nft tabla kornyezeti katasztrofa

NFT-k menthetik meg a környezetet

Az utóbbi évtizedben egyre nagyobb figyelem terelődött a fenntarthatóság fontosságára, mind helyi mind globális szinten. A technológiai fejlődés tette lehetővé hogy többet tegyünk kevesebből, ami még tovább gyorsította a globális népesség növekedést, miközben megjósolhatatlan károkat okoz a természeti erőforrásokban. 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on telegram
Share on twitter

Megjósolhatatlan következmények

Amit tudunk hogy a klímaváltozás hatásai megjósolhatatlanok és hatással lesz az egész bolygóra. Ennek hatására egyre több ember keresi a módját annak hogy még fenntarthatóbb életet éljen a magánélet és a munkavégzés területén egyaránt.

Az esőerdők védelme

Az Amazonas esőerdői hatalmas bajban vannak.

Majdnem az egyötödét sikerült kiirtani az Amazonas erdeinek, amit mezőgazdasági területté alakítottak. Ezeken a területeken szója termeszés és tehenészeteket alakítottak ki. Az erdőirtások az elsődleges okozói Brazília üvegházhatású gázkibocsátásának.

Az esőerdő 5,5 millió négyzetkilométert, azaz Dél-Amerika területének 40%-át foglalja el. Becslések szerint 120 milliárd tonna szén-dioxidot tárol – ami 10-szerese annak a szén-dioxidnak, amelyet az emberek évente kibocsátanak a légkörbe. Ennek ellenére az emberiség még mindig aktívan tönkreteszi az élet egyik kulcsát.

Az Amazon Watch vezető környezetvédelmi szervezet, küzd az Amazonas leromlása ellen. Ez az egyik kezdeményezés, amelyet a Next Earth, a Föld digitális másolatából származó NFT területeit értékesítő projekt támogat. Minden NFT vásárláskor 10%-ot olyan környezetvédelmi szervezetek kapnak, mint az Amazon Watch.

Az óceánok tisztítása

Óceánjaink válságban vannak. A környezet gyors romlása veszélyezteti a tengeri élővilágot, és sok szakértő úgy véli, hogy egy visszafordíthatatlan ponthoz érkezünk.

Mivel a világ népessége egyre nagyobb és iparosodott, ez egyre nagyobb terhet ró a természeti erőforrásokra. Mivel a halállományok több mint háromnegyede teljes mértékben, túl van halászva, és várhatóan 2050-re az óceánokban több műanyag lesz, mint a hal, komoly aggodalmak merülnek fel azzal kapcsolatban, hogy ez mit jelent az ökoszisztémánk jövője szempontjából.

Ennek a problémának a megoldása nem olyan egyszerű, mint a műanyagok betiltása – bár ez minden bizonnyal segítene -, alaposan át kell alakítani, hogyan éljük az életünket és meg kell változtassuk a fogyasztói magatartást.

A technológia is szerepet játszhat?

Az Ocean Cleanup egy olyan kezdeményezés, amelynek célja a műanyag hulladékok eltávolítása óceánjainkból. Az Amazon Watchhoz hasonlóan a Next Earth NFT-vásárlásával ennek a környezetvédelmi csoportnak is osztanak részesedést.

Az innovatív vállalatok, mint a Next Earth, olyan megoldásokkal álltak elő, amelyek újragondolásra késztetnek bennünket a digitális tartalom fogyasztásról; a virtuális ingatlanoktól a land art-ig, amely NFT-ként hamarosan megvásárolható és értékesíthető.

Ezek az NFT-k lehetővé teszik az emberek számára, hogy egyedi eszközök birtoklásával fejezzék ki magukat, ahelyett, hogy csak „felcímkézett” felhasználók legyenek a közösségi média platformokon. Ez lehetővé teszi számukra, hogy jobban ellenőrizzék, hogyan mutatják be magukat az interneten, ami nyilvánvaló előnyökkel jár a társadalom számára azon túl, hogy csak jól néz ki valami: a megfelelőségtől való mentesség javítja a mentális egészséget.

Végső soron az NFT-k sok tekintetben hatékonyak lehetnek: a kreatív önkifejezés eszközeiként, a környezetvédelmi kezdeményezések támogatásán át, az óceánokban található műanyagok megtisztításáig és az értékes esőerdők megmentéséig.

Támogass minket az ajánló linkek használatával!

 
 
Ajánlott kriptó váltók:

Binance: https://www.binance.com/en/register?ref=L6H5S0LJ
10% örök kedvezmény a díjjakból.

Coinbase: https://www.coinbase.com/join/kardos_qb
$100 érték történő vásárlás esetén 10%-ot BTC ben kapsz vissza.

Crypto.COM: 10USD Cro-ban regisztrálásért referál kód: ukj4nu9ch9
https://crypto.com/exch/ukj4nu9ch9

Celsius: $30 BTC-ben, ha $200 értékben vásárolsz kriptot és 60 napig nem veszed ki
https://celsiusnetwork.app.link/1116260f35

MXC váltó: https://www.mxc.ai/auth/signup?inviteCode=15w1k

Maiar Tárca: https://get.maiar.com/referral/bqx6i53op9

 

További hírek

Cardano tárterület, a fejlesztők dApp-jaiknak

Cardano dApp áruház, a fejlesztőknek Plutus dAppStore (Alkalmazás Áruház) érkezik Cardano-ra. Mivel a Cardano blokklánc mostantól támogatja az okos szerződéseket, a fejlesztők hamarosan feltölthetik decentralizált alkalmazásaikat (DApp) és elérhetővé tehetik azokat mások számára

nft tabla kornyezeti katasztrofa

NFTk menthetik meg a környezetet

NFT-k menthetik meg a környezetet Az utóbbi évtizedben egyre nagyobb figyelem terelődött a fenntarthatóság fontosságára, mind helyi mind globális szinten. A technológiai fejlődés tette lehetővé hogy többet tegyünk kevesebből, ami még tovább

Matic Unbound együttműködés keresztlánc stabil érme​

Matic Unbound együttműködés keresztlánc stabil érme​ A Unbound Finance és a Polygon elindítja az első keresztlánc-stabilcoin-t az AMM-ek (automated market maker) likviditásának növelése érdekében. Az Unbound felhasználók így a már meglévő likviditási

Napos időjárás a Chainlinkkel

Napos időjárás a Chainlinkkel! Az AccuWeather időjárási információ szolgáltató szerdán bejelentette, hogy Chainlink csomópontot indít, hogy az időjárási API-kat közvetlenül a blokklánc-alapú intelligens szerződésekre helyezze. Share on facebook Share on linkedin Share

Tanulj Velünk

Ha szeretnél értesítést kapni a legújabb kryptoda tartalmakról, akkor iratkozz fel!