A Helium tényleg gyengélkedik?

A Helium árfolyama április eleje óta mély zuhanásba kezdett. A piac mint tudjuk nem a legkedvezőbb a kriptovalutáknak most. Ez alól a Helium sem kivétel. Az teljes kibányászott HNT token készlet a 75%-os staking lekötésről  35%-ra csökkent. Ez jelentheti, hogy többen most várják a piac alakulását és ennek függvényében kereskednek a tokenekkel. 

Személyes véleményem, hogy aki akarta már eladta 28 dollár magasságában és most fogja visszavásárolni hamarosan. Aki persze hosszabb távú befektető azt nem érdekli ez az árfolyam ingadozás. A bátrak és a tapasztaltak viszont erősen profitálhatnak majd a nyáron. Sokak szerint a zuhanást csak a 10$ fogja meg és onnan korrigál majd vissza. Több mint 10 fórumon vagyok jelen és látom, hogy a viták nem az árfolyamról, hanem inkább az antennákról szólnak. Az antennák és a erősítők (amplifier)  harca elkezdődött és mindenki próbálja kiélezni hotspotját a lehető legjobbra. Sokan irigyelik azokat akik Mobiltelefon-tornyokra és bérházak tetejére tudta telepíteni hotspotját.

Függetlenül, hogy a tavalyi évhez képest már csak negyede az átlagos bevétel, még ígyis csodákra lehetünk képesek egy magaslati ponttal és jól párosított antennával. Ne feledjük, hogy jelenleg a Helium a legnagyobb blokklánc alapú IOT hálózat a világon immár 750 ezer aktív készülékkel, ami folyamatosan bővül. Jelenleg senki ne temesse a projektet mert a felhasználási potenciál csak most fog kiteljesedni. A probléma, hogy sokan máig nem értik a Helium hálózat lényeget és csak spekulatív eszközként és passzív jövedelem forrásként tekintenek rá. Pedig a felhasználási területek folyamatosan bővülnek.

A felhasználási területek száma szinte végtelen. Bármilyen okos készülék helyzetét és működését megfigyelhetjuk vele. Egyik már használt  példa a nagyvárosokban egyre népszerű bérelhető elektromos biciklik és scotterek vagy környezeti szenzorok adatainak begyűjtése. Itt egy lista a már használt területekről:

  • Intelligens mezőgazdaság monitorozása
  • Okos városok adat továbbítása
  • Környezetfigyelés (hőmérséklet, páratartalom stb) 
  • Logisztika és ellátási láncok
  • Vízminőség ellenőrzés

Mint tudjuk a Helium egy decentralizált vezeték nélküli hálózat amelyek kis adatcsomagokat képesek nagy távolságra küldeni rádiófrekvencia segítségével. A Coindesken megjelent cikkben egy Californiai rák halász történetét olvashatjuk akinek évente több ezer dollárt sikerül spórolnia a helium helymeghatározó rendszerével. A Csendes óceánon már nem működnek a telefontársaságok szolgáltatási, tehát kellett egy alternatíva, hogy az elvesztett és leszakad rák kosarakat lokációit követni tudja. Talán a legnagyobb előnye, hogy jóval olcsóbb megoldás mint a SIM Kártyás telefon hálózat adatcsomagjai, mivel lehetőségünk van csak az adatforgalom után fizetni. Egyszerű és gyors adatgyűjtés a későbbi analitikára.


Kevesen tudják, hogy a Helium Inc. nemrégiben brand váltáson esett át igy most már a projekt mögött álló vállalat a Nova Labs viszi tovább a fejlesztéseket. Nemrégiben a Nova Labs megerősítette, hogy több mint 200 millió dolláros finanszírozási tőkét vontak be, amelyben Andreessen Horowitz és a Deutsche Telekom vettek részt. A legutóbbi finanszírozási kör után a cég értékelése 1,2 milliárd dollárra emelkedett.Személyes véleményem, hogy a Helium még keresi a helyét a Blokklánc alapú IOT-k világában. Az biztos, hogy egy kiváló projekt és a csapat megállás nélkül fejlesztéseket végez és kollaborációt épít ki más cégekkel a szélesebb elterjedés érdekében.

Aki szeretne többet tudni a felhasználási lehetőségekről és hogy tud ebből profitálni az látogasson el az oldalukra:

Mezőgazdaság

Okos városok

Szállítmányozás

Környezetfigyelés

Tanulj Velünk

További hírek

polygon id mukodes

A Polygon ID Azonosítási Megoldás

A Polygon ID Azonosítási Megoldás Június 22-én, szerdán a decentralizált Ethereum skálázóplatform, a Polygon bejelentette, hogy „elindítja a Polygon ID -t – egy privát és önszuverén identitásmegoldást, amely nulla tudásalapú (ZK) titkosítással

uniswap genie

Tágul a Uniswap Univerzum

Tágul a Uniswap Univerzuma Az Ethereumon futó népszerű DeFi kereskedési felület mögött álló vállalat NFT piactér kialakítását tervezi. Az Uniswap Labs kedden közölte, hogy megvásárolta a Genie NFT-piaci aggregátort annak érdekében, hogy

3D NFT-k! amik többet érnek, mint gondolnád!

3D NFT-k! amik többet érnek, mint gondolnád! Ez a bejegyzés, kicsit más, mint az eddigiek. Egy pár napja a Kryptodás Norbi készített velem egy rövid interjút az edukációs AR NFTk-ről, hogy a

A nagy összeomlás okai

A nagy összeomlás okai A Bitcoin-t és a teljes kriptopiacot az elmúlt hónapokban erősen sújtotta a post-covid hatása és az elmúlt két hónapban kialakult háborús helyzet is. Emellett a várva várt medvepiacot

Ha szeretnél értesítést kapni a legújabb kryptoda tartalmakról, akkor iratkozz fel!