Csatlakozz hozzánk: Kérdezz, mi válaszolunk!

A TechEx beszámoló és a lehetséges 2024-es trendek.

A TechEx beszámoló és 2024-es trendek. A Kryptoda Tanoda idén is részt vett a két napos londoni TechEx Tech expon és konferencián . Ahol a blokklánc technológia mellett a kiberbiztonság, az IoT és a mesterséges intelligencia képviselői is jelen voltak. Az első tapasztalat az volt, hogy

Legfrissebb Híreink

uniswap genie

Tágul a Uniswap Univerzum

Tágul a Uniswap Univerzuma Az Ethereumon futó népszerű DeFi kereskedési felület mögött álló vállalat

Legutóbbi tananyagok:

Aktuális árfolyam:

Bitcoin Hírek Szaszával.

Mi az a kriptovaluta?

A kriptovaluta egy decentralizált digitális pénznem, amely blokklánc technológián alapul. A többség ismeri a legnépszerűbb verziókat, a Bitcoint és az Ethereumot, de ezeken kívül több ezer különböző kriptovaluta van forgalomban.

A kriptovaluta segítségével szokásos árukat és szolgáltatásokat vásárolhatunk, bár sokan befektetnek kriptopénzekbe, mint más eszközökbe, például részvényekbe vagy nemesfémekbe. Míg a kriptovaluta újszerű és izgalmas eszközosztály, a megvásárlása kockázatos lehet. Nagy mennyiségű kutatást kell végezni ahhoz, hogy teljes mértékben megértsük az egyes rendszerek működését.

Hogyan működik a kriptovaluta?

A kriptovaluta digitális, titkosított és decentralizált csereeszköz. Az amerikai dollárral vagy az euróval ellentétben nincs központi hatóság, amely kezeli és fenntartja a kriptovaluta értékét. Ehelyett ezeket a feladatokat széles körben elosztják a kriptovaluta felhasználói az interneten keresztül.

A Bitcoin volt az első kriptovaluta, amelyet először Satoshi Nakamoto ismertetett elvileg egy 2008-as, „Bitcoin: Peer-to-Peer elektronikus készpénzrendszer” című cikkben.

Hogy mi az a blokklánc?

A blokklánc egy nyitott, elosztott főkönyv, amely tranzakciókat kódban rögzít. A gyakorlatban kicsit olyan, mint egy főkönyv, amelyet a világ számtalan számítógépén osztanak szét. A tranzakciókat „blokkokban” rögzítik, amelyek aztán összekapcsolódnak a korábbi kriptopénz-utalások „láncán”. Képzeljünk el egy könyvet, ahol minden leírásra kerül, amire az emberek minden nap pénzt költenek. Minden oldal hasonló egy blokkhoz, és az egész könyv ami az oldalak lancba kotve egy blokklánc ot alkotnak.

A blokklánccal mindenkinek, aki kriptovalutát használ, megvan a saját példánya erről a könyvről az egységes tranzakciós rekord létrehozásához. A szoftver naplózza az összes új tranzakciót, amint bekövetkezik, és a blokklánc minden példányát az új információkkal egyidejűleg frissítik, az összes rekord azonos és pontos megtartása mellett. A csalás megelőzése érdekében minden tranzakciót a két fő ellenőrzési technika egyikével ellenőriznek: a munka igazolása vagy a betét igazolása… Avagy Proof of Work (PoW) és Proof of Stake (PoS).

Mi a különbség a Proof of Work és Proof of Stake között?

A munka igazolása és a letét igazolása két különböző ellenőrzési technika, amelyet a tranzakciók ellenőrzésére használnak, mielőtt azokat hozzáadnák egy blokklánchoz, amely több kriptovalutával jutalmazza az érvényesítőket. A kriptopénzek általában a munka igazolását vagy a tét igazolását használják a tranzakciók ellenőrzéséhez.

Proof of Work - A munka igazolása

“A munka igazolása a blokklánc tranzakcióinak ellenőrzésére szolgáló módszer, amelyben egy algoritmus olyan matematikai problémát szolgáltat, amelynek megoldására a számítógépek versenyeznek. Minden részt vevő számítógép, amelyet általában csak “bányásznak” neveznek, megold egy matematikai feladványt, amely segít ellenőrizni a tranzakciók egy csoportját – blokként emlegetve -, majd hozzáadja a blokklánchoz.

Az első számítógépet, amely ezt sikeresen teljesítette, a hálózat kriptovalutával jutalmazza erőfeszítéseit. Ez a verseny a blockchain rejtvények megoldásához intenzív mennyiségű számítógép-teljesítményt és áramot igényelhet. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a bányászok alig tudnak elszakadni a tranzakciók érvényesítéséhez kapott kriptográfiától, miután figyelembe vették az energia és a számítási erőforrások költségeit.

Proof of stake - A tét igazolása

A tranzakciók ellenőrzéséhez szükséges energiamennyiség csökkentése érdekében egyes kriptovaluták a tét igazolásának módszerét használják. A részesedés igazolásával az egyes személyek által ellenőrizhető tranzakciók számát korlátozza az a kriptovaluta mennyisége, amelyet hajlandóak “tétbe rakni”, vagy ideiglenesen bezárnak egy közös széfbe annak érdekében, hogy részt vehessenek a folyamatban.

Minden kriptográfiai tét jogosult a tranzakciók ellenőrzésére, de az általunk választott esélyek az előleg összegével nőnek. Mivel a tét igazolása eltávolítja az energiaigényes egyenletmegoldást, ez sokkal hatékonyabb, mint a munka igazolása, lehetővé téve a tranzakciók gyorsabb ellenőrzési, illetve megerősítési idejét.

Ha az érintett tranzakciótulajdonos (akit érvényesítőnek, validátornak is neveznek) új tranzakciócsoport érvényesítésére választják, akkor kriptovalutával jutalmazzák őket, potenciálisan a tranzakciók blokkjából származó összesített tranzakciós díjak összegében. A csalás elkerülése érdekében, ha minket választanak és érvénytelen tranzakciókat ellenőrzünk, akkor elveszítjük a tétünk egy részét .

A konszenzus szerepe a kriptovaluta világában

A tét igazolása és a munka igazolása konszenzusos mechanizmusokra támaszkodik a tranzakciók ellenőrzéséhez. Ez azt jelenti, hogy míg mindegyik egyedi felhasználókat használ a tranzakciók ellenőrzésére, minden ellenőrzött tranzakciót a főkönyv tulajdonosok többségének ellenőriznie és jóváhagynia kell.

Például egy hacker csak akkor tudta megváltoztatni a blokklánc főkönyvét, ha sikeresen megszerezte a főkönyvek legalább 51% -át, hogy annak visszaigazolása megfeleljen csaló verziójuknak. Az ehhez szükséges források mennyisége ma már nagyon valószínűtlenné, ha nem egyenesen lehetetlenné teszi a csalást.

Ha szeretnél értesítést kapni a legújabb kryptoda tartalmakról, akkor iratkozz fel!