A Helium tényleg gyengélkedik?

A Helium árfolyama április eleje óta mély zuhanásba kezdett. A piac mint tudjuk nem a legkedvezőbb a kriptovalutáknak most. Ez alól a Helium sem kivétel. Az teljes kibányászott HNT token készlet a 75%-os staking lekötésről  35%-ra csökkent. Ez jelentheti, hogy többen most várják a piac alakulását és ennek függvényében kereskednek a tokenekkel. 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on telegram
Share on twitter

Személyes véleményem, hogy aki akarta már eladta 28 dollár magasságában és most fogja visszavásárolni hamarosan. Aki persze hosszabb távú befektető azt nem érdekli ez az árfolyam ingadozás. A bátrak és a tapasztaltak viszont erősen profitálhatnak majd a nyáron. Sokak szerint a zuhanást csak a 10$ fogja meg és onnan korrigál majd vissza. Több mint 10 fórumon vagyok jelen és látom, hogy a viták nem az árfolyamról, hanem inkább az antennákról szólnak. Az antennák és a erősítők (amplifier)  harca elkezdődött és mindenki próbálja kiélezni hotspotját a lehető legjobbra. Sokan irigyelik azokat akik Mobiltelefon-tornyokra és bérházak tetejére tudta telepíteni hotspotját.

Függetlenül, hogy a tavalyi évhez képest már csak negyede az átlagos bevétel, még ígyis csodákra lehetünk képesek egy magaslati ponttal és jól párosított antennával. Ne feledjük, hogy jelenleg a Helium a legnagyobb blokklánc alapú IOT hálózat a világon immár 750 ezer aktív készülékkel, ami folyamatosan bővül. Jelenleg senki ne temesse a projektet mert a felhasználási potenciál csak most fog kiteljesedni. A probléma, hogy sokan máig nem értik a Helium hálózat lényeget és csak spekulatív eszközként és passzív jövedelem forrásként tekintenek rá. Pedig a felhasználási területek folyamatosan bővülnek.

A felhasználási területek száma szinte végtelen. Bármilyen okos készülék helyzetét és működését megfigyelhetjuk vele. Egyik már használt  példa a nagyvárosokban egyre népszerű bérelhető elektromos biciklik és scotterek vagy környezeti szenzorok adatainak begyűjtése. Itt egy lista a már használt területekről:

  • Intelligens mezőgazdaság monitorozása
  • Okos városok adat továbbítása
  • Környezetfigyelés (hőmérséklet, páratartalom stb) 
  • Logisztika és ellátási láncok
  • Vízminőség ellenőrzés

Mint tudjuk a Helium egy decentralizált vezeték nélküli hálózat amelyek kis adatcsomagokat képesek nagy távolságra küldeni rádiófrekvencia segítségével. A Coindesken megjelent cikkben egy Californiai rák halász történetét olvashatjuk akinek évente több ezer dollárt sikerül spórolnia a helium helymeghatározó rendszerével. A Csendes óceánon már nem működnek a telefontársaságok szolgáltatási, tehát kellett egy alternatíva, hogy az elvesztett és leszakad rák kosarakat lokációit követni tudja. Talán a legnagyobb előnye, hogy jóval olcsóbb megoldás mint a SIM Kártyás telefon hálózat adatcsomagjai, mivel lehetőségünk van csak az adatforgalom után fizetni. Egyszerű és gyors adatgyűjtés a későbbi analitikára.


Kevesen tudják, hogy a Helium Inc. nemrégiben brand váltáson esett át igy most már a projekt mögött álló vállalat a Nova Labs viszi tovább a fejlesztéseket. Nemrégiben a Nova Labs megerősítette, hogy több mint 200 millió dolláros finanszírozási tőkét vontak be, amelyben Andreessen Horowitz és a Deutsche Telekom vettek részt. A legutóbbi finanszírozási kör után a cég értékelése 1,2 milliárd dollárra emelkedett.Személyes véleményem, hogy a Helium még keresi a helyét a Blokklánc alapú IOT-k világában. Az biztos, hogy egy kiváló projekt és a csapat megállás nélkül fejlesztéseket végez és kollaborációt épít ki más cégekkel a szélesebb elterjedés érdekében.

Aki szeretne többet tudni a felhasználási lehetőségekről és hogy tud ebből profitálni az látogasson el az oldalukra:

Mezőgazdaság

Okos városok

Szállítmányozás

Környezetfigyelés

További hírek

uniswap genie

Tágul a Uniswap Univerzum

Tágul a Uniswap Univerzuma Az Ethereumon futó népszerű DeFi kereskedési felület mögött álló vállalat NFT piactér kialakítását tervezi. Az Uniswap Labs kedden közölte, hogy megvásárolta a Genie NFT-piaci aggregátort annak érdekében, hogy

3D NFT-k! amik többet érnek, mint gondolnád!

3D NFT-k! amik többet érnek, mint gondolnád! Ez a bejegyzés, kicsit más, mint az eddigiek. Egy pár napja a Kryptodás Norbi készített velem egy rövid interjút az edukációs AR NFTk-ről, hogy a

A nagy összeomlás okai

A nagy összeomlás okai A Bitcoin-t és a teljes kriptopiacot az elmúlt hónapokban erősen sújtotta a post-covid hatása és az elmúlt két hónapban kialakult háborús helyzet is. Emellett a várva várt medvepiacot

A helium tényleg gyengélkedik?

A Helium tényleg gyengélkedik? A Helium árfolyama április eleje óta mély zuhanásba kezdett. A piac mint tudjuk nem a legkedvezőbb a kriptovalutáknak most. Ez alól a Helium sem kivétel. Az teljes kibányászott

Ha szeretnél értesítést kapni a legújabb kryptoda tartalmakról, akkor iratkozz fel!