NEXO lending platform bemutatása

Ebben a cikkben röviden bemutatom az egyik legnagyobb kriptovaluta hitelező bankot, más néven lending platformot amelynek célja, hogy vezető szerepet töltsön be a kripto hitelezésben és a decentralizált finanszírozásban. Jelenleg ez a legkedvezőbb platform a flexibilisen lekötött  nativ kriptovaluta vagy stabil coinból származó kamat szerzésre. A kérdés amit próbálok megválaszolni az hogy kamatoztathatom okosan a bankban tartott megtakarításom vagy a már meglévő kriptovalutámat?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on telegram
Share on twitter

Mi a kripto hitelezés előnye? 

Rengeteg új lehetőség van pénzügyeink okosabb intézéséhez a kripto bankoknak köszönhetően, akik komoly versenytársak lehetnek a jelenlegi tradicionális módon  hitelező bankoknak. Az egyik  ilyen lehetőség a NEXO-nál  a kripto kollerál hitelképesség elbírálása. Persze ehhez rendelkezned kell kriptóval. Ha viszont tartasz a volatilitás negatív hatásáról akkor simán választhatsz  stabil coint vagy fiat valutát is ami lehet GBP , USD, vagy EURO is.

De nézzük meg elsőnek mi a kripto hitelezés előnye? 

Bemutatok pár forgatókönyvet hogy könnyebb legyen megérteni a lending platfomok jelentőségét.

 

  • Mondjuk hogy 10 000 dolláros áron vásároltál  1 db bitcoin és célod tartani évekig, ez nevezzük HODL-nek vagyis hosszú távú befektetésnek. Itt nem lesz több bitcoinod de az ára évek után magasabb lesz az árfolyamváltozás miatt.
  • Másik megoldás a tőzsdei kereskedés amihez elég komoly szakmai hozzáértés és szerencse is kell. Ha ügyes vagy akkor magasabb áron eladod és mikor korrekció van akkor visszavásárolod alacsonyabb áron így ugyanazért a pénzért több bitcoinod lehet.
  • Harmadik megoldás a Proof of stake alapú coinoknak ott a staking lehetőség. Vagy akár a farming opció is. Ez is kiváló megoldás de szükséges kisebb szakmai hozzáértés szintén.
  • A negyedik, egyben a legegyszerűbb, amit még mindig kevesen ismernek a kripto hitelezés másoknak, ahol egy közvetítő platformon keresztül, mint a NEXO hitelbe adjuk ki az aktuális kriptóink, vagy fiat valutáinkat és cserébe kamatot kapunk. Ezzel a megoldással nem kell eladnunk a kriptóink hogy extra jövedelemhez jussunk. Bármikor vissza utalhatjuk a pénztárcánkra ha szükségünk van rá. Fontos kiemelnem hogy kedvező hitelt is vehetünk fel a platformon tárolt kriptónk mennyiségétől függően. Ehhez szükséges a profilunk hitelesítése fényképes igazolvánnyal.

A kamatok kimagaslóan jobbak mint a jelenlegi bankodnál

Miért bízhatok meg Nexo-ban?

A Nexot egy igazán szakmai csapat vezeti. A 2017-es bevezetése óta a Nexo több mint 1,5 milliárd dollár forgalommal büszkélkedhet több mint 1 millió felhasználótól 200 országon keresztül. Valamint külön kiemelném  hogy több mint 45 fiat pénznemmel nyújt pénzügyi szolgáltatás az felhasználói számára a vilag minden táján. Kevesen tudják de a Nexo a 2007-ben alapított sokak által ismert Credissimo leányvállalata ami Svájcban található. A cég tudatos fejlesztése 2014-ben kezdődött és 2018-ra 52 millió dollárt gyűjtöttek össze befektetőktől hogy létrehozzák a világ első Kripto alapú hitelező bankját. Egy modern kripto banknak pont ilyen sikereket  kell elérni mint a Nexo eddig elért. A bankokkal ellentétben ök igazán megbecsülik hogy náluk tárolod a pénzed legyen az kripto, stabil coin vagy angol font. A hitelezési szolgáltatással széles körű népszerűségre tettek szert, mint alternatív kripto befektetési módszer és tárolási lehetőség, kedvező mindkét félnek legyen az  hitelfelvevő vagy a hitelező. 

Tudjuk jól, sokan a bizalom hiánya miatt maradnak távol az új megoldásoktól. Az igaz hogy amíg a pénzed egy online bank szolgáltatónál van, bizonyos kockázatokkal jár. Ezért  a Nexo a híres BitGo biztosítással rendelkezik ami hackelés illetve lopás esetén a pénzt visszajuttatja a klienshez akár száz millió dollárig amiért az Angol Lloyds bankcsoport kezeskedik. A Nexo honlapja szerint a platform katonai szintű biztonságot és 256 bites titkosítást használ. Ha többet akarsz tudni a nézd meg videónk is.

 

Tanulj Velünk

További hírek

nft tabla kornyezeti katasztrofa

NFTk menthetik meg a környezetet

NFT-k menthetik meg a környezetet Az utóbbi évtizedben egyre nagyobb figyelem terelődött a fenntarthatóság fontosságára, mind helyi mind globális szinten. A technológiai fejlődés tette lehetővé hogy többet tegyünk kevesebből, ami még tovább

Matic Unbound együttműködés keresztlánc stabil érme​

Matic Unbound együttműködés keresztlánc stabil érme​ A Unbound Finance és a Polygon elindítja az első keresztlánc-stabilcoin-t az AMM-ek (automated market maker) likviditásának növelése érdekében. Az Unbound felhasználók így a már meglévő likviditási

Napos időjárás a Chainlinkkel

Napos időjárás a Chainlinkkel! Az AccuWeather időjárási információ szolgáltató szerdán bejelentette, hogy Chainlink csomópontot indít, hogy az időjárási API-kat közvetlenül a blokklánc-alapú intelligens szerződésekre helyezze. Share on facebook Share on linkedin Share

A Cardano története és hosszabb távú céljai

A Cardano története és hosszabb távú céljai Az esettanulmányok elemzése és felhasználási területek áttekintése fontos része egy kripto projekt megértésének. Sajnos sokan kizárólag spekulatív tőzsdei eszközként tekintenek a kriptokra a gyors meggazdagodás

Ha szeretnél értesítést kapni a legújabb kryptoda tartalmakról, akkor iratkozz fel!