3D NFT-k! amik többet érnek, mint gondolnád!

Ez a bejegyzés, kicsit más, mint az eddigiek. Egy pár napja a Kryptodás Norbi készített velem egy rövid interjút az edukációs AR NFTk-ről, hogy a Kryptoda olvasói is megismerjék a projekt lényegét és céljait. Az interjú végén az AUROR protokollról is találhattok egy rövid bemutatkozót akik az NFT hitelesítését segítik a projektben. Remélem érdekesnek találjátok majd. 

Norbi : Mesélj kicsit az ötletről és a csapatról

Péter:

Az NFTAG egy londoni székhelyű, de magyar kezdeményezésű oktatási célú blokklánc projekt, amit 2020-ban indítottunk. Célunk a divat-ruházatok digitális integrációja volt és igen, ennek bizony van egy kis metaverzumos felhangja is.
2020 tavaszán kísérleti jelleggel és nagy lelkesedéssel vágtunk bele ebbe az új projektbe, ahol elsőnek NFC chipeket integráltunk pólókba. Ez nem egy olyan dolog, amivel sűrűn találkozik az ember, nem véletlenül; a célunk itt az volt, hogy egyediek legyünk, miközben értéket is teremtünk. 
Az új termékek a Kryptoda Tanodának köszönhetően a web boltjukba kezdtük értékesíteni , ahol első körben a magyarországi kripto-rajongók vásárolhattak tőlünk. Jelenleg Londonban és Budapesten rendelkezünk kreatív stúdióval, ahol a fejlesztések folynak. Kiemelten fontos számunkra az egyediség mellett a termékek használhatóságának növelése is. Minden új ötlet és kísérlet egy újabb potenciális lépcsőfok, hogy ne csak kirakattermékeket áruljunk kínából, mint sokan mások, hanem valamit, aminek hasznos funkciója is van, miközben maga a cucc is menő.
Mindebben nagy segítségünkre van az Auror protokoll, akik a hitelesítő átjárót készítették, így már elérhető a kriptovalutával és NFT-vel való vásárlás is! Tehát a kreatív oldal mellett a technikai megoldásokban is igyekszünk újítani. Büszke vagyok rá, hogy az NFTAG csapatát blokklánc rajongók, webfejlesztők és 3D művészek alkotják!

Norbi: Miért érzed, hogy a világpiacon is lesz a termékre kereslet? 📣

Péter:

Röviden megfogalmazva az egyedi technológiai megközelítés és az NFT-k miatt.
Azt szokták mondani, hogy kreatív ötletek akkor születnek, amikor egymástól nagyon távol álló dolgokat próbálunk meg egy fedél alá hozni. Ez bizony nem könnyű, de mi vállaltuk a kihívást! Esetünkben most a divat találkozik a technológiával, így egy teljesen új felhasználási terület nyílik meg mindenki számára.
Jelen pillanatban az NFC chippel ellátott, illetve AR funkcióval kombinált divat ruházataink elsődleges célja a blokklánc technológia népszerűsítése és oktatása. Ez az az első lépcsőfok, amire már korábban utaltam. Most éppen itt állunk.
Az NFTAG csapatával azon dolgozunk, hogy a NFT világot egyesítsük a divat termékeinkkel, ami így funkcionálisabb lesz a későbbi Metaverzumokban is.
Itt fontos kiemelni, hogy ezeket az NFT-ket és a chip integrációt más ruházatokban is fel tudjuk majd használni, tehát amit adunk az időálló, értékálló és egyedi. Így lehet majd a ruhánk a személyes marketing eszközünk és egyedi azonositónk egyben. Mi hisszük, hogy ez a jövő.

Norbi: Mi az AR NFT kártya lényege? 📣

Péter:

Az NFT  kártyáknak  kettős szerepük van. Az első és legfontosabb, az NFT fizikai hitelesítése, amit egy, a kártyába integrált linken keresztül tehetünk meg. Másik, a web-applikáció, amely tartalmaz egy AR kamera funkciót, amivel a megvásárolt NFT-t realisztikus módon, a valódi térbe vetítve jeleníthet meg a felhasználó. Továbbá az alkalmazás képes elérni egy dinamikusan frissülő kriptopiaci hírportált és további oktatási anyagokat is. Hamarosan pedig elérhető lesz egy olyan, kezdőknek és haladóknak szánt könyv is, ami érthetően, teljesen a kezdetektől mutatja be a blokklánc technológiát és lehetőségeit.
Azt hiszem ez az a rész, amit legtöbben kétszer is átolvasnak a sok technikai információ miatt, de megnyugtatok mindenkit. Sokat dolgoztunk azon, hogy ezek a dolgok a gyakorlatban nagyon egyszerűen és felhasználóbarát módon működjenek. Ez lényegében egy érdekes edukációs csomag ahol NFC kártyáról érhetőek el az AR NFT-k.

Norbi: Mire használható még a Mobil applikáció? 📣

Péter:

Az NFT modellek egy minden esetben egyedi, általunk összeállított dinamikus mozgással és 3D térmélységgel rendelkeznek. Legjobb tudásunk szerint próbáljuk látványossá tenni őket. Semmi AI generált tucattermék, itt minden egyedi!
Érdekesség, hogy az első NFT kollekciónk a top 40 kriptovalutát dolgozza fel különböző színekben. Hogy a következő kollekciónk mi lesz, azon még ötletelünk a csapattal.

