Szellemi tulajdon a Blokkláncon

NFT certificated Credit Card Flash Drive

Mit jelent a szellemi tulajdon?

Szellemi tulajdon alatt az alkotó elme szüleményeit értjük: ide tartoznak a találmányok, az irodalmi és művészeti alkotások, valamint a kereskedelemben alkalmazott megjelölések, nevek, képek és formák. A szellemi tulajdon tárgyai jogi védelmet élveznek: ez biztosítja, hogy a találmányok vagy egyéb alkotások jogosultjai tevékenységükért megfelelő erkölcsi és anyagi elismerésben részesüljenek. A szellemitulajdon-jogok két nagy ágát az iparjogvédelmi és a szerzői jogok alkotják.

Mi a probléma?

A trend az mutatja, hogy sajnos 10-ből 1 ötlet kerül csak levédésre magyarországon a magas költségek és a bonyolult regisztrálási folyamatok miatt. Az információk szabad áramlása lehetővé tette hogy ötleteinket gyorsan publikálni tudjuk a social medián vagy éppen egy startup versenyen. Ez sajnos azzal jár, hogy nyílt lapokkal kell kiállni a közönség elé és  nyilvánosságra hozni a befektetők elött minden részletet. Itt jövünk mi a képbe a blokklánc alapú NFT certifikáció elkészítésében es tárolásában.

 

Hogyan működik?

Platformunk az NFT tokenizálási technologiát hívja segitségül, hogy megmásíthatatlan feljegyzés készüljön a levédeni kívánt ötlet, szerzői jog vagy egy prototípus részleteiről kizarolag az ötletgazda beleegyezésével. Az igy elkészült NFT azonosító felmasolasa kerül egy jelszóval védett adattárolóra. Az adattároló tartalmazza a feltöltött fájlokat a már NFT kóddal hitelesítve azt. Ez az adattároló szintén rendelkezik egy NFC chippel ami gyors elérést biztosít a hálózaton lévő okos szerződéshez.

Bővebb információt kérek

Ha szeretnél értesítést kapni a legújabb kryptoda tartalmakról, akkor iratkozz fel!