NFT Mentor Program Magyar Művészeknek

Mi a célja a kezdeményezésnek?

Célunk, hogy segítsük a magyarországi művészeket megismertetni az NFT piaccal és az abban rejlő lehetőségekkel. Jelentkezz te is egy művészi alkotásoddal, legyen az akár  digitális festmény, animáció, vagy zenemű

 

Platformok:

Mi az NFT lényege?

Az NFT egy olyan blokkláncon futó okos szerződés, amely egyediségét és lemásolhatatlanságát a blokklánc által létrehozott egyedi azonosító programkód biztosítja. Magyarul nem felcserélhető tokeneknek hívjuk. – Ha ezt az tokent egy digitális alkotáshoz kapcsolják, akkor az egyediséggel a tulajdonlás, tulajdonjog kifejezésének lehetősége is együtt jár. Bármilyen digitális alkotáshoz, képhez, zenéhez, játékhoz, filmhez stb. létrehozható egy ilyen token. Ezen felül a tulajdonos hozzákapcsolhat bármilyen metaadatot, vagy attribútumot az NFT-hez. Például a művet létrehozó művész digitálisan alá tudja írni alkotását. Az első NFT-ket az Ethereum blokkláncán hozták létre, és alapvetően ez a bevett gyakorlat (ERC-721 a standard, de már az ERC-1155, fejlettebb eljárás is használatban van), de az infrastruktúrát már más blokkláncok is biztosítják. Míg egy egységnyi kriptovaluta értéke egyenlő ugyanazon kriptovaluta ugyanakkora egységével, – azaz felcserélhetőek – addig ez NFT-re nem igaz, így aztán pénzként sem funkcionálhat. Az NFT-k világa új, színes és izgalmas. Nem csak a befektetőknek kínál lehetőségeket, hanem a művészetek, játékok és egyéb egyedi dolgok kedvelői is megtalálhatják benne a számításaikat.

Mint biztos tudjátok a 2021 év slágere az NFT, ami minden digitális tulajdont próbál követhetővé és bizonyíthatóvá tenni, ami egyenlővé teheti egy fizikai mű birtoklásával. Az alkotók végre tényleg alkothatnak és nem kell a gazdag, vagy befolyásos megrendelő kívánságait teljesíteni. Ezzel talán a világtörténelem során először lesznek jómódúak a művészek – még az életük során – és az alkotók, akik munkájából nem valaki más profitál. A kriptó lassan visszaadja a valódi értéket teremtők kezébe az értéket. Az első ilyen sikertörténet Mike Winkelmann a “Beeple” néven alkotó művész nevéhez fűződik. Winkelmann “Az első 5000 nap” digitális montázsát majd 70 millió dollárért értékesítette a Christie’s aukciósház segítségével. Tudj meg többet az NFT-rőés lépj a piacra Te is!

Nézz be a színfalak mögé

Mona_Lisa,_by_Leonardo_da_Vinci,_from_retouched_smart_cont#4_Cover

Miben segíthetünk?

  • NFT készítés
  • Promoció
  • Angol nyelvű profil készítés
  • Digitális képkeretbe integráció

 

Jelentkezz alkotásoddal , hogy segíthessünk!

Ha szeretnél értesítést kapni a legújabb kryptoda tartalmakról, akkor iratkozz fel!