan tudták hogy torrentezünk vagy éppen szélsőséges politikai oldalakra keresünk. Külföldön több internet szerzödést megszüntettek már ezekkel az indokokkal az elmúlt években.

Itt jön képbe a Mysterium Network, mivel P2P és decentralizált igy megbízhatóbb. Emellett  jövedelmezőbb is mivel a blokkláncon saját tokenjukkel ösztönzik a résztvevőket a hálózat fenntartására. A node telepítéséről és használatáról következő részünkben írunk.


Mi az a VPN?


A VPN (virtuális magánhálózat) egy titkosított kapcsolat (VPN átjáró) a felhasználó eszköze (VPN kliens) és egy magánhálózat (VPN szerver) között. Az interneten a VPN-átjárón keresztül továbbított összes forgalmat speciális VPN-protokollok védik, amelyek biztosítják az adatátvitelt és a kommunikáció biztonságát, így sem az Internet szolgáltatója, sem a szélesebb internetes közösség nem tudja azt megszakítani vagy dekódolni.

Mire való pontosan?

A VPN (virtuális magánhálózat) átirányítja a forgalmadat egy speciális szerverre, így láthatatlanná téve az IP címed így az online tevékenységed egészét. Böngésszésed teljes adatforgalma egy másik szerverre érkezik be. Védelemet biztosít scamek, kémek ellen továbbá nem tudják elrejteni előled az internet igazi valóját.

A VPN-nel nem lesz a felhasználó láthatatlan, mint sokan gondolják. Inkább egy lehetőséget ad, hogy ne függj az internet szolgáltatótól vagy magától a kormány által alkalmazott cenzuráktól.  A tökéletes megoldás egy decentralizált VPN szolgáltatás, ami  lényegében egy P2P közvetlen kapcsolat, ahol a másik fél helyi IP címéről érheted el a globális internet.

Gondolj rá úgy mint a Tor böngészőre csak kriptopénz jutalmazási rendszerrel ösztönözve azt. Bárki csatlakozhat a hálózathoz egy node csomópont futtatásával ami az internet sávszélességed ossza meg másokkal. Ez az emberek által futtatott hálózat engedély nélküli, tehát bárki, bárhonnan  bármihez hozzáférhet. Nézd meg videónk is!

Tanulj Velünk

További hírek

A Pénz jövője 20 jóslat 1.rész

A pénz jövője: 20 jóslat – 1 rész Megöli a bitcoin az amerikai dollárt? A pénz tokenizált lesz? Hogyan használjuk fel a készpénzt? Mivel nincs kristálygömbünk, megkerestük a kriptotér legokosabb elméit, hogy

A Crypto történelmet írt 2021-ben

A Kripto történelmet írt 2021-ben: Öt eset amikor a kormányok felkarolták a digitális eszközöket Míg 2021-ben bizonyosan előfordult néhány szabályozási kudarc, egyes kormányok előremutató példát mutattak a kripto szabályozási gyakorlatról.Mivel a digitális

A 10 leghíresebb Bitcoin tulajdonos celeb

A 10 leghíresebb Bitcoin tulajdonos celeb Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Bitcoin korai éveiben a világ első kripto valutájának nagyon kevés „menő tényezője” volt, a közvéleményben pedig egy trükkös új technológiáról alkotott képként

Ha szeretnél értesítést kapni a legújabb kryptoda tartalmakról, akkor iratkozz fel!