Norbi: Mit kell tudni az NFT-kről? 📣

Péter:

Az NFT modellek egy minden esetben egyedi, általunk összeállított dinamikus mozgással és 3D térmélységgel rendelkeznek. Legjobb tudásunk szerint próbáljuk látványossá tenni őket. Semmi AI generált tucattermék, itt minden egyedi!
Érdekesség, hogy az első NFT kollekciónk a top 40 kriptovalutát dolgozza fel különböző színekben. Hogy a következő kollekciónk mi lesz, azon még ötletelünk a csapattal.

Norbi: Hogy vásárolhatom meg a csomagot? 📣

Péter:

Ahogy az eddigiekből már kiderült, az NFTAG a blokklánc technológiát használja és integrálja termékeibe, ezért a fizikai divat pólók és a NFC kártya kikérése egy Metamask hitelesítéssel elérhető a felhasználóknak. Azoknak sem kell megijedniük, akik még nem járatosak a kriptovaluták világában, hiszen pont ezért adunk a csomagba oktató anyagokat, ami segít elindulni ebben az izgalmas és új univerzumban.

Kryptoda Norbi (balra)  Kryptoda Péter(jobbra)

Norbi: Mit jelent pontosan a NFTAG brand név? 📣

Péter:

Az NFTAG teljes nevén Non-fungible tag. Az NFT kifejezéshez hasonlóan a nem felcserélhetőséget, vagyis az egyediséget szimbolizálja. A szlogenünk: Connecting Trust. A Non-Fungible Tag itt az NFC chippekre utal, amik tartalmazzák az adott NFT blokkláncra mutató linkjét, így hitelesítve a felhasználó tulajdonjogát.   

Norbi: Ki pontosan a célközönség? 📣

Péter:

Induláskor úgy határoztuk meg, hogy az NFTAG első sorban a kezdő kriptó-befektetőknek és NFT rajongóknak lehet majd érdekes. Igazunk is lett, de nagyon kellemes meglepetés volt látni, hogy célközönségen kívül is mennyien érdeklődnek ezen új és érdekes technológia iránt! 

Norbi: Milyen lehetőségeket láttok a NFT használatára a divatiparban? 📣

Péter:

A COVID hatására az elmúlt 2 évben egy kényszerű és felgyorsult digitalizációt láthattunk, annak minden előnyével és hátrányával, de úgy tűnik hogy bizonyos trendek nem szüntek meg a vírus eltűnésével. A statisztikák azt mutatják, hogy az online vásárlások aránya tovább emelkedik a világ minden részén. Az webes értékesítők rájöttek, hogy az interneten keresztül és annak segítségével kell lenyűgözni a vásárlókat. Ennek egyik hozománya, hogy egyre többen kezdtek alkalmazni 3D termék megtekintést, illetve AR technologiát.
Itt jön képbe a sokat emlegetett NFT. Ez is egy digitális tartalom, annyi különbséggel hogy egy blokklánchoz van kapcsolva metaadatokon keresztül.
A Facebook már lépett. A META brand váltással hamarosan az NFT-k iranyába fog mozdulni a metaverzumon keresztül. Igaz, a jelenlegi világgazdasági helyzet némiképp lassítja a nagy NFT Boomot, vagyis a szélesebb körű elterjedést, de meggyőződésem, hogy ami késik az nem múlik! Mindenesetre az NFTAG csapata már a jövőre készül és lépést tartunk a legújabb trendekkel.  

Norbi: Mik a további célok? 📣

Célunk, az oktatás mellett, hogy az NFT-ken keresztül népszerűsítsük a blokklánc technológiát és minél több embernek mutassuk be a lehetséges felhasználási területeket. Szeretnénk értéket adni és teremteni. Erről szól a blokklánc.Vásárlás NFT-vel? Igen lehetséges!

Az Auror Protocol célja, hogy az NFT-k segítségével hitelesítő és beléptető rendszereket fejlesszen a Web3 felhasználói számára. Első körben a Kryptoda Tanoda egyik NFT projektjében (www.nftag.co.uk) próbálhatjuk ki a működését. NFT hitelesítők: 🟡https://aurorprotocol.tech

További hírek

polygon id mukodes

A Polygon ID Azonosítási Megoldás

A Polygon ID Azonosítási Megoldás Június 22-én, szerdán a decentralizált Ethereum skálázóplatform, a Polygon bejelentette, hogy „elindítja a Polygon ID -t – egy privát és önszuverén identitásmegoldást, amely nulla tudásalapú (ZK) titkosítással

uniswap genie

Tágul a Uniswap Univerzum

Tágul a Uniswap Univerzuma Az Ethereumon futó népszerű DeFi kereskedési felület mögött álló vállalat NFT piactér kialakítását tervezi. Az Uniswap Labs kedden közölte, hogy megvásárolta a Genie NFT-piaci aggregátort annak érdekében, hogy

3D NFT-k! amik többet érnek, mint gondolnád!

3D NFT-k! amik többet érnek, mint gondolnád! Ez a bejegyzés, kicsit más, mint az eddigiek. Egy pár napja a Kryptodás Norbi készített velem egy rövid interjút az edukációs AR NFTk-ről, hogy a

A nagy összeomlás okai

A nagy összeomlás okai A Bitcoin-t és a teljes kriptopiacot az elmúlt hónapokban erősen sújtotta a post-covid hatása és az elmúlt két hónapban kialakult háborús helyzet is. Emellett a várva várt medvepiacot

Tanulj Velünk

Ha szeretnél értesítést kapni a legújabb kryptoda tartalmakról, akkor iratkozz fel!