nft gamefi griffin art

NFT és GameFi: A két legnagyobb dolog a kriptoban

A kriptovaluták világában a GameFi és az NFT-k tovább borzolják a kedélyeket. Kétségtelen, hogy a nem felcserélhető érmék (NFT) hosszú utat jártak be a szerény kezdet óta, amikor a CryptoPunks-al, a világ “digitális művészeti piaca” figyelmének középpontjába kerültek. Abban az időben az NFT-k nagyon keveset jelentettek a blokklánc-rajongók közösségén túl. A becslések szerint 2020-ban ezen a héten több mint 80 000 NFT-vel kereskedtek.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on telegram
Share on twitter

Honnan jött ez a növekedés?

Az NFTk növekedésének egyik fő oka az iparág képessége, hogy átalakítsa az értéket az alkotók számára, ami látható az új felhasználási esetekben, mint például a videojátékok, más néven GameFi.

A GameFi, amely a decentralizált pénzügyek (DeFi) és a játék (Game) kombinációjából jött létre. Ezek a játékok a győzelem helyett, a játszva-keress 🙂 azaz játék-fizetségért (Play-To-Earn) modell alapján működnek. Ami igazán megkülönbözteti ezt a két játékmodellt, az a pénzügyi ösztönzők, amelyek a játékmeneten keresztül végig kísérik a játékot.

A felhasználóknak többféle pénzkereseti lehetőségük van, például több időt szánhatnak a szint lépésre vagy a karakterük fejlesztésére, miközben az összes adatot a blokkláncon tárolják. Emiatt a blokkláncos játékosoknak további előnyeik vannak, mivel nem a játék-üzemeltető, hanem a játékosok birtokolják az eszközöket (karakter, fegyverek, speciális tárgyak), tehát minden játékon belüli eszköz, akkor is a játékos birtokában marad, ha a szerver ki van kapcsolva (pl: piactéren értékesíthető a játékos karaktere). Ezen okok miatt a kripto játék több, mint szórakozás. Több módszer is lehetséges, hogy valódi pénzt keressenek a felhasználók a játékkal.

Griffin Art

Ennek eredményeként a Griffin Art platform az NFT-k és a GameFi tovább egyesítésére törekszik a Binance Smart Chain (BSC) rendszerén. A Griffin Art egy decentralizált NFT piactér és GameFi projekt. A platform mögött álló csapat közös célkitűzése, hogy „egyetemes alapokat teremtsenek különböző művészek számára, akik megmutathatják tehetségüket”, és ezért „áthidalják a szakadékot a fősodrású és a szélsőségesebb digitális művészek között”.

Ahol a két szegmens találkozik

A Griffin Art az NFT piactér 2021. szeptember 14-én történő elindításával lépett be a piacra. Ez a piactér lehetőséget biztosít a felhasználóknak NFT-k létrehozására és kormányzati (governance) tokenek gyűjtésére a közösségi fejlesztések érdekében. A Griffin Art mögött álló csapat a Binance intelligens láncban rejlő lehetőségek kiaknázásával biztosítja a hozzáférhetőséget, az NFT megosztást, az alkotást és a tulajdonjogot.

A csapat digitális piactér felületet hoz létre, amely integrálódik a Griffin Art projekt által kifejlesztett mobil játékba, hogy elérje ezt a küldetést. Ez az integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a játékban használható nem felcserélhető tokeneket (NFT) értékesítsenek. Az első megjelent játék a Griffin Land nevet viseli, amely a mitológia témái alapján készült, és fantasztikus lényeket tartalmaz – ahogy sejthető is – griffeket. A játékban több mint 120 különböző lény, 15 harcos lesz, mindegyik saját tulajdonságokkal és fejlesztési lehetőségekkel, 200 különböző tárggyal együtt.

 

forrás: https://cointelegraph.com/news/nft-and-gamefi-the-two-biggest-things-in-cryptocurrency-and-the-foundation-for-this-new-blockchain-project

Támogass minket az ajánló linkek használatával!

 
 
Ajánlott kriptó váltók:

Binance: https://www.binance.com/en/register?ref=L6H5S0LJ
10% örök kedvezmény a díjjakból.

Coinbase: https://www.coinbase.com/join/kardos_qb
$100 érték történő vásárlás esetén 10%-ot BTC ben kapsz vissza.

Crypto.COM: 10USD Cro-ban regisztrálásért referál kód: ukj4nu9ch9
https://crypto.com/exch/ukj4nu9ch9

Celsius: $30 BTC-ben, ha $200 értékben vásárolsz kriptot és 60 napig nem veszed ki
https://celsiusnetwork.app.link/1116260f35

MXC váltó: https://www.mxc.ai/auth/signup?inviteCode=15w1k

Maiar Tárca: https://get.maiar.com/referral/bqx6i53op9

További hírek

A Pénz jövője 20 jóslat 1.rész

A pénz jövője: 20 jóslat – 1 rész Megöli a bitcoin az amerikai dollárt? A pénz tokenizált lesz? Hogyan használjuk fel a készpénzt? Mivel nincs kristálygömbünk, megkerestük a kriptotér legokosabb elméit, hogy

A Crypto történelmet írt 2021-ben

A Kripto történelmet írt 2021-ben: Öt eset amikor a kormányok felkarolták a digitális eszközöket Míg 2021-ben bizonyosan előfordult néhány szabályozási kudarc, egyes kormányok előremutató példát mutattak a kripto szabályozási gyakorlatról.Mivel a digitális

A 10 leghíresebb Bitcoin tulajdonos celeb

A 10 leghíresebb Bitcoin tulajdonos celeb Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Bitcoin korai éveiben a világ első kripto valutájának nagyon kevés „menő tényezője” volt, a közvéleményben pedig egy trükkös új technológiáról alkotott képként

Tanulj Velünk

Ha szeretnél értesítést kapni a legújabb kryptoda tartalmakról, akkor iratkozz fel!