A Cardano $ADA alapítója: A megfelelő kriptoszabályozás fontossága

Charles Hoskinson a IO Global (IOG) – a cardano fejlesztéséért felelős cég alpítója és vezetője, csütörtökön beszélt a “megfelelő és felelős szabályozás fontosságáról” a kripto iparban.
Megjegyzéseit akkor tette, amikor válaszolt az USA Árutőzsdék, Energia- és Hitelügyi Albizottságának tagjainak kérdéseire.

Miről volt szó

Ennek az átirata szerint, amelyet egy IOG blogbejegyzésben tettek közzé június 23-án, Hoskinson a következőket mondta a kriptoszabályozásról:

„Az IOG, Jómagam és sokan mások az iparágban a digitális eszközök és a blokklánc technológia megfelelő és felelős szabályozása mellett állunk és támogatjuk. Ez azonban egy új technológia és egy radikálisan új eszközosztály, amely nem illik bele a közel egy évszázaddal ezelőtt megalkotott törvények keretei közé.
A kriptovaluták pénzügyi őssejtek – programozható szoftverek, amelyek szinte bármilyen eszközt képezhetnek, és idővel változhatnak. Valójában nincs két egyforma kriptovaluta, és a kriptovaluták felhasználása, funkciója és jellemzői változhatnak attól függően, hogy ki, miért és hol tartja a kriptovalutát. A kriptovaluta felhasználható adatok ellenőrzésére, információ vagy érték átvitelére, áruk vásárlására, szolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosítására, jutalomként vagy tagsági programként, értéktárolóként vagy befektetésként szolgálhat, mindezt egyszerre vagy különböző időpontokban teheti a kriptovaluta a léte során."

Támogass Minket! 

„Az Egyesült Államok törvényhozása soha nem próbált olyasmit szabályozni, ami ennyire különböző lehet egyszerre. Igen, lehet, hogy egyes kriptovaluták értékpapírok, mások áruk, mások mindkettő, de sok esetben egyik sem. Függetlenül attól, hogy egy kriptovalutát hogyan címkéznek, három dolgot kell szem előtt tartani:
(i) az Egyesült Államok jelenlegi szabályozási rendszerei soha sem vizsgált még hasonló eszközt, (ii) kriptovaluták nélkül a legtöbb blokklánc technológia egyszerűen nem fog működni, és
(iii) bármilyen szabályozásnak a megfelelő fogyasztóvédelem előmozdítása és a piac integritásának biztosítása legyen a célja.
Az utolsó olyan szabályozási megközelítésekkel érhető el, amelyek nem feltétlenül követelik meg a kriptovaluták értékpapírként vagy áruként való címkézését.

Amerikában az értékpapírtörvények befektető- és piacvédelmet valósítanak meg azon a feltételezésen alapulva, hogy van és mindig is lesz egy központosított entitás (például olyan társaság, amely azonosítható, és tartósan el tudja látni a pénzügyi és egyéb adatokat a részvényesei számára). Egyes blokklánc-technológiákat, így a kriptovalutákat kezdetben egy vállalathoz hasonló, kissé központosított entitás hozhatja létre vagy támogathatja, de idővel az összes kriptovaluta és blokklánc tud létezni olyan központosított entitás nélkül, amely azonosítható lenne az ilyen technológiát támogató féllel. Az ilyen központosított és felelős felek létezését feltételező meglévő törvények és szabályozások egyszerűen és logikusan nem működnek a blokklánc technológia és az ilyen technológiákat mozgató kriptovaluták esetében.

„A felelős szabályozásnak annak megértésével kell kezdődnie, hogy a blokklánc-technológiák milyen kritikus szerepet játszhatnak az amerikai versenyképesség biztosításában, Amerika biztonságában, különösen a digitális infrastruktúrában, az amerikaiak pénzügyi befogadásában, valamint a gazdasági fejlődés és növekedés előmozdításában.”

Támogass Minket! 

Június 19-én Hoskinson a FinTech cég bírósági csatájáról beszélt az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletével (SEC) szemben, amelynél az érv, hogy az XRP nem bejegyzett értékpapír.

Emlékeztetett arra, hogy 2020. december 22-én a SEC bejelentette, hogy „keresetet nyújtott be a Ripple Labs Inc. és annak két vezetője ellen, akik szintén jelentős értékpapír-tulajdonosok, azt állítva, hogy több mint 1,3 milliárd dollárt gyűjtöttek be egy nem bejegyzett, folyamatban lévő digitális eszköz értékpapír-kínálattal.” A SEC lényegében azzal érvel, hogy az XRP értékpapír, az Egyesült Államok szövetségi értékpapírtörvényei értelmében.

Az IOG vezérigazgatója erről a perről már beszélt egy interjú során, amelyet Ben Armstrongnak (BitBoy Crypto) influenszernek adott.

A The Daily Hodl jelentése szerint Hoskinson azt mondta:

„Ez csak egy példa arra, hogy mi történik, ha a szabályozást a törvényhozás helyett a betartatás útján hajtják végre… Világos, érthető normákra van szükség. Egyértelmű folyamatnak kell lennie ahhoz, hogy az emberek betartsák és betartassák ezeket a szabványokat. Például a svájci Ethereum tömeges értékesítésnél mi megkérdeztük a svájci kormányt erről, és néhány hét alkudozás után Ők megmondták mit tegyünk, és mi ezzel le is zártuk.

„A SEC hajlamos nem egyérelműen meghatározni egy tiltó szabályozást az ipar számára. Ilyenkor aztán nincs igazán jó eszközünk hogy mi szerint működjönk és építsünk, és ennek hiányában az embereknek más a véleménye, valamikor vannak nyertesek és vesztesek, míg máskor az emberek megússzák az őrült dolgokat.”

 

forrás: Cryptoglobe

Támogass minket az ajánló linkek használatával!

 
 
Ajánlói Linkek: https://linktr.ee/kryptoda
 
 
Ajánlott kriptó váltók:

Binance: https://accounts.binance.com/en/register?ref=KA1ZQPP4
10% örök kedvezmény a díjjakból.

Coinbase: https://www.coinbase.com/join/kardos_qb
$100 érték történő vásárlás esetén 10%-ot BTC ben kapsz vissza.

Crypto.COM: 10USD Cro-ban regisztrálásért referál kód: ukj4nu9ch9
https://crypto.com/exch/ukj4nu9ch9

Celsius: $30 BTC-ben, ha $200 értékben vásárolsz kriptot és 60 napig nem veszed ki
https://celsiusnetwork.app.link/1116260f35

MXC váltó: https://www.mxc.ai/auth/signup?inviteCode=15w1k

Maiar Tárca: https://get.maiar.com/referral/bqx6i53op9https://accounts.binance.com/en/register?ref=KA1ZQPP4

 

További hírek

polygon id mukodes

A Polygon ID Azonosítási Megoldás

A Polygon ID Azonosítási Megoldás Június 22-én, szerdán a decentralizált Ethereum skálázóplatform, a Polygon bejelentette, hogy „elindítja a Polygon ID -t – egy privát és önszuverén identitásmegoldást, amely nulla tudásalapú (ZK) titkosítással

uniswap genie

Tágul a Uniswap Univerzum

Tágul a Uniswap Univerzuma Az Ethereumon futó népszerű DeFi kereskedési felület mögött álló vállalat NFT piactér kialakítását tervezi. Az Uniswap Labs kedden közölte, hogy megvásárolta a Genie NFT-piaci aggregátort annak érdekében, hogy

3D NFT-k! amik többet érnek, mint gondolnád!

3D NFT-k! amik többet érnek, mint gondolnád! Ez a bejegyzés, kicsit más, mint az eddigiek. Egy pár napja a Kryptodás Norbi készített velem egy rövid interjút az edukációs AR NFTk-ről, hogy a

A nagy összeomlás okai

A nagy összeomlás okai A Bitcoin-t és a teljes kriptopiacot az elmúlt hónapokban erősen sújtotta a post-covid hatása és az elmúlt két hónapban kialakult háborús helyzet is. Emellett a várva várt medvepiacot

Tanulj Velünk

Ha szeretnél értesítést kapni a legújabb kryptoda tartalmakról, akkor iratkozz fel!