Egy decentralizált VPN átjáró a Web 3.0-ás blokklánc appoknak

A Deeper Network egy globális peer-to-peer VPN hálózat amelynek célja hogy decentralizált módon biztonságos és cenzúrázatlan webes böngészést biztosítson az internet WEB 3.0 felhasználóinak.  A mainnet indulásával kezdetét vette a genesis bányászat is amivel a korai befektetőknek lehetősége van, hogy DPR tokeneket szerezzenek az internet sávszélességük megosztásáért cserébe.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on telegram
Share on twitter

De mi az a Web 3.0?

Kezdjük egy kis történelemmel hogy megértsük mi a Web 3.0.  Már 30 éve hogy az internet virágzik de a 2000-es évek előtt a Web legtöbb felhasználója csak passzívan fogyasztotta a tartalmat. A weboldalak statikusak és csak olvashatók voltak, ami azt jelentette, hogy az internet felhasználói korlátokat tapasztaltak az online interakcióban. Az internet korábbi napjaiban a tartalmat az internetszolgáltatók (internetszolgáltatók) által üzemeltetett statikus webhelyekről fogyasztották. Az információk cseréje lényegesen gyorsabb volt, mint valaha, de az interaktivitás alacsony volt. Mivel a szerver technológia fejlődése 1999-ben megtörtént, és nőtt az internetkapcsolat sebessége, ami gyorsabbá tette az átállást a Web 1.0-ról a Web 2.0-ra. Gyors előrelépés a Web 2.0 hajnalán,  2005 elején a kétirányú interaktivitás megnőtt azzal, hogy több felhasználó kapott hatalmat tartalom létrehozására. Az olyan közösségi média oldalak, mint a MySpace és a Facebook, interaktivitásra ösztönöztek, mivel az emberek különböző formájú tartalmat generáltak. A Web 2.0 korszakot nagyrészt három dolog határozta meg: mobil, közösségi és felhő alapú szolgáltatások.


Deeper network okos döntése:

A web 3.0 legnagyobb előnye hogy decentralizált és mindenki a hálózat üzemeltetője és egyenrangú tagja, éppen ezért lehetetlen cenzúrázni. A Deeper network sikeresen elnyerte a Web 3.0 alapitvány támogatását hogy a Polkadot blokklánc ökoszisztéma számára infrastruktúra építsen ki. Eric Ma a cég marketing igazgatója elmondta hogy a Deeper Network teljesen elkötelezett amellett, hogy Web 3.0 infrastruktúrát és átjárót biztosítson a Web 3.0 tartalmaknak. További célja hogy egy biztonságos decentralizált hálózatot hozzon letre fizikai DPN nodokon keresztül. Ezeknek a kitelepítése sikeresen lezajlott amit az Indiegogo kampány biztosított igy közel 20 ezer db nodot helyeztek üzembe.

Mi az a VPN és mire való?

A VPN (virtuális magánhálózat) átirányítja a forgalmadat egy speciális szerverre, így láthatatlanná téve az IP címed így az online tevékenységed egészét. Böngésszésed teljes adatforgalma egy másik szerverre érkezik be. Védelemet biztosít scamek, kémek ellen továbbá nem tudják elrejteni előled az internet igazi valóját.

Decentralizált VPN és tűzfal egyben!

A Deeper network egyben a világ első decentralizált VPN és tűzfal szolgáltatása amely hardveres megoldást nyújt a felhasználóknak havidíj nélkül egy egész életre. Ezzel a promóciós szöveggel indult a Deeper network kampánya még 2020-ban hogy az Indiegogo közösségi finanszírozó platformján, hogy befektetőket találjon a projektjéhez. Ekkor meg nem mint blokklánc projekt reklámozta magát.  

A készülék magában is egy szépen megtervezett eszköz ami 7 rétegű tüzfal megoldással VPN szolgáltatást kínál.  Sokan rengeteget fizetnek a szoftveres VPN szolgáltatásokért ami fele annyira biztonságos mint egy hardveres megoldás. A Deeper Network hiszi hogy az szabad cenzúrázatlan internet mindenkinek jár. Alapvető emberi jog hogy minden országban ugyanaz a tartalom legyen elérhető és ne lehessen, hogy országok tiltják a szabadság jogokat a web tartalom blokkolásával.  A készülék nagyon egyszerűen beallitható Plug & Play intuitív felhasználói felülettel (AtomOS) kombinálva biztosítja hogy könnyen monitorozni tudjuk a gépünkön átmenő adatforgalmat.

De hogy jön képbe a Blokklánc? 

Mint tudjuk a blokkláncnak az egyik alapvető pillére a decentralizáltság. A cég okosan azzal kezdte hogy magas érték ajánlattal ( hasznos funkciókkal) értékesíteni kezdett VPN készülékeket ( Deeper Mini) amiből  lényegében DPN-ek lettek (A DPN jelentése magyarul decentralizált privát hálózat ) igy amit fel tudott használni hogy a saját VPN  és Blokklánc szolgáltatását futtasa rajta. Okos nem? 

 

Ha te is szeretnél a hálózat része lenni mint bányász akkor regisztráld magad itt

Gyors bekötés a hálózatra: 

A hálózatunkra kapcsolás nagyon egyszerű, szükségünk lesz a dobozban lévő  adapterre 2 db LAN kábelre és egy Wifi routerre.  Egyszerűen az internet szolgáltatónk által biztosított Modemünk és a Wifi routerünk közé bekötjük a VPN hardvert. Majd csatlakoztatjuk a hálózati adaptert és az internet csatlakozást a wifi routerunkhöz. ha a led fények világítanak akkor a kétirányú kapcsolat létrejött.

Energia Fogyasztás

Mennyit fogyaszt a készülék?  A készülék csupán 5V-os adapterrel érkezik ami 2A tud leadni vagyis csupán 10W-os izzónak felel meg a fogyasztása. Ez a alacsony fogyasztás azért lehetséges mert az első generációs kriptovalutákhoz képes ők egy teljesen decentralizált Proof of Credit (PoCr) alapú  blokkláncot építenek ki amit Deeper Chainnek neveztek el.

 

Az AtomOS szoftverről ahol mindent tudsz monitorozni a következő részben beszélek!

 

 

Hol hogy tudok DPR tokenhez jutni?

A DPR jelenleg meg az Ethereum blokkláncon fut ezért a Uniswapon, 1inch és a Gate.io platfomokon tudjuk megvásárolni egyszerűen. Azoknak ajánlom a vásárlást akik egyben stakelni is akarjak a bányászati Credit elérése érdekében. Ez egy hosszú távú befektetésnek minősül. Nem befektetési tanácsadás de ha sikerül a nagyobb váltokon listázni magukat és átállni a Polcadot blokkláncára akkor az árfolyama 10X-et is csinálhat rövid időn belül. A Deeper mini készülékkel ami lényegében a VPN eszközöd is egyben, van lehetőség bányászni DPR tokent. A bányászat a sávszélességünk megosztásával történik.  Tehát mi vagyunk más VPN-je és ugyanez fordítva. A következő kalkulátorral látható mennyi DPR-t kell stakelni ahhoz hogy el tudj kezdeni bányászni. Ez jelenleg az indiegogo termékek esetén 100 Creditet jelent amit 8-9 hónap alatt érhetsz el.

Tanulj Velünk

További hírek

A Pénz jövője 20 jóslat 1.rész

A pénz jövője: 20 jóslat – 1 rész Megöli a bitcoin az amerikai dollárt? A pénz tokenizált lesz? Hogyan használjuk fel a készpénzt? Mivel nincs kristálygömbünk, megkerestük a kriptotér legokosabb elméit, hogy

A Crypto történelmet írt 2021-ben

A Kripto történelmet írt 2021-ben: Öt eset amikor a kormányok felkarolták a digitális eszközöket Míg 2021-ben bizonyosan előfordult néhány szabályozási kudarc, egyes kormányok előremutató példát mutattak a kripto szabályozási gyakorlatról.Mivel a digitális

A 10 leghíresebb Bitcoin tulajdonos celeb

A 10 leghíresebb Bitcoin tulajdonos celeb Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Bitcoin korai éveiben a világ első kripto valutájának nagyon kevés „menő tényezője” volt, a közvéleményben pedig egy trükkös új technológiáról alkotott képként

Ha szeretnél értesítést kapni a legújabb kryptoda tartalmakról, akkor iratkozz fel!