polygon id mukodes

A Polygon ID Azonosítási Megoldás

Június 22-én, szerdán a decentralizált Ethereum skálázóplatform, a Polygon bejelentette, hogy „elindítja a Polygon ID -t – egy privát és önszuverén identitásmegoldást, amely nulla tudásalapú (ZK) titkosítással működik.

Mi a probléma?

A Polygon blogbejegyzése azzal kezdődött, hogy elmagyarázta, milyen problémát próbálnak megoldani:

„Túl gyakran vagyunk kénytelenek személyes adatokkat megadni azért, hogy akár a legalapvetőbb internetes szolgáltatásokat el tudjuk érni. Ugyanakkor a fejlesztőknek szükségük van módszerekre annak biztosítására, hogy felhasználóik interakcióba tudjanak lépni más valódi emberekkel az internetes felületeken, sok egyéb identitás azonosítást igénylő szükséglet mellett.
A Polygon ID, amelyet a múlt hónapban vezettek be, „teljes mértékben a felhasználók kezébe adja a digitális identitásuk feletti irányítást, lehetővé téve számukra, hogy igazolják személyazonosságuk bizonyos aspektusait anélkül, hogy bármilyen személyes információt felfednének”.

Támogass Minket! 

A Polygon ID-t a Zero-Knowledge (nulla tudás) Protokol hajtja „olyan módszerrel, amelynél az egyik fél (a bizonyító) bebizonyíthatja a másik félnek (az ellenőrzőnek), hogy egy adott állítás igaz, miközben a bizonyító a tényen kívül kerüli a további információk közlését miközben képes bizonyítani, hogy az állítás valóban igaz.”

zk-snark-felepitese kriptoaktiv

ZK Snark működése

A Polygon ID megoldása

A Polygon azt állítja, hogy egyesítette az Iden3 protokollt és a Circom ZK eszközkészletet, hogy így „hozza létre a ZK technológia leghatékonyabb alkalmazását, amely egy mobileszközön is képess futni”. A Polygon ID „lehetővé teszi az identitás attribútumainak kifejezését olyan állításokként, amelyek felhasználhatók zkSNARK Proof létrehozására, ezzel privát módon kapcsolódunk az intelligens szerződésekkel, dApp-okkal, Web3-szolgáltatásokkal és más identitásokkal miközben, bizonyítjuk a személyazonosság egyes szempontjait anélkül, hogy bármilyen személyes adatot kiadnánk.”

A Polygon blogbejegyzése nagyszerű hírekkel szolgált a decentralizált autonóm szervezetek (DAO) számára:

„A DAO-k mostantól az egész ökoszisztémára kiterjedő tanúsítványokat bocsáthatnak ki tagjaikról teljesen privát és független (permissionless) módon. Következésképpen a DAO-k ellenőrizhetik a felhasználóikra vonatkozó tanúsítványokat anélkül, hogy ténylegesen bármilyen személyes információt kellene gyűjteniük, kizárólag a ZK-bizonyítékban és a bizalom forrásában (a kibocsátóban) bízva. Ezeket az igazolásokat azután fel lehet használni a kormányzáson belül a döntéshozatal elősegítésére, vagy bármilyen más, akár az ösztönzők elosztásánál, például: célzott airdroppoknál.

Támogass minket az ajánló linkek használatával!

 
 
Ajánlói Linkek: https://linktr.ee/kryptoda
 
 
Ajánlott kriptó váltók:

Binance: https://accounts.binance.com/en/register?ref=KA1ZQPP4

10% örök kedvezmény a díjjakból.

Coinbase: https://www.coinbase.com/join/kardos_qb
$100 érték történő vásárlás esetén 10%-ot BTC ben kapsz vissza.

Crypto.COM: 10USD Cro-ban regisztrálásért referál kód: ukj4nu9ch9
https://crypto.com/exch/ukj4nu9ch9

Celsius: $30 BTC-ben, ha $200 értékben vásárolsz kriptot és 60 napig nem veszed ki
https://celsiusnetwork.app.link/1116260f35

MXC váltó: https://www.mxc.ai/auth/signup?inviteCode=15w1k

Maiar Tárca: https://get.maiar.com/referral/bqx6i53op9

 

További hírek

polygon id mukodes

A Polygon ID Azonosítási Megoldás

A Polygon ID Azonosítási Megoldás Június 22-én, szerdán a decentralizált Ethereum skálázóplatform, a Polygon bejelentette, hogy „elindítja a Polygon ID -t – egy privát és önszuverén identitásmegoldást, amely nulla tudásalapú (ZK) titkosítással

uniswap genie

Tágul a Uniswap Univerzum

Tágul a Uniswap Univerzuma Az Ethereumon futó népszerű DeFi kereskedési felület mögött álló vállalat NFT piactér kialakítását tervezi. Az Uniswap Labs kedden közölte, hogy megvásárolta a Genie NFT-piaci aggregátort annak érdekében, hogy

3D NFT-k! amik többet érnek, mint gondolnád!

3D NFT-k! amik többet érnek, mint gondolnád! Ez a bejegyzés, kicsit más, mint az eddigiek. Egy pár napja a Kryptodás Norbi készített velem egy rövid interjút az edukációs AR NFTk-ről, hogy a

A nagy összeomlás okai

A nagy összeomlás okai A Bitcoin-t és a teljes kriptopiacot az elmúlt hónapokban erősen sújtotta a post-covid hatása és az elmúlt két hónapban kialakult háborús helyzet is. Emellett a várva várt medvepiacot

Tanulj Velünk

Ha szeretnél értesítést kapni a legújabb kryptoda tartalmakról, akkor iratkozz fel